Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Travin a kompost, 14.6.2022
Některé plodiny (olejniny) se bez takzvaného "desíkování" herbicidy před sklizní neobejdou. Naštěstí se to u nás už nedělá čmeláky. Kolem plotu byla taková mez, každý rok jsem ji stříkal roundupep proti pýru výmladkům divokých malin a ostružin, které... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 14.6.2022
Zajímavé místo a zajímavé dějiny. To na Buchlově se akorát tak čerti rojili.
Nejranější odrůdy meruněk II, 14.6.2022
Je vidět, že taková zed určitě dobře hřeje. Pěkné!
Réva 2022, 14.6.2022
O tom návodu vím, ale ještě nebyl vyzkoušen, jsou tam nějaké odlišnosti od toho, co jsem zkoušel v minulosti. Uvidím, zatím ještě nemám z těch nových odrůd co štěpovat ještě je nemám ani okoštované. :-)
Nejranější odrůdy meruněk II, 13.6.2022
Nakonec popršelo 5 mm a začíná znovu, ale v potoce se voda ani moc nezvedla. Až přestane půjdu přikrmit ryby do jezírka. Po dešti popadalo asi deset plodů meruněk zasažených moniliovou hnilobou po úderech těch krup z minula. Na zavařování a marmeládu... celý příspěvek >
Usychající třešeň, 13.6.2022
Letos jsem si donesl z jednoho místa které jsem objevil několik už rostoucích a olistěných semenáčků ptáčnic ve výšce kolem 20 až 30 cm. Uchytly se všechny, ale donesl jsem je domů i s drnem a pár dní stínil, o vydatné zálivce ani nemluvě. Dokonce už... celý příspěvek >
Usychající třešeň, 13.6.2022
Na přesazování i menších stromů bez kořenového balu už je poměrně pozdní doba. Předpokládám, že je to nerozvětvený špičák? Pokud s ní budete znovu hýbat tak jí nepomůžete, hlavně zalévat a pokud je rozvětvená tak ostříhat a zmenšit listovou plochu.
Podle radaru se hnalo strašné mračno, šel jsem pro jistotu vyčistit koryto potoka za zahradou od nánosu větví z minula a pak jen posvinilo. My to seno nakonec ještě usušíme! Už zase svítí.
U Tsunami se píše zralost na přelomu května a června. Tak to už můžete zavařovat pane Petře. U nás je zatím sezona kedluben a hlávkového salátu. Ani nové brambory ještě nemáme, jak zde už bylo také fotodokumentováno. Přeju příjemné pochutnání!
Réva 2022, 13.6.2022
Pokud máte soliterní keře je to s tím zatížením zase jiné než ve vinohradě, ale jednou jsem přetížil jména neznámé rezistenty a nebylo to pak vůbec k jídlu. Ono to přetížení má vliv i na zesílení a vyzrávání dřeva a mrazuodolnost a houbové choroby.... celý příspěvek >
Réva 2022, 12.6.2022
Pokud ze zkušenosti víte, že vám těch 20 hroznů keř stačí vyživit a máte cukernatost 24- 26 tak je předpokládám necháte. Jinak 8 oček je pouze střední zatížení. Veltlínské červené rané se třeba nechává až na 10 oček. To jsem si zjištoval, protože z... celý příspěvek >
Réva 2022, 12.6.2022
Pokud se nebudeme bavit o pěstování po vinohradnicku... Roky pěstuju révu na jednom místě u kůlů jako ve středověku. :-D A navzdory osudu úrody mám pěkné, ale místo je málo osluněné a to je největší problém, tehdy jsem nemohl vysadit jinam... Letos... celý příspěvek >
Réva 2022, 12.6.2022
To záleží na odrůdě, stáří keře a jakou má péči.
Suchá skvrnitost listů peckovin, 12.6.2022
U slivoní a meruněk jsem před lety použil Champion po masakru od krup, abych ochránil stromy před infekcí do dřeva, ale co by to udělalo na plody v té koncentraci, kterou jsem tehdy dával to nevím... Plody byly totálně dole tak na tom nezáleželo. Na... celý příspěvek >
Marhuľa na podpníku broskyňa, 12.6.2022
Já to nikdy doma nezkošel štěpovat a u kupovaných byl v mých podmínkách 100% úhyn. Ale víte jak to je, vyroste vám na zahradě z pecky strom, a je životaschopnější něž podnože ke štěpování přímo určené...
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika