Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cibule v kvetu dotaz, 30.6.2022
Shakespeare letos první sklizen na okamžitou spotřebu, pestujeme ještě další odrůdy. Nejhorší zkušenosti s Hibernou ze semene, jsem asi takový antitalent, že se nikdy nepodařila vypěstovat. Na uskladnění byla nejhorší cibule ze semen Globo, i když... celý příspěvek >
Rajčata 2022 I, 30.6.2022
Po listové výživě došlo ke svinutí některých listů rajčat, popálené nic není, ale je vidět, že horka dělají svoje. Nádoba na aplikaci používana pouze na rosení vodou a nebo výživou. A to jsem dal slabší koncentraci, než kterou umožnuje návod...
Papriky 2022, 30.6.2022
Já bych neřekl zneužívání, ale že si na tom prostě někteří postavili karieru a třeba i z odborné veřejnosti. Do dnes nikdo přesně neví jak někam třeba pradávní lidé dopravili nějaký obrovský šutr a jak ho vůbec postavili na stojato, ale debaty se o... celý příspěvek >
Papriky 2022, 30.6.2022
Ono jsou to do určité míry hlavně modní trendy a nejen u konzervačních přípravků. Vemte si ten boj mezi sádle a ztuženými tuky, mezi kohoutkovou vodou a petkovou a tak by se dalo pokračovat dál. Mnoho lidí se bojí špetky soli, ale to že si zaneřádí... celý příspěvek >
Papriky 2022, 30.6.2022
Až na to, že naši předkové se dokázali uživit obděláváním zahrad a políček, o které třeba ani vrchnost neměla zájem. Dokážete si představit vyprodukovat tolik potravin svépomocí, aby vám to vystačilo na celý rok a ještě se dalo znovu zaset a zasadit?... celý příspěvek >
Mandelinka bramborová 2022, 30.6.2022
Tak jsem stříkl několik ohnisek larev, už se vyplatilo namíchat postřik. A pak sem přidal plošně přípravek proti plísni bramborové. Brambory u nás jdou do květu právě v těchto dnech.
Rajčata 2022 I, 30.6.2022
Tak se mně teprve dnes nad ránem podařilo aplikovat listovou výživu do skleníku, a to byly teploty pořád ještě o kousek výš, než je pro nejlepší příjem živin listem potřeba.
Cibule v kvetu dotaz, 29.6.2022
Pokud chcete mít brzo vlastní cibuli, zasadte na podzim spolu s čenekem sazečku Shakespeare.
Papriky 2022, 29.6.2022
Já Deko na některou nakládanou zeleninu používám i dnes, nenechávám ho vychladnout, zaleju horkým, 24 hodin nechám odležet, dám do sklenic tak aby se tam vešel i nálev ale všechno zavařuju pod víčka. Já už mám okurky pěkné a docela dost sazenic, ale... celý příspěvek >
Papriky 2022, 29.6.2022
Pane Milane, tak jsem to našel v poznámkách v kuchařce po pratetě. Zalít okurky horkým Dekem, zavázat celofánem a uložit na chladném a tmavém místě. To máte tak, dřív lidi odřezali na podzim větev ze švestky, zavěsili ji do studny a na Vánoce měli... celý příspěvek >
Ono asi taky záleží na odrůdě cibule. Sadíme i hodně brzo a žádné velké problémy s květem nikdy nebyly. Letos jsme zkoušeli sadit na podzim, před pár dny sklizeno, výborná kvalita, štavnatá a jemná.
Papriky 2022, 29.6.2022
Mikrovlnku si chválí sousedka chalupářka, ale u nás funguje klasický zavařovací hrnec. Pokud je nálev silný, mohl by udržet zeleninu i bez zavaření, ale na přichycení víčka nevím jestli by vařící nálev do tepelně neupravených paprik stačil...... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 29.6.2022
Pane Kuky, s těma teplotama těžko říct, no moje Chřiby na Znojemsku zrovna nejsou, ale musel jsem stříkat už začátkem června, když jsem zahájil probírku hodně jablek už bylo červavých. Po postřiku se to zastavilo a nyní zhruba po třech týdnech jsou... celý příspěvek >
Tak sazečka se jeden rok pěstuje ze semen, pak se sklidí a druhý rok se sadí cibulky. Může se to stát...
Papriky 2022, 29.6.2022
Ještě dodám, že nálev není žádné rodinné tajemství. Pan Mgr. Meisl ho dával na letáčku spolu s návodem na pěstování Meika a Bajka.
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika