|
Přežije nebo uhyne?, 31.1.2023 V každém případě, kdyby ten strom sám vypěstoval od zaštěpování podnože až po vstup do plodnosti a ten strom za něco užitně a zdravotně stál, asi by zvažoval postup před činem... Ale to lidi kteří nikdy nic takového nedělali nemohou pochopit, že je... celý příspěvek > |
 |
Výběr odrůd do 455 m.n.m, 31.1.2023 Poptejte se v okolí a prozkoumejte co tam roste a čemu se daří. |
 |
|
 |
Otázky pre skúsených záhradkárov, 31.1.2023 Záleží na odrůdě, ale nedá se spoléhat, že když na některou moc nejdou, že pilatky některý rok úrodu nedokážou úplně zničit. Na napadení pilatkou má velký vliv doba kvetení, co kvete v okolí a jaké je počasí. |
 |
Přežije nebo uhyne?, 31.1.2023 Naše babičky často lpěly na starých korábech, kde sklizní byl košík jednou za uherský rok... Více se dočtete pokud redakce pustí můj první komentář. |
 |
Přežije nebo uhyne?, 31.1.2023 Pane Ministře, babičky často lpěly na starých korábech, kde byl sklizní košík jednou za uherský rok... Takové stromy u kterých vidíte, že už nebudou mít produkci nemá cenu opečovávat. Je to škoda peněz (postřiky, hnojení) a práce. Pokud tedy nemáte... celý příspěvek > |
 |
Přežije nebo uhyne?, 31.1.2023 oprava pravopisu: "strom je zdravý" |
 |
Přežije nebo uhyne?, 31.1.2023 Já bych v plné míze větve ještě trochu zakrátil, aby se oživil řez a za kůru nastrkal rouby, které ještě máte šanci nařezat v tuto dobu. To ale jen v případě, že je strom zdraví, nechřadne a není napaden třeba dřevokazným hmyzem. A nebo si místo... celý příspěvek > |
 |
Tolar, Promise, Nectavit, 24.1.2023 Koupil jsem Tolar a Promise je to hodně dlouho. Do plodnosti jsem nedopěstoval žádnou. Přiznám se, že nemám moc důvěru ve školkaře z téhle destinace... Nebo jsem si říkal, jestli ty odrůdy v začátcích si někteří prodejci nemnožili doma na koleni.... celý příspěvek > |
 |
Tuleu Timpuriu, 24.1.2023 Zkuste jim napsat a nebo zatelefonovat. Nedivil bych se, kdyby stránky třeba nebyly úplně aktuální. Protože když se člověk dívá i najiné různé prodejce stromků, přemýšlí, jestli ty informace vůbec někdy aktualizují, když třeba někde pořád doporučují... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 24.1.2023 Když máte málo brambor, stačí zasadit o řádek nebo několik řádků víc. Pokud se máte kam rozběhnout. :-D |
 |
|
 |
Skore marhule, 22.1.2023 A když už jsem se do této debaty zapojil tak ohledně Lejuny a Leskory ještě jednu věc. Pěstuju je cca. 12 let a to s takovým uspěchem, že na zavařování a marmeládu bylo poprvé až loni na podnoži myrobalán. Chutnají opravu výborně o tom žádná, když je... celý příspěvek > |
 |
Rajská jablíčka 2023, 22.1.2023 Jak jsem psal, zastříhl jsem je co to šlo, abych je v růstu do výšky přibrzdil a ze zálistků vyrážejí znovu. Bud se to povede a nebo ne, u tří sazeniček není moc co řešit. |
 |
Skore marhule, 22.1.2023 Letos dostanou nejen tyto dvě odrůdy (Leskora, Lejuna) možnost poprat se u nás s mrazem bez ohně a uvidím jestli se odolností vyrovnají Bergeronu, který je na moniliový úžeh dost citlivý. Dobře ošetřit vzrostlý strom Bergeronu s rozvleklým kvetením... celý příspěvek > |
 |
Záhada Kristalonu (zdravé rajče a paprika), 22.1.2023 Rajče tyčkové koktejlové Spencer. Semena měla použitelnost do roku 2016. (staré zásoby, nalezené) Vylezla jen 4, ale rostou jen 3. Tomu čtvrtému se nechce. Ale rozhodně nemám nějaké výstavní sazenice. Rajčata zatím rostla samovolně ponechána... celý příspěvek > |
 |
Záhada Kristalonu (zdravé rajče a paprika), 22.1.2023 Já si k těm pár rajčatům do skleníku přivezu v první řadě dvoje kolečka čerstvé hlíny a trochu kompostu. Já ještě letos nemám ani přísadu paprik a rajčata už vůbec ne. Teda abych nekecal z listopadového výsevu mám tři kousky v truhlíku, ale zatím je... celý příspěvek > |
 |