|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2022 I, 9.6.2022 Záhony u nás začínají strašně zarůstat plevelem, o víkendu až se vyčasí to bude opravdu pracovně velmi náročné! |  | Rajčata 2022 I, 9.6.2022 Moc pěkná rajčata pane Milane. Nedokážu přesně odhadnout výšku, ale určitě máte venkovní výsadbu vyšší než já. Papriky máte jako dlouhonohé modelky z modního mola, já mám spíš nižší, ale pevnější a rozvětvenější. Nezralé plody rajčat a paprik vaší... celý příspěvek > |  |
|  | Švestky 2022, 8.6.2022 Já mám 8 kusů Joja a je pravda, že chutí Topgigantu v našich podmínkách nedosahuje, ale když ho dáte do bečky tak to jen vře... Nesmíte ho ale chodit přes plot koštovat z chodníčku v době, kdy ještě není zralé. Jednu dobu jsem měl z toho chodníku na... celý příspěvek > |  | Švestky 2022, 8.6.2022 Dnes jsem se křovinořezem prosekl ke třem Jojám na kopečku u houštiny. Nebyly letos vůbec ničím ošetřované a pěkná násada je pouze na jednom stromě jinak nic. Ale ty trsy plesnivých švestek už v tuto dobu, to je děs! Tak jsem to obral, ale stříkat se... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 8.6.2022 Pane 189.109, proč stříkám nyní? Protože už nechci pokud možno moc zasahovat až to bude zrát! :-) Já taky roky neměl vlnovníka a ani padlí a už je i plísen... A ti kteří si myslí, že nebudou stříkat, a že všechno to ovoce nezhnije a že jim něco do... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 8.6.2022 Pane Peter.pe, mohl byste poradit jak a kdy na to preočkování? Dělal jsem pokusně různé postupy podle knih a i YouTube, ale nepodařilo se nic. Jen jednou očko částečně přirostlo forkerem. Dík za reakci. |  | Réva 2022, 8.6.2022 To je opravdu bohatá násad na tak mladý keř. Po odkvětu je duležité udělat ošetření jak prodi plísni tak proti padlí. |  | Réva 2022, 7.6.2022 Dnes jsem poprvé použil letos nově postavenou konstrukci, která bude mimo jiné sloužit pro zavěšování sítí proti kroupám. Dusno, černo od hradu až hrůza. Jestli to hory pustí bude pohroma! A tak začalo příkrývání nejen révy, jahod, rajčat a zeleniny.... celý příspěvek > |  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 7.6.2022 Na čersvě pokosenou trávu déště nevadí, v sobotu čekáme brigádu na obracení a vyhrábávání z meziřadí. :-)
|  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 7.6.2022 Velká škoda těch krupek, meruně po těch dnešních 25 mm, a ještě má pršet, porostou jak z vody. Monilie na psárkách od Joja už se objevila! Já jsem měl takovou škaredou rudu na jedné Madarce před lety, začala se dělat, když se plody zvětšovaly, asi v... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 7.6.2022 Ochranná lhůta se udává s ohledem na konzumaci ovoce pro lidi. Nepočítejte s tím, že účinnost bude 14 dní... I když mám koupený nový přípravek, kde se udává, že má chránit až 60 dní! U mospilanu to bylo v minulosti vidět na mandelinkách, že ještě než... celý příspěvek > |  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 7.6.2022 Druhy skvrnitostí doma nepoznáte nepoznáte, muselo by se jít na vyšetření, ale třeba mikroskop máte, nevím... Ej od Buchlova větor věje, u nás už 22 mm leje!
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 7.6.2022 Včera proveden první postřík proti obaleči, pár jablíček už bylo červavých, dnes jsem je rozlousk a červíci už jsou kaput. Feromonové lapače nepoužívám z toho důvodu, že nechci do zahrady přilákat škůdce z celého neošetřovaného okolí. |  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 7.6.2022 Pane Petře, v tuto dobu to může být také méně závažná drobná skvrnitost. Tak jsme dnes ve výstraze bouřkové, už přemýšlím nad tím jak nad novýma výsadbama udělat sítě v budoucnu. Podle radaru u vás pěkně prší. Je to pravda? |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2022 Tak tahle merunka už si pane Petře říká téměř o nakousnutí! :-) |  |
 |
|
|
|