|
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 25.2.2023 Podle těch fotek je vidět určité stupně narašení, ale netroufl bych si od obrazovky říct, že jsou vymrzlé. Leskoru nemám zdaleka tak narašenou jako máte vy pane MH. Nejméně narašené v následujícím pořadí Bergeron, Madarská, a na třetím místě... celý příspěvek > |
 |
Máme holé ruce?, 25.2.2023 Sanium System, naprostý propadák proti puklici na citronících v květináči. Postřikáno za ideálních podmínek. Systémovému učinku a dlouhodobému působení v případě tohoto přípravku nevěřím. Za jakých koncentrací vůbec něco zmůže v sadech a jestli... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 25.2.2023 Ohledně toho ochlazení pane Petře, já to beru podle letu hus, zda se to rosničkám vyplní... Obě vámi jmenované jsou podle stránek obchodníka cizosprašné a ta patálie se syndromem rozpadu včelstev prý není nějak na ústupu. Abychom nelétali... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 25.2.2023 Pěkné! A mně pořád ještě nic neklíčí ani ta Sláva porýní. Snad to začátkem března rozsekne Startka... |
 |
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 25.2.2023 Když jsem v minulosti zapaloval ohně, tak i v mínusech cvrdli z toho světla, páč se jim zdálo, že tá záře z mého sadu je vycházející slunce. Ale husy včera zase na obloze kejhaly... |
 |
Sněženka, 23.2.2023 Sněženky vylisovat do herbáře jdou, ale letos je nebudu ani hrnkovat... |
 |
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 23.2.2023 Pecka se rozletí a jádro je úplně venku. |
 |
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 23.2.2023 Ještě jsem se chtel zeptat pane Kuldo, jestli máte na tom stromě problém i s tím, že vám pukají jádra uvnitř plodů? Ta moje merunka to dělá. |
 |
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 22.2.2023 Pokud nejste tísněn prostorem, tak merunky jsou jeden z mála ovocných druhů, které se z důvodu náročnosti pěstování a to hlavně houbových chorob vyplatí držet, i když většinu stromu třeba ranila mrtvice. |
 |
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 22.2.2023 A nebo to zkuste v Indii, vozí je v 250 l plastových sudech i s nálevem. :-D Kupované když jsem někde náhodou konzumoval, hlavně v hospodě třeba k řízků mi nikdy nechutnal. |
 |
|
 |
Jehličnany na jílu?, 22.2.2023 Nevím co vám doporučili, ale naše jehličnany dorůstají do více než 2 metrů a stejně tak běžné thuje dosáhnou větší výšky než 2 metry. Navíc tam mohou být problémy s výživou nebo houbovými chorobami, které pak ovlivní špatný vzhled. Thuje jsou... celý příspěvek > |
 |
Jehličnany na jílu?, 22.2.2023 To se mi nezdá s tím zahradnictvím, protože jou i naše listnáče, kterým listy vydrží i přes zimu... |
 |
A je po meruňkách, 20.2.2023 S Bergeronem mám zkušenost ze tří zdrojů a musím říct, že mám zřejmě dva různé klony a na mráz OK. Leskora je náročná nejen na moniliozu tak jako Bergeron, ale hlavně na vhodnou podnož. Na Leskoru ale slyším všude samou chválu a proto se jí také... celý příspěvek > |
 |
Řez dvouleté jabloně - je nutný, prosím?, 20.2.2023 Koukněte na Youtube kanál Botur, budou pořádat kurz řezu. |
 |
A je po meruňkách, 20.2.2023 Pinkcot a hlavně Bergeron zase takové citlivky nejsou. Jinak když se někomu podaří zapěstovat pěkný stromek Leskory a má k tomu ještě Bergeron a v případě příznivého počasí také úrodu Madarské co ještě potřebuje víc? |
 |