|
Co chybi rajcatum, 15.7.2022 Já spodní listy otrhávám a podobné proužky se mně ve skleníku taky občas vyskytují, ale jen ve skleníku. Venku u stejných odrůd nic. Občas je stříknu železem v chelátové formě. Ono v těch pytlech čekají jen na ty živiny, které jim dodáte a ve... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022-2, 15.7.2022 Ale která víra není pevná? |
 |
|
 |
Meruňky 2022-2, 15.7.2022 Ano pane Petře, ta helvétská víra se udává i jako rčení. Ale víra není pevná? Budeme tedy věřit atlasům jako Písmu svatému, protože počasí je jako tučapské hodiny. |
 |
Stromek po okusu zvéří - jak napravit?, 15.7.2022 Pokud nemáte zabezpečeno, aby se zvěř k ní znovu nedostala, vůbec bych neřezal. Některé merunky se stanou "koráby" až ve stáří, ale tahle by opravit ještě šla, je mladá. Ale já bych řezel až příští rok na jaře podpoří to růst. |
 |
Meruňky 2022-2, 15.7.2022 Je vidět, že datum průměrné skliznové zralosti Velkopavlovické na jihu Moravy 23.7. už asi platí jen v knihách... V Chřibech zatím VP drží na stromech víc než luteránská víra a ani Madarce se moc nechce ani po nočním fičáku. Konec konců začíná zrát... celý příspěvek > |
 |
Tomcot, 11.7.2022 Nejen ty COTy někdo vyšlechtil, ale hlavně někdo prověřil a schválil registraci nové odrůdy, někdo je rozmnožuje a jiný prodává. Pěstitel je až na posledním místě a proto mě mrzí, když vidím, kolik zahrádkářů je neštastných, že nesplnila odrůda... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022-2, 11.7.2022 To podtrhávání hodně záleží na odrůdě a co se týká uskladnění v chladírně nebo ve sklepě, tak je to u některých odrůd jako s rajčatama, příjdou o chut a vůni. Byla chyba vykácet broskve Favorita Morettini, byly to výborné lapaký na včely, ale vůbec... celý příspěvek > |
 |
Kompakta 18 brix, 10.7.2022 Já nemám měřit čím, ale cukernatost těch odrůd které aktuálně sbírám kvůli poškození od hmyzu do kvasu je podle ulepených prstů dobrá. Není to jako když sbíráte durancie, ale cukru mají dost, i v bečce je to vidět, naštěstí se ochladilo a založenému... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022-2, 10.7.2022 Podtržené už nikdy nebudou mít takovou chut jako když dozrají... |
 |
Zasychání plodů Ostružiníku, 10.7.2022 Ostružiny nepěstuju, ale jednu odrůdu malin už při květu sužovala mšice a došlo k poškození a deformaci plodů a usychání výhonů. Druhá odrůda v jiném koutě zahrady napadena nebyla a plody jsou tam krásné. Cca. keře 10 m vzdušnou čarou od sebe. |
 |
|
 |
Tomcot, 10.7.2022 Já bych některé ty nové odrůdy a nejen... cot přesunul od meruněk mezi broskvoně a byl by pokoj nebo lépe řečeno by někteří hodnotitelé měli pokoj... A nebo založit nový ovocný druh... |
 |
Meruňky 2022-2, 10.7.2022 Ochlazení a větrno naštěstí nepřeje včelám, merunky mají teda chvilku klid. Přenesl jsem podpěry z míst kde je sklizeno a posichroval na jiných místech. Dnes jeden košík popadaný a jeden natrhaný, bohužel vše z velké části poškozeno hmyzem a někde už... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 6.7.2022 Pokud se podívám o mnoho let zpět, najdou se hodně vlhké roky, ale většinou je u nás srážkový stín. Ne nadarmo se u nás v dávné minulosti pěstoval chmel. Bohužel víno sice taky, ale novodobé hlavy pomazané nenapadlo udržet u nás viniční tratě pro... celý příspěvek > |
 |
Topgigant, 5.7.2022 Dnešní vydatné deštové zalévání naštěstí přerušilo tu šnůru pařáků, které vařily merunky přímo na stromech. Za červenec už máme něco málo přes 20 mm, ale zdá se, že bude ještě přeprchat dál. Pěkně to podpoří zvětšující se švestky, ale může to... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 5.7.2022 U Konkord Rosyjski se píše, že dozrává koncem srpna... Já ho nepěstuju a osobně neznám, že je to na papíře nebo internetu nemusí to být pravda. A co révu kterou možná Karel IV přivezl (Rulandské šedé), pěstuje někdo u vás pane MH? Kolem Slavkova u... celý příspěvek > |
 |