|
Réva 2022, 5.7.2022 Má zajímavý tvar listu a málo dělený. Donesl jsem si řízky Rulandského šedého, ještě neplodilo a v té vinici jsem také hrozny tehdy na jaře neviděl. Tvarem jsou však hodně podobné těm listům z vaší fotky pane Waltře. |
 |
Rajčata 2022 I, 5.7.2022 Já mám letos nějaké nové červené keříčkové rajče. 4 rostliny ve skleníku, jsou tam i plody. Venkovních 8 keřů z části shodilo květy... Ale ani ve skleníku zatím násada není taková, na jakou jsem zvyklý u rajčat, která pěstuju dlouhodobě a která tam s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskve 2022, 5.7.2022 Moc pěkné pane Waltře, já mám v sadě i když ne pod stromama také takové, ale včera po sběru už byl nutný postřik Nissorun proti breberkám. Na záhonku u foliovníků byly kedlubny a jak jsme je dosklízeli dál jsem tam pár salátovek, budu je muset trochu... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 4.7.2022 Hlavně at vám keře nenapadnou svilušky začínají se rozjíždět i na okurkách. Festivalnyj mám postříkaný Nissorun a Karathane proti padlí na ně má taky účinek. Bez postřiku proti padlí by to letos dopadlo špatně a bude potřeba ještě přidat, až se... celý příspěvek > |
 |
Víno z meruněk 2022, 4.7.2022 Jak jsem zjistil, dělají ho i profíci z vinohradů. Receptů je možno najít víc. A já ho chci letos udělat aspon 50 litrů čistě ze štávy, bez přídavku vody. Odhaduju, že budu na toto množství potřebovat minimálně 100 kg ovoce, možná i více, protože... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 4.7.2022 Pane MH ani jednu z těch odrůd nepěstuju. Zkoušíte něco řízkovat a nebo máte všechny štěpované? |
 |
Rajčata 2022 I, 4.7.2022 Mě letos budou zrát Start S F1 nějak později a to jsem se s tím řízkováním tolik nahrál. Keře až po strop, rajčat plno. Nevím kdo to říkal, že řízkovanci plodí méně. To se mně vůbec nezdá násada bohatá, ale možná že by zrály později...? V každém... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 4.7.2022 Ve skleníků se vybarvují první žlutá keříčková rajčátka, že to bude tak brzo jsem opravdu nečekal. Za ty roky co je pěstuju pořád dokola z vlastního osiva vím, že je na ně spolehnutí. A dá se z nich uvařit i velmi chutná omáčka a vůbec nevadí, že... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022-2, 4.7.2022 Pane Petře, internet sleduju přes televizní obrazovku a přístroj přidávat fotky nedovede. Můj starý blog kde fotky i měruněk byly provozovatel zrušil, a nový blog je z technických důvodů nějak zablokovaný, z toho důvodu ani neuvažuju, že bych si... celý příspěvek > |
 |
Sekvoje nepřirůstají, 4.7.2022 Když jsem pěstoval různé jehličnany do živých plotů, používal jsem na přihnojení Konifex a hořkou sůl, ale pěstoval jsem hlavně ve volné půdě. Někdy bylo potřeba stříkat nějakou tu rez a nebo savé škůdce. |
 |
|
 |
Vápnitý dolomit na paprikách :(, 4.7.2022 Pokud výrobce píše nevhodné pro papriky, všechno pečlivě odstrantě! Já letos dolomitickým vápencem, ale nevím jaký máte vy přesně druh a výrobce, hnojímnejen rajčata, ale i papriky. U patrik už jen čekám na to aby chytly barvu a jde se sklízet... |
 |
Uhorková sezóna 2022, 4.7.2022 To mně nemusíte povídat, ono všude se najde nějaký rýpák. Registraci zde mám od roku 2009, ale znám to zde mnohem déle. Ale hesla k účtu a k emailu už jsou dávno v propadlišti dějin. |
 |
Uhorková sezóna 2022, 4.7.2022 Aha už to chápu, ona nenasazje u prvního pravého listu, ale hned u prvního listu po vyklíčení! Tak to máte teda výkonnou odrůdu pane P.P. |
 |
Meruňky 2022-2, 4.7.2022 Dnes první ochutnávka Velké rané, bohužel včely našly už i začínající Pinkcoty a vůbec jimi nepohrdnou, nakonec bude možná všechno na kvas... Pokud se to kvůli včelám bude dát vůbec sbírat. |
 |
Uhorková sezóna 2022, 4.7.2022 Já nikdy nepochopil, proč by měla okurka nasazovat plody hned za prvním pravým listem. Dokud rostliny nejsou dost silné, o předčasnou plodnost osobně nestojím u ničeho ani u ovocných stromů. To bych pak musel u zeleniny ještě kromě plodů paprik... celý příspěvek > |
 |