|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mandelinka, 6.6.2022 Záleží kolik toho máte, my máme letos zasazeno už jen cca. 60 kg sadby pro vlastní potřebu. Sbírám staré brouky, občas do kbelíku oklepu larvy a postríkám. Postříky měním. Letos jsem zatím stříkal jen jednou na jednom brambořišti. Pěstujeme na dvou... celý příspěvek > |  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 6.6.2022 Já budu mít po kroupách problém určitě s monilií tak kromě postřiku bude následovat opakovaná protrhávka případných plesnivých plodů, abych udržel stromy v dobré kondici pro merunkovou sklizen 2023. Jen se divím, že když nemáte problém s moniliovým... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2022 Ještě jednou děkuji pane Mičurine za podrobné informace. |  | Kvalitní alkohol - zajímá se někdo?, 6.6.2022 Ještě upřesním, ža já whisky a nebo rumu vůbec nerozumím... |  | Kvalitní alkohol - zajímá se někdo?, 6.6.2022 Neřeším hlavně různé košty, protože u podobných vesnických akcí nevěřím v objektivnost... Pro vlastní konzum si raději než whisky nebo rum připravým ovocné čůčo z vlastní zahrady. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2022 Pane 236.1, oslovují vás zde doktore... Pan Vysloužil? Tuším, že v Zhrádkáři jsem četl váš příspěvek o vhodnosti meruněk Bergeron na přípravu kvasu. Máte to z vlastní zkušenosti, kolik jste nakládal a jaká byla výtěžnost? Dá se dlouhodoběji uskladnit... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2022 Pane Mičurine, děkuji za radu, netřesk budu muset pořídit, ale nevím kde ho u nás najdu... Byl to mravenec, oklepával jsem je z výhonů mladých nově vysazených jabloní postříkaných Saniem ultra. Vlezlo mně jich na ruku víc a jednomu se podařilo... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022 Trochu odbočím od tématu, po štípnutí mravencem z postříkané jabloně mám už na ruce skoro 6 cm velký kulatý bolestivý a napuchlý flek. Máte někdo zkušenosti s podobnou reakcí? Mě se nic podobného ještě nikdy nestalo... Tohle mně ještě scházelo...... celý příspěvek > |  | Padlí nebo peronospora?, 5.6.2022 Pokud máte postřik doma stříkejte okamžitě, u podobných věcí jde o každou hodinu a nemáte toho velkou výměru. :-) |  | Padlí nebo peronospora?, 5.6.2022 Takovou devastaci jsem nikdy neviděl! Plísen révová - perenospora ale určitě budete muset stříknout i oidium padlí révové aby to nedopadlo stejně. Ale asi bych nejdřív všechno to zničené ostříhal, otrhal a až pak postřik. Co to máte za odrůdu? |  |
|  | Kvalitní alkohol - zajímá se někdo?, 5.6.2022 Ahoj pane Rumlo, viděl jsem několik prezentací ovocných destilátů na YouTube, od lidí kteří se o to nejen zajímají, ale určitě je to i jejich obživa. A když jsem slyšel slogany "pití pro tvrdé chlapy" nebo "kyselinka k tomu patří", přestal jsem se o... celý příspěvek > |  | Topgigant, 5.6.2022 Taková to mohla být krásná úroda, a nejen u německých odrůd Topgigant, Tophit a Jojo. Bohužel ze směru přicházejícího krupobití jsou ze 4 plodů na nejvíce exponovaných místech koruny 3 zasažené ledovou střepinou. Merunky už mám proti moniliové... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 5.6.2022 Když jsem začínal před mnoha lety pokusně s révou, dovezl jsem si z různých výstav pro zahrádkáře Krystal, Prim (vymrzl už nemám), Suzi (vymrzl už nemám), Aivast a jeden nevím jak se jmenuje pěstování úplně bez ochrany krásné velké konzumní hrozny.... celý příspěvek > |  | Lepotica se asi zbláznila, 5.6.2022 Z tohoto opožděného kvetení ale úrodu mít nebudete, lépotica není réva. |  | Réva 2022, 5.6.2022 V plodnosti mám hlavně "rezistenty", ale ani ty se někdy neobejdou bez výpomoci postřiků a to hlavně proti padlí révovému na hroznech. Letošní rok je ale jiný. Kromě preventivního ošetření proti vlnovníkům sírou byl potřeba zásah proti žravým... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|