|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stare listove hnojivo, 1.7.2022 Raději to odevzdejte do nebezpečného odpadu, než to lít někde ke stromu, pamět je zrádná, kdo ví co tam ve skutečnosti máte za poklad... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.7.2022 Pane Kuky, polohu nad mořem po dnešku neberu v úvahu. Mé pěstitelství se zařadilo do teplých oblastí, snad už konečně i vinohradnických. Při vypeckovávání meruněk nejen na zavaření jsem našel 4 červivé, obaleče východního jsem nestříkal... Píše se že... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy meruněk II, 1.7.2022 Pustili jsme se do zavařování, máme 15 sklenic, chci vědět, co bubu případně dodávat za kvalitu na místní trh. Bohužel z meruněk poškozených slunečním zářením jsme neměli odvahu dělat marmeládu. Naložil jsem je tedy na víno a případně to vyleju do... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 1.7.2022 Tak to já pořád používám stejné "ocejchované" kalíšky o kterých vím, že ukazují relativně dobře. Na listovou výživu jeden, na plísně a škůdce druhý a na herbicid zase jiný. Ani vodu nedávám podle stupnice na postřikovači a nebo rosiči, odměřuju... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 1.7.2022 Já ze stříkačkama mám špatkou zkušenost, některé ty přípravky se přichytí ke stěnám, že je ten píst ani nesetře. |  | Orangered, 1.7.2022 Já už jsem ochutnal Pinkcot a jsou chutné, utčitě jim pomohla důkladná protrhávka. Lejuna a Leskora nemají konkurenci, tak se někdy nevydaří ani Madarka. Ale hodnocení mohou být zavádějící, je rozdíl mít pár plodů na jedné větvi a nebo mladých nově... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 1.7.2022 Jinak i v těch baleních přípravků jsou odchylky v gramáži a je to na nich i uvedeno v %. |  | Papriky 2022, 1.7.2022 Cestou jsou kapalné přípravky, ale pokud se někdo někdy zajímal o to, jak ty odměrky od jednotlivých výrobců měří, když je porovnáte... Jsou to taky zajímavá pozorování... |  | Papriky 2022, 1.7.2022 Já mám zkušenosti se dvěma digitálníma a když jsem na ně dal závažička která doma mám i méně než gram, bylo zajímavé sledovat tu přesnost. :-D Ale třeba už je něco lepšího. V každém případě člověk rozdělil balení přesněji podle oka na dvě hromádky... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 1.7.2022 Pěkné pane MH, mně dešti nerozpraskalo nic, jediné rány jsou ty dnes už hluboké a začernalé dírky po kroupách. Aktuálně ty venkovní čtyřicítky, které u nás jsou poškozují plody, které začínají zrát. Na plodu se na nejvíc osluněné straně utvoří cca.... celý příspěvek > |  |
|  | Topgigant, 30.6.2022 Dnes provedeno poslední přihnojení části švestek, které to z důvodu pěkné násady plodů potřebují. Roznesl jsem vlastnoručně 50 konví vodou naředěného zákvasu ze slepičinců. Monilie na Jojo se podařila zastavit, Topgiganty se nádherně zvětšují.... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 30.6.2022 Zavařoval jsem i kvašáky, ty dávám pouze do osolené vody s kořením, koprem, listem z vína. Nálev se vyleje zaleje se to novým a zavaří 20 min. Nemusí to být propadák, když vezmu v úvahu, že někteří lidi kvasí zelí v sedmičkách u radiatoru. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 30.6.2022 Já jsem pod 300 mnm. Letos jsem ochoten dát ještě jeden postřik a to Spintorem, ale to už je strop, protože jabloně mám na zeleninové zahradě a pak už venku budou zrát rajčata a papriky. Pokud to mám dobře načtené tak jediný z přípravků které mám... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 30.6.2022 Držím palce! A nebo z toho budou kvašáky v lepším případě. Ono se některé ovoce, které teda hlavně zavařujeme v zavařovacím hrnci taky nepodaří a jsou pak ztráty třešně a višně. Ale čalamáda v Deku zavařovaná 20 minut vydrží i když víčko náhodou... celý příspěvek > |  | Cibule v kvetu dotaz, 30.6.2022 Ještě k té "jarovizaci" o které zde byla řeč a mrazech. Když zasadím i v tuto dobu doma vypěstovanou konzumní cibuli a žádné mrazy už nebudou a ani v komoře nezmrzla, stejně vykvete, protože už to není sazečka, která rostla jen krátkou dobu po výsevu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|