Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 14.2.2023
Bohužel si varný typ nepamatuju, cedulička možná ještě někde je, ale cíleně ji hledat, to je zbytečné. Já vždycky něco najdu až hledám něco jiného. Mám uskladněno spoustu různých informací, ale formou nepořádkovou... Uvařte si sadbový brambor... celý příspěvek >
Roubovací nůžky, 13.2.2023
Má někdo aktuálnější zkušenosti s roubovacími nůžkami - řez omega, použití pouze na révu? Děkuji.
A je po meruňkách, 13.2.2023
Na ty zdroje budu muset projít nejen pár knížek co mám doma, ale i nějaké ty brožury co vydávali zahrádkáři. Jinak co se týká myrobalánu a to tehdy mykla ještě určitě nebyla tak ho staří sadaři pro merunky taky nedoporučovali. Na internetu hledejte... celý příspěvek >
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 13.2.2023
Letos nebudeme brát z Draga jako v minulosti ale z Ovosadby, tedy jestli na nás něco zůstane. Protože jsme tam volali jeden den po uzávěrce objednávek. Mi se nechtělo, protože máme dost vlastní sadby, ale co už... Gloriety jsme kdysi pár let... celý příspěvek >
O předčasném odumírání stromů na mykla se píše i v jiných zdrojích a třeba pro některé renklody tuto podnoži vůbec nedoporučují. Byl to pokus ke kterému se nebudu vracet a který nebyl v ohledu ztrát tak bolestivý jako cca. 20 meruněk na... celý příspěvek >
Ono taky záleží jaká je podnož a i myrobalánů je více druhů, osobně mám špatné zkušenosti pro merunky z červenolistým myrobalánem Mykla na kterém byla Velkopavlovická a nakonec uhynula, i když už to byl dost velký strom. Takže co se týká přezimování... celý příspěvek >
Zlínsko mělo horka více než na jaře jednu dobu, ale Pinkcotu o kterém zde byla řeč nic není a to bylo kolem mínus 10 i více několik dní.
Réva 2022, 10.2.2023
Pane 162.44, jak to dopadlo s výrobou burčáku z Primu? Jaká byla výlisnost moštu?
Réva 2022, 10.2.2023
Všechny příznivce pěstování révy bych chtěl upozornit na Youtube přednášku Ing. Radka Stolaře Ph.D. Najdete ji na Youtube kanálu Národního zemědělského muzea pod názvem Odolnost nejen k houbovým chorobám - PIWI odrůdy. Jedná se o přednáškový cyklus... celý příspěvek >
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 9.2.2023
Já to viděl jako projekt při výstavbě severských domů a měli to napojené na solára. Osobně budu podobný postup využívat jako přírodní chladničku na nápoje, pokud ovšem v létě nebude ve vrtu moc vysoká hladina vody, je v podloží blátíčko a vytáhnout... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 9.2.2023
Já jsem si ji pořídil letos a pokud bude potřeba menší chemická ochrana nevidím v tom problém. Snad se dá použít i na víno. Všechny informace jsem o ní ovšem zjistil hlavně na cizojazyčných stránkách.
Špičaté zelí, 9.2.2023
Tak to snad jen uvnitř sklepa postavin nový odizolovaný sklep s odvětráváním, nebo jen část sklepa přebudovat na menší skladovací koji s vhodnými podmínkami.
Špičaté zelí, 8.2.2023
Kořenovou zeleninu dáváme do plastových barelů a zasypáváme pilinama. Taková oprava to není jenom tak a neodborný zásah do starého sklepa to nechci ani domyslet, ale proti zatékání je dobrá nopová folie.
Špičaté zelí, 8.2.2023
Nejlepší je čerstvé zelí postrouhat nasolit a nechat pár hodin zaležet, ale to už by nebyl studentský mls, protože někteří lidi jsou dnes úplní fanatici do zdraví a sůl je pro ně stejné zlo jako řepný cukr. My máme sklep spíš suchý a dáváme tam... celý příspěvek >
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 8.2.2023
Za slunečných dnů by se tím zase dalo chladit a kdyby bylo sání umístěno u stropu, nějaké teplo by se i naakumulovalo zpět do země. Ovšem účinost záleží na použitých materiálech a čím by byla hadice zasypána. Světelné mosty používají v mrakodrapech... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika