Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mandelinka, 6.6.2022
Záleží kolik toho máte, my máme letos zasazeno už jen cca. 60 kg sadby pro vlastní potřebu. Sbírám staré brouky, občas do kbelíku oklepu larvy a postríkám. Postříky měním. Letos jsem zatím stříkal jen jednou na jednom brambořišti. Pěstujeme na dvou... celý příspěvek >
Suchá skvrnitost listů peckovin, 6.6.2022
Já budu mít po kroupách problém určitě s monilií tak kromě postřiku bude následovat opakovaná protrhávka případných plesnivých plodů, abych udržel stromy v dobré kondici pro merunkovou sklizen 2023. Jen se divím, že když nemáte problém s moniliovým... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2022
Ještě jednou děkuji pane Mičurine za podrobné informace.
Kvalitní alkohol - zajímá se někdo?, 6.6.2022
Ještě upřesním, ža já whisky a nebo rumu vůbec nerozumím...
Kvalitní alkohol - zajímá se někdo?, 6.6.2022
Neřeším hlavně různé košty, protože u podobných vesnických akcí nevěřím v objektivnost... Pro vlastní konzum si raději než whisky nebo rum připravým ovocné čůčo z vlastní zahrady.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2022
Pane 236.1, oslovují vás zde doktore... Pan Vysloužil? Tuším, že v Zhrádkáři jsem četl váš příspěvek o vhodnosti meruněk Bergeron na přípravu kvasu. Máte to z vlastní zkušenosti, kolik jste nakládal a jaká byla výtěžnost? Dá se dlouhodoběji uskladnit... celý příspěvek >
Pane Mičurine, děkuji za radu, netřesk budu muset pořídit, ale nevím kde ho u nás najdu... Byl to mravenec, oklepával jsem je z výhonů mladých nově vysazených jabloní postříkaných Saniem ultra. Vlezlo mně jich na ruku víc a jednomu se podařilo... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022
Trochu odbočím od tématu, po štípnutí mravencem z postříkané jabloně mám už na ruce skoro 6 cm velký kulatý bolestivý a napuchlý flek. Máte někdo zkušenosti s podobnou reakcí? Mě se nic podobného ještě nikdy nestalo... Tohle mně ještě scházelo...... celý příspěvek >
Padlí nebo peronospora?, 5.6.2022
Pokud máte postřik doma stříkejte okamžitě, u podobných věcí jde o každou hodinu a nemáte toho velkou výměru. :-)
Padlí nebo peronospora?, 5.6.2022
Takovou devastaci jsem nikdy neviděl! Plísen révová - perenospora ale určitě budete muset stříknout i oidium padlí révové aby to nedopadlo stejně. Ale asi bych nejdřív všechno to zničené ostříhal, otrhal a až pak postřik. Co to máte za odrůdu?
Kvalitní alkohol - zajímá se někdo?, 5.6.2022
Ahoj pane Rumlo, viděl jsem několik prezentací ovocných destilátů na YouTube, od lidí kteří se o to nejen zajímají, ale určitě je to i jejich obživa. A když jsem slyšel slogany "pití pro tvrdé chlapy" nebo "kyselinka k tomu patří", přestal jsem se o... celý příspěvek >
Topgigant, 5.6.2022
Taková to mohla být krásná úroda, a nejen u německých odrůd Topgigant, Tophit a Jojo. Bohužel ze směru přicházejícího krupobití jsou ze 4 plodů na nejvíce exponovaných místech koruny 3 zasažené ledovou střepinou. Merunky už mám proti moniliové... celý příspěvek >
Réva 2022, 5.6.2022
Když jsem začínal před mnoha lety pokusně s révou, dovezl jsem si z různých výstav pro zahrádkáře Krystal, Prim (vymrzl už nemám), Suzi (vymrzl už nemám), Aivast a jeden nevím jak se jmenuje pěstování úplně bez ochrany krásné velké konzumní hrozny.... celý příspěvek >
Lepotica se asi zbláznila, 5.6.2022
Z tohoto opožděného kvetení ale úrodu mít nebudete, lépotica není réva.
Réva 2022, 5.6.2022
V plodnosti mám hlavně "rezistenty", ale ani ty se někdy neobejdou bez výpomoci postřiků a to hlavně proti padlí révovému na hroznech. Letošní rok je ale jiný. Kromě preventivního ošetření proti vlnovníkům sírou byl potřeba zásah proti žravým... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika