Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.6.2022
Pánové, asi sem přestanu chodit, protože mně řeknete, že jsem šlompák a o jabloně se nestarám, kromě dvou postřiků na odrůdách citlivějších na padlí nemám odstříkáno ještě nic a s obalečem čekám až na druhou dekádu června.
Poraďte prosím - co je švestce?, 1.6.2022
Letos se na stromech vyskytuje mix škůdců, mšice, vlnatka a různí vlnovníci, roztoči. Jinak náš místní pochůzkový akční výbor by řekl, že je to přehnojením a stromy vám pokapou...
Topgigant, 30.5.2022
Haromu neznám, po záplavách jsem přišel o polovinu všech 12tiletých Toptastů na myrobalánu a čtvrtina z toho zbytku je pochřadlá a dlouhověkosti se nedožijí. Nikdy mně Toptasty nedělaly takové hrozny plodů jako máte na fotce. Jinak Toptasty jsou... celý příspěvek >
Rajčata 2022 I, 29.5.2022
Ve skleníku jsem měl dnes v noci zatopeno, ráno v domečkách z textilie u venkovních rajčat naměřeny pouze 2 nad nulou, ale v čerstvě pokosené trávě se daly ojediněle najít i krystalky ledu! Ve skleníku jsem dnes provedl první přihnojení rajčat a... celý příspěvek >
Topgigant, 29.5.2022
Kromě již zmíněné probírky musím některým Topgigantům vyvázat větve, aby nedošlo pod úrodou k polámání. Jedná se o stromy přeštěpované. Původní odrůda pozdně zrající Eleny nevyhovovala mým požadavkům z důvodu špatného dozrávání. Nyní jsou z některých... celý příspěvek >
Kedy odstrániť pásku?, 29.5.2022
Mně se rouby párkrát vylomily i když jsem nad nimi měl bidýlka pro ptáky...
Zanedbaná vinná réva, 28.5.2022
Pane 114.56, rád bych vám pomohl ač nejsem profesionální vinař, ale nějak tomu vašemu dotazu v celkovém kontextu nerozumím...
Kedy odstrániť pásku?, 28.5.2022
Záleží jakou páskou od kterého výrobce vážete a jak pevně vážete, ale že by ta moje praskla, to se mně nikdy nestalo ani když jsme štěpovali víc než 100 stromů. Záleží na co štěpujete. Pokud na typové podnože nemusí být růst do výšky moc rychlý a... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 28.5.2022
Některé moje merunky loni přirostly i víc než 50 cm. Větvičky jsou slabé všechno to zakvetlo a drželo, muselo to jít pryč, i po řezu by došlo k polámání. To já si zase příští úrodu už nyní pohlídám, pokud se budou dát zvládnout mrazy a seženu postřik... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 28.5.2022
Pane Waltře, s takovou násadou asi se sklizní v příštím roce moc nepočítáte... :-) A nebo máte mnohem starší stromy než těch mých pár dvanáctiletých a mladších. ;-) Držím pěsti at vám to dobře uzraje!
Meruňky 2022, 28.5.2022
Na třech stromech bych mohl obrat ještě víc, ale uvidím jestli to uzalévám, o nic nejde. Pokud nepříjdou ještě nějaké velké mrazy, kroupy a nebo pohroma moniliové hniloby, meruněk bude v mém sadě dost. Celkově mám ale obráno hodně, dalo by se říci,... celý příspěvek >
Rajčata 2022 I, 28.5.2022
Dnes jsem si dal poslední z několika málo rajčat, která mně doma za oknem narostla a dozrála. Nyní už musím čekat až na skleník nejdřív v červenci. Ale pěstování za oknem zkusím znovu s vhodnější odrůdou. Hlásí zase na zítra přízemáky, tak jsem venku... celý příspěvek >
Mšice nebo moniliová spála?, 28.5.2022
Ale máte tam i dost mšice kromě té monilie, jako já na některých švestkách. Zatím se postřik Saniem ultra nedaří, bud fouká, přeprchá a nebo je moc horko a to pak podobné postřiky moc neučinkují ani na mandelinku, která neroluje listy tak jako... celý příspěvek >
Škodí jed na hlodavce ovocným keřům a rostlinám?, 24.5.2022
Dejte vědět, jestli je u vás budou baštit... Já zkoušel pokusně kde co, ale oni všechno nežerou...
Švestky 2022, 24.5.2022
Probírak švestek holí s jedním koncem opatřeným gumovou hadicí? Máte někdo lepší nápad? Protrhat některé stromy by bylo časově nemožné a zůstat to tam všechno nemůže...
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika