|
Gascoyneho šarlatové, 18.2.2023 Toho pána se mi nepodařilo dohledat, věnoval se tomu nekomerčně a dokonce s ním dělala rozhovor nějaká základka na YouTube. |
 |
Gascoyneho šarlatové, 17.2.2023 Zkuste oslovit komunitní sady, které zakládají některé města, dají se tam najít i staré odrůdy. Na zámku v Miloticích na Moravě mají také docela dost starých odrůd. V Bílých Karpatech se taky záchranou krajovek zabývají. A nemůžu si vzpomenout na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2022 I, 17.2.2023 Dám jim ještě týden a pak poletí, nemám tolik místa u oken, abych mohl trpělivě čakat. ;-) Asi ta stará semena všechna vyházím a nebudu se s tím patlat. I když z roku 2016 by určitě něco vylezlo. |
 |
Rajčata 2022 I, 17.2.2023 Balení původně mělo obsahovat 50 semen. Zůstalo jich tam ale už jen 15. Byla skladována v tom původním již otevřeném obalu umístěném v tom větším sáčku s obrázkem a informacemi. Ustřižená strana přehnutá u obou. Teplota skladování kolem 20C. |
 |
Rajčata 2022 I, 17.2.2023 Orkádo F1 Bal: 08.01 Exp: 12.2003. Tam asi moc velká šance není... Děkuji za návod. |
 |
Otázky pre skúsených záhradkárov, 16.2.2023 Já aktuálně žádné plodící Durancie několik let neobhospodařuju, ale postřik proti pilatce u nás nutný je. Chřadnoucích Toptastů jsem v předešlých dnech vykácel dalších 6 kusů za chvilku žádné na postřik nebudou. 5 kusů ořezaných pahýlů umírající... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 16.2.2023 Z lonského pozdně letního přeočkování několika Baco Noir na trvalém stanovišti k mému údivu přirostlo celkem dost oček. Zatím jsem nestříhal, žádnou z pěstovaných odrůd, ale zdá se kromě Aivaz nic neomrzlo. Aivaz je potvora ráda mi omrzá, ale ze... celý příspěvek > |
 |
Příprava skleníku na jaro, 16.2.2023 Ano s tím souhlasím, lexan se hodně špiní. Folií je více druhů nestejné kvality. Co se týká příprav na jaro tak mi čtvrt skleníku zabírají podnože pro révu v květináčích. Zkouším klíčivost starých semen brokolice, květák, kedluben a salát od každého... celý příspěvek > |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 16.2.2023 Už mám taky postříkané moje semenáče, použil jsem tak jako loni Sulku z podzimního moření česneku. U očkovance kterého pěstuju za oknem se kadeřavost neprojevila, druhý očkovanec raší pořád z původní podnože a očku se nechce, i když je perfektně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 16.2.2023 Moje zastřižená rajčata pro pěstování za oknem se začala znovu vytahovat, ještě jsem je znovu zkrátil a to byl jejich konec. :-D Nyní mám místo nich v truhlíku řízky angreštu z korunky kterou ulomila naše kráva. Chtěl jsem letos pěstovat venku Orkádo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Příprava skleníku na jaro, 16.2.2023 Nevím z jakého přesně materiálu byla moje plachta zalitá mřížkou, ale první odešla strana sluncem nejvíce namáhaná a určitě celková plachta nevydržela déle než 5 let. Ty boky byly navržené tak, že je bylo možno namotat a větrat a za tím byla sít... celý příspěvek > |
 |
A je po meruňkách, 15.2.2023 Se Stanley přímo zkušenosti nemám to by se muselo první vyzkoušet. Kmenotvorné vložky jsem doma sám párkrát dělal jako pokus a ne vždy se to podařilo a zatím co Pinkcot udělal ohromný strom, Bergeron nechtěl vůbec růst a už je tento pokus mnoho let... celý příspěvek > |
 |
A je po meruňkách, 14.2.2023 Po vlastních zkušenostech s tím jak Zelenou renklodu a její plody devastovala šárka, a všude plno klejotoku, bych ji už nikdy jako podnož nekoupil a ani nepoužil. Ta moje Velkopavlovická na mykla rostla dobře, ale během jediného okamžiku byl celý... celý příspěvek > |
 |
A je po meruňkách, 14.2.2023 Pane 249.55, o větším úhynu některých odrůd na my-kl-a píše Ing. Jan Blažek a Ing. Václav Kneifl - Pěstujeme slivoně. A o nevhodnosti myrobalánu obecně pro merunky z důvodu mrazového poškození Ing. Karel Kamenický a Ing. Karel Kohout a i když... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 14.2.2023 Glorieta zde má vlastní vlákno, dokonce je tam i můj text, kde je chválím i s odrůdou Madeline. Pěstováno poprvé v roce 2019. |
 |