Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata 2022 I, 23.5.2022
Tak šla dnes ven poslední třetí dávka keříčkových rajčat. První výsadbu jsem provedl na Serváce, druhou na Zofii. Už se uchytly, ale několik dnů s teplotama kolem 2 nad nulou jim k růstu nepřidal. Ve skleníku je to jiné, u Startek mám vylámané výhony... celý příspěvek >
Aký je to škodca?, 23.5.2022
To máte vidět, jak u nás dnes sousedi stříkali trnky, postřikovač jen hučel... Jinak kupte si Topgigant, pilatka na něj leze jenom málo a není potřeba stříkat.
Kadeřavost broskvoně 2022, 23.5.2022
Já vlastně letos ani nestříkal, ten malý zbytek Sulky od moření česneku, kterého už nesadím takové lány, podělený mezi všechny semenáče a jednu kupovanou nektarinku, vystačil tak korát aby se neřeklo. Ale jeden ze semenáčů světe div se kadeřavost... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 23.5.2022
Pánové AB a MH, vzhledem k tomu, že se sadaření věnuju dlouhodobě a nehodlám s tím přestat. :-) Bude asi nakonec jen jediné řešení a to udělat si to oprávnění pro profesionální postřiky a pak se snažit koupit přípravky, které jsou v dostání v balení... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 22.5.2022
Komu se nelení, tomu se prý zelení. No nevím jak u vás, ale u nás se začínají zelenat mšice i na stromech některých pozdních odrůd meruněk, hlavně Bergerony s nimi mají potíže a bude potřeba je řešit. Včera jsem zkoušel postřik proti mšicím... celý příspěvek >
Jezírko na podmáčené zahradě - máte zkušenosti?, 22.5.2022
Pokud je ta otázka k mému příspěvku tak to řeknu asi tak. Na zimu můžu napustit maximální hloubku 1,5 m a tím se dostanu na cca 3 m3. Ale nyní udržuju hladinu v hloubce 1 m. Nádrž není vyložená žádnou folií, přírodní podklad, m2 hladiny se mění podle... celý příspěvek >
Aký je to škodca?, 22.5.2022
Na malém stromku ty napadené otrhat může, ale jistota to taky není. Pamatuju si že do Durancií jsme v dávné minulosti stříkávali Zolone a tam stačil postřík při dokvétání a byl klid. U novějších přípravků už to nestačilo a bylo potřeba stříkat ještě... celý příspěvek >
Pane Waltře, z vlastní zkušenosti vím, že pokud jsou na stromě ještě zdravé plody, tak na zásah pozdě není ani v tuto dobu a s ochrannou lhůtou není problém. A co se týká té poučky o 80% opadaných květů, tak na tu se dá spolehnout hlavně u... celý příspěvek >
Jeden červík zničí i několik plodů, přelézá z jednoho do druhého. Pokud u vás máte povolený systémový přípravek proti savým a žravým, dá se použít. Pokud bude přelézat do druhého plodu ošetřeného třeba jen kontaktním postřikem pomůže to taky.
Švestky 2022, 21.5.2022
My jsme vedle nich loni měli velmi ranné a nějaké zůstaly zapomenuté v zemi, tak tam dva kopce brambor opečovávám i letos. Loni bylo celkem málo mandelinky na místní poměry, ale letos to bude horší. Letos je tam taky něco, ale loni to byl extrém, kdy... celý příspěvek >
Švestky 2022, 21.5.2022
Pane SPCH, a na malinách mšice nemáte? Já je dvakrát z výhonů obral ručně a ostříkal čistou vodou, pak použil mýdlovou vodu a jsou tam pořád, tak jako na krmné řepě, záhony mrkve jsou jich plné. Málo plodů to není můj problém, plodů hodně a na těch... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 21.5.2022
Utajená úroda na Hargrandu. Pětiletý stromek byl celkem opomenut, protože se zdálo, že na něm moc nebude. O to milejší je překvapení a nutnost odstranit aspon na sebe příliš nalepená dvojčata a nebo jedno z nich. Až pomine bouřkové a kroupové... celý příspěvek >
Lesním jahodám se nedaří, 21.5.2022
Jahody mohou napadat různé skvrnitosty a plísen šedá, ale konkrétně nevím co ty vaše mají za nemoc, taky občas nějaký listek na klasických jahodách zaschne, ale nějak to neřeším, úroda je vždycky. Já si před lety donesl lesní jahody z paseky a ty... celý příspěvek >
Švestky 2022, 21.5.2022
Moje mladé nově vysazené stromečky různých ovocných druhů zase kvetly až moc, až se zbytečně vysilovaly. Vaše slivka si odpočine, poporoste a příští rok to dožene. :-) Jen kdyby nebylo tolik těch mšic. Já na některých švestkách nebudu mít letos... celý příspěvek >
Rajčata 2022 I, 21.5.2022
Pane Mirku, u nás v Chřibech teploty ráno klesají ke 2 stupnům ještě v několika předešlých dnech. Já tedy tolik odůrd nepěstuju. Spoléhám se na žlutá keříčková a nově zkouším odrůdu červených keříčkových. Tyčkových mám jen pár Startek. Připravuju se... celý příspěvek >
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika