|
Topfirst, 27.7.2022 Katinku jseme kupovali před cca. 5ti lety, ale když vstoupila poprvé do plodnosti, bylo jasné, že to není ona... Nemohu ji tedy posoudit. Topfirst mám mnohem déle hned při založení sadu. Nikdy jsem z něj nepálil, i když si tuto odrůdu někteří... celý příspěvek > |
 |
Řez vysazené broskvoně, 27.7.2022 Děrovanou hadici tam taky letos mám, jenže ze staré kovové lejty, která tam pro ten účel byla přistavena utekla prorezlou dírou voda. Tak zalévám konvama, protože lejta i když trochu opravená je potřeba pro merunky a švestky a taky krmná řepa byla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Topfirst, 27.7.2022 Před chvilkou byla ve zprávách z regionů reportáž o sklizni švestek, obrovské plody v dřevěných bedýnkách, moderátor si pochutnával, Topfirs tam taky pán pěstoval a ve velkém... |
 |
Řez vysazené broskvoně, 27.7.2022 Pane Waltře do té doby snad ten návod získá a nebo to udělá podle již zmíněného návodu koncem léta. Ovoce na stromech máte pěkné i po letním řezu, stromy také výstavní, tak tedy ten váš způsob řezu také nebude k zahození. A co vaše okurky? My už... celý příspěvek > |
 |
Řez vysazené broskvoně, 27.7.2022 Když jsem ještě cca. 30 broskvoní různých odrůd měl, vždy jsem se potýkal s přeplozováním. Probírku jsem začal tedy už v době květu střihem, a pokud nenásledovala důkladná probírka plůdků a mnoho vody k zálivce stejně byly plody malé. Ale jak říkám... celý příspěvek > |
 |
Řez vysazené broskvoně, 27.7.2022 Broskve nepěstuju, ale je prokázáno, že nejlépe je provádět řez-střih stromů v době květu, kdy je nejmenší pravděpodobnost vniknutí škodlivých patogenů do dřeva a tvorba klejotoku. |
 |
CANDELA, 26.7.2022 Ještě dodám, že u očkování at už ho děláte jakoukoliv metodou je předpoklad uspěchu viditelný po cca. 1 týdnu, kdysamovolně upadne řapík, kterého tam kousek necháte, pokud tedy nezavážete řez místo vedle místa, to je také možnost. Sice očko poroste... celý příspěvek > |
 |
CANDELA, 26.7.2022 Letní kopulace to slyším prvně pokud tím není myšleno ze stromu na strom, ale nyní je vhodná doba pro očkování a nebo právě mnohem snadnější chip budding- forker. Roubování za kůru je úspěšné i u meruněk, ale v době termínu květu podnože, kdy má... celý příspěvek > |
 |
CANDELA, 26.7.2022 Kopulaci na merunkách moc nevyužijete, pokud se nechystáte přeroubovávat staré stromy. To s ohledem i na zkušenosti se zamořením šárkou ostatních zde moc nedoporučuju. Goldrich letos znovu selhal a bude to určitě šárkou. Je úplně nepoživatelný. ... celý příspěvek > |
 |
Mantet, 25.7.2022 Děkuji za upřesnění pane Mičurine ohledně té použitelnosti a skladování v mrazáku. Cenu za 100 ml jsem viděl. Určitě máte přípravek v mrazáku rozdělený v menších ampulích aby nebylo potřeba rozmrazovat celou dávku? Zdravím z Chřibů od hradu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mantet, 25.7.2022 Zajímavý přípravek ten Madex, neznám ho, díval jsem se. Na agromanualu byla OL 3 dny, jinde 0, to zase nehraje takovou roli. I když balení výjde opravdu na ošetření dost velké plochy, cenově asi bude patřit k dražším přípravkům. Zatím bych ho na těch... celý příspěvek > |
 |
Letos vysazená jabloň - co jí je?, 25.7.2022 Já jsem letos musel vlastní na jaře vysazené mladé jabloně postříkat přípravkem Vertimec, protože jsem zrovna neměl nic jiného po ruce. Stav se zlepšil, kromě dvou stromků, ale budu muset stříkat znova. Použiju Nissorun. |
 |
Mantet, 25.7.2022 Pane Mičurine mě už celý košík stačil opadat z mladého stromku na zem. Některá i pěkně vybarvená, ale právě ta byla červivá. Stříkal jsem strom jen jednou a tak je asi 1/4 úrody napadená. Jo jak se to nevezme něčím systémovým ještě 14 dnů... celý příspěvek > |
 |
Je tohle perenospora?, 25.7.2022 Jediné poškození mám zatím na Ajvaz našel jsem cca. 4 bobule na jednom z keřů pěstovaných u kůlu, jinak je všechno zatím bez problémů i Festivalnyj, který mám na drátech a tak na některé hrozny taky dost praží. Kromě vylamování fazochů jsem zatím nic... celý příspěvek > |
 |
Rajče Orkádo a další podezřelé odrůdy, 24.7.2022 Odrůdu Orkádo neznám, ale zde je má zkušenost. Koupil jsem přes internetový obchod našeho značkového producenta semen před lety mimo jiné rajče Darinka F1. Semena byla v originálním balení s fotkou plodů tak jako je to běžně vidět na krámě. Při... celý příspěvek > |
 |