Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rouby jabloně, 28.6.2022
Já měl letos krásnou úrodu višní, poslední zbytek který jsem nechal na konzum už jsem ale orážel, aby nebyla na stromě hniloba. Třešnové plány se nevydařily, tolik vrtule nepamatuju, jsou hodně znehodnocené a na chuti je to znát, nestříkal jsem.... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 28.6.2022
Hlavně at se podaří dopěstovat. Mám dodělanou probírku jabloní, víc už to brát nebudu kvůli kroupám. Višně jsou pryč, merunky ještě nejsou, asi začnu trhat třešne. :-) A taky přemýšlet kam se zajedu podívat na dovolenou.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 28.6.2022
Zbytkem Spintoru v postřikovači jsem stříkl mrkev, která byla obalená mšicí makovou, účinkoval velmi dobře. Na některých webech je Spintor doporučován i proti pilatce švestkové, bohužel v mém příbalovém letáčku se o peckovinách nic nepíše. Ovšem je... celý příspěvek >
Velké poškození kůry a pletiva u meruňky, 27.6.2022
Vysadte si tři metry od toho poškozeného stromu novou merunku. A tu ránu na staré očistěte, zatřete at vám tam nelezou zviřátka, a hlavně at tam nezatíká. Obávám se, že stromový balzám není úplně nejvhodnější volba proti dlouhodobéjší izolaci od vody... celý příspěvek >
A máme tu zase vápnění... Ale merunky mají vápník na přihnojení rády, ale málo kdo má na přihnojení starou omítku a tak je potřeba vzít za vděk hnojivem průmyslově vyráběným. Uvádí se, že 1 ha merunkového sadu odčerpá 130 kg vápníku. Já už vápnem... celý příspěvek >
Pouziti kovove struny u krovinorezu, 27.6.2022
Dají se koupit struny z plastu ve kterých je tenký drátek.
Vím o stromech meruněk, které s podobným poškozením rostly a plodily ještě dobrých deset let. Dokonce si pamatuju jeden vývrat, který ležící na zemi každoročně taky nějakou úrodu vydal, i když to bylo už jen na ochutnání. Mravenci a dřevokazní brouci... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 26.6.2022
Dnes jsem znovu obcházel stromy, slunko zase pera jako divé, ale zralé plody nikde, nemá cenu ani trhat a ani ochutnávat... Tak si ještě deset dnů počkám a uvidím. Dík za radu s tou učinností!
Rajčata 2022 I, 26.6.2022
Před lety jsem se víc věnoval pěstování různých dýní k těm jsem dával vápennou vodu jako na líčení z doma hašeného vápna a značně to omezilo měkkou hnilobu, která ničila hned mladé plody. Do těch zalévacích petek roztok neleju, lžičkou do každé... celý příspěvek >
Rajčata 2022 I, 26.6.2022
Pane Milane, mám doma tištěný návod na pěstování paprik od šlechtitele pana Mgr. Meisla, který jsem si před mnoha lety přivezl z Věžek. Doporučuje zalévat roztokem vápence 1x za 14 dní. Ten rostok se v těch petkách při každém zalévání vytváří. Na... celý příspěvek >
Rajčata 2022 I, 25.6.2022
Pane Milane, děkuji za názor. Jde o to že pozemek byl vyhnojen kompostem, který bývá spíš kyselý a preventivně už brzo z jara jsem tam dolomitický vápenec rozhodil. V soupravě Zdravé rajče je přípravek dusík s vápníkem do zálivky a mám i hnojivo... celý příspěvek >
Biologické prostředky, 25.6.2022
Pane Lucas na plísen revovou stači teoreticky jen kohoutková voda, protože spory rostou pouze v deštové a nebo rose, ale muselo by se to dělat každý den. Ale s plísní jako je monilie na ovocných stromech nejsou žádné žerty...
Rajčata 2022 I, 25.6.2022
Pane Milane, já jsem se dnes ještě rozhodl rajčata a papriky trošku přihnojit dolomitickým vápencem. Násada plodů je ohromná, mám obavu z tvorby defektů a nekroz v důsledku jeho nedostatku.
Nejranější odrůdy meruněk II, 25.6.2022
Pane Waltře, hlavně ty nahnilé dobře proberte!
Nejranější odrůdy meruněk II, 25.6.2022
Pane Petře stříkla jsem je Prolectusem, dnes jsem se na jednu díval znovu, jak se vybarbují nabodává je hmyz. :-( Pak to chytne monilii a nakonec budou třeba i 50% ztráty. :-( Na prolectus nad ránem zapršelo po cca 10 hodinách od aplikace, nevím... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika