|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak jste na tom letos s bramborama?, 12.7.2021 No, já mám "políčko" 12 m2. Prší, ale půda je na našem konci Hradce Králové kvalitní, zelinářská, dobře propustná. Déšť nevadí, voda hned zasakuje. Plevel řeším hned po výsadbě přípravkem Arcade. Vytrvalé plevele nemám, ale rozmohl se pryšec... celý příspěvek > |  | Papriky - co to je?, 11.7.2021 Ne, ne. Orvego je proti plísni! Proti roztočíkovi asi není povolen žádný přípravek, ale zkusil bych Vertimec. Aspoň dvakrát, cca po týdnu. Ošetřil bych všechny rostliny ve skleníku. Má krátkou ochrannou lhůtu. Jen 3 dny. |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 11.7.2021 Dnes CP jen dva. Přitom byla klidná a teplá noc. Víc jich nalétalo minulé dny, kdy bouřilo a lilo. Slivoně jsem nakonec postříkal Mospilanem, protože jsem zjistil, že vzácného Integra už moc nemám. Raději si ho budu šetřit na jabloně. |  | Papriky - co to je?, 11.7.2021 Z Google: Rajčata, okurky, cukety, melouny 3 dny. Brambory, listová zelenina 7 dnů. |  | Papriky - co to je?, 10.7.2021 Roztočík široký. Chemická ochrana je problematická. Přinesete si ho s koupenou sadbou (nemusí to být jen papriky). Řešením je vlastní sadba nebo pěstování paprik venku. Venku neškodí a naštěstí naši zimu nepřežije, takže skleník po vymrznutí je... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 10.7.2021 Lapač na CF nemám. Proti první generaci nestříkám, proti druhé generaci stříkám po 10.7. Chystám se dnes, podle počasí. A za 14 dnů znovu. Použiju Integro, má dlohodobý účinek, let CF/2 je rozcouraný až do srpna. Jabloně proti CP/2 vezmu také... celý příspěvek > |  | Mšice zrušit, 10.7.2021 Můj názor je, použít chemii hned při prvních příznacích napadení, kdy je do sklizně ještě daleko a ochrannou lhůtu překročíte několikrát. Oleji a saponáty nic nevyřešíte. Buď se na to vykašlete (tak proč to ale sázíte), nebo nakonec stejně chemii... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 10.7.2021 Na dnešek 15 CP. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 7.7.2021 Tak pár dní sem tam jeden, ale na dnešek 32 CP! Rozlezlá první vlna? Začátek druhé vlny? AMET (počátek letu motýlů 2. generace) udává pro HK nějakých 85 %. Spíš to vypadá tedy na druhou vlnu. Obvykle stříkám proti druhé vlně po 20.7. Vrchol letu by... celý příspěvek > |  | Rez jablone - jak na to, 30.6.2021 Počkejte na jaro 2022.
|  |
|  | Rajčata 2021, 28.6.2021 Polyram nemá systémovou složku a používá se jen na plíseň bramboru na bramboru. Ne na rajčatech. Tím asi myslí tu náhradu za Acrobat. Orvego jsem vlastně taky zkoušel a OK. Jak na bramborách, tak i na rajčatech. To Cabrio Duo z Polska se mi jeví na... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 27.6.2021 Mám postříkano. V HK je pošmourno, ideální čas pro postřik. Mospilan + Bellis. A pokud nenastane něco neobvyklého, tak další postřik proti obaleči bude až na konci července. Proti padlí a strupovitosti jsem stříkal dnes naposled. |  | Rajčata 2021, 27.6.2021 Já bych měď nezatracoval. Kdo nemá rád (organickou) chemii, tak ať používá Champion, například. Působí ale jen preventivně a musí se postříkat hlavně spodní strana listů. Pokud tam už plíseň je, tak je účinek slabý. Letos zkusím i to polské Cabrio... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 27.6.2021 Na dnešek CP 1. Dnes večer nebo zítra Mospilan. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 26.6.2021 A na dnešek CP 0. Ale bylo chladněji. |  |
 |
|
|
|