|
Permasemínka rajčat i další zeleniny, 6.8.2022 Viděl jsem dokument o rajčatech od pěstitele ze zahraničí. Mají tam neuvěřitelný sortiment.Jinak o F1 jsem slyšel spoustu zaručených informací, že mají vliv na neplodnost u lidí a že znovu nikdy nevyklíčí. Co se týče rajčat tak vyklíčí a mám to... celý příspěvek > |
 |
Permasemínka rajčat i další zeleniny, 6.8.2022 Pokud ta permaosiva mají rostlinolékařský dohled a nedochází k šíření chorob je všechno OK. A co se týká toho, že jsou vypěstována bez chemie? Pokud chcete mít aspon trošku slušný záhrádkářský výnos, stejně musíte občas rostliny ochránit postřikem,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mantet, 6.8.2022 Vynesl jsem jablka z lonské sklizně, která ještě byla ve sklepě. A opravdu si pochutnávám na zaleželých Mantet a Borovinky už se také dají. Opravdu jsem z jeho ochutnávky po mnoha letech nadšen. A i když moc nestříkám, a jak už jsem psal červíky jsem... celý příspěvek > |
 |
Rosolovité vejce, 6.8.2022 Málo vápníku nebo nedostatečná schopnost ho příjmout. Udelejte jim snůšku, aby se vejce odkutálelo, at za tu dobrotu máte aspon nějakou odměnu a nemusíte jen krmit a vejce vyklované. |
 |
Jílové jezírko, 5.8.2022 Pokud tam není opravdu mokřina a nebo přítok vody tak se na to jezírko vykašlete i kdyby vám to z dotací postavili za hubičku. Já obdivuju nadšence i na You Tube, kteří se do toho pustili a mají pořízená třeba tři čerpadla s ohromným průtokem,... celý příspěvek > |
 |
Určenie odrody, 5.8.2022 Na dolanku slyším všude chválu, ale zatím jsem nezaznamenal, že by z ní byl vysazen velkoprodukční sad. Dokonce ani v sadech různých výrobců lihovin jsem tuto odrůdu nezaznamenal. Je pravda, že už to ale tak pečlivě nesleduju. Já už taky žádné jiné... celý příspěvek > |
 |
Určenie odrody, 5.8.2022 Pane Mičurine, víte něco o klinu Pardubické Malvazinky? Narazil jsem na ten název, ale nic přesnějšího nevím. Klasických slív Malvazinek mám letos jen pár kg na ochutnání, ani jiných renklod nemám na rozdávání. |
 |
Rajčata 2022 I, 4.8.2022 Za pár dní to vypukne, bude se vařit první dávka leča nejen z červených ale i ze žlutých. Letos poprvé pěstovanou poloranou keříčkovou Galeru si ale budu šetřit na kečup. Prozatím se pořád zdá, že bude mít pevnou konzistenci i při přezrání, žádná... celý příspěvek > |
 |
Určenie odrody, 4.8.2022 Na první fotce to já vidím na Malvazinku. A ta trnka, možností je víc, pokud se jedná o starší odrůdu mohla by to být třeba Zimerova, ale fakt to je jen hádání a neberu v úvahu čačanky, Němky, švédky a spol. |
 |
Chybi okurce dusik?, 4.8.2022 Obávám se, že je to trvalka... v ideálních podmínkách. |
 |
|
 |
Chybi okurce dusik?, 4.8.2022 Tak vám přeju dobré pochutnání při ohlodávání mladičké ještě mléčné kukuřičky u vybraných upravených odrůd. ;-) |
 |
Chybi okurce dusik?, 4.8.2022 Ještě jako smáčedlo přidat kapku stolního oleje třeba řepkového. Nissorun nezabijí staré brouky, dělá z nich pouze impotenty. |
 |
Chybi okurce dusik?, 4.8.2022 Třeba kukuřici? :-) |
 |
Chybi okurce dusik?, 4.8.2022 Nissorun 10 WP i ze spodní strany listů. U Vertimecu byla snížena oproti minulosti OL a upraveno ředění. |
 |
Meruňkotřešeň Aprikyra, 4.8.2022 Ale já vám to neberu pokud si doma připravujete koncentrát z vašich zelenin a ráno si při snídani mlsáte. :-) |
 |