|
Rajčata 2023, 16.3.2023 Ale asi jste ji trochu na dálku domluvil pane Milane, protože se na ubrousku ukázalo k večeru jedno vyklíčené semínko. Ovšem pro pěstování pro samozásobení kořením to nemá žádný význam. |
 |
Rajčata 2023, 16.3.2023 Doufám, že se omlouváte panu Martinovi. U mě se není omlouvat za co. Ani jedno majoránče a loni se mi to stalo se zelím Lena f1, také ani jedno. Reklamovat nikam nejezdím, kvůli jednomu sáčku to nemá význam. |
 |
|
 |
Meruňky 2023, 15.3.2023 Pane Waltře, tak takové u nás ještě nejsou. Nevím jestli napsat naštěstí a nebo ne, ale do doby kdy nebezpečí mrazu už nebude, je ještě daleko. Přeju vám aby se vám merunková sezona vydařila. I do Pardubic přeju to samé. |
 |
Rajčata 2023, 15.3.2023 Omlouvám se, že jsem to napsal do rajčat pane Martine. Jak to zde sleduju, už zde toho moc psát nebudu... |
 |
Rajčata 2023, 15.3.2023 Pane Milane druhá várka, která už je jen na navlhčeném ubrousku v krabičce od půlky února... Asi dřív vyklíčí ten zakrslý australský rákos, který je od lonska a už jsem ho i se substártem hodil do jezírka, tak jako ty nevyklíčené lekníny... |
 |
Řetěz pro aku pilu Parkside PKSA 40 Li B2, 40V z Lídlu, 15.3.2023 Dejte vědět jak dlouho a při jaké zátěži vám pila funguje, kolik řetězů jste pořezel? Já na značkové Husquarně v elektřině ani jeden jaká to byla kvalita. Od Parkside jsem chtěl koupit pokosovou, ale jen na dřevo ne tu na kov. |
 |
Rajčata 2023, 15.3.2023 Přesně kvůli takovým lidem zanikl blog cz. Na jednu stranu si vedli svoje uhlazené deníčky a vzájemě se častovali superlativními pochvalami. Pak si ale nasadili virtuální roušku a registrovali jeden útočný blog za druhým a psali tam své plky... On... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2023, 14.3.2023 Podobné teploty jsou i u nás na Kroměřížsku. Jeden semenáček už taky začíná... |
 |
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 14.3.2023 Já dnes přeočkoval křapák, podzimní akce se nezdařila. |
 |
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 14.3.2023 Pokud na tom místě nebyla cedulička nastrčená pro matení konkurence, tomu bych klidně i věřil, Admirál půjde do velkovýsadeb na M 9 u komerčních pěstitelů. Ukáže to až čas... |
 |
|
 |
Meruňky 2023, 14.3.2023 Nevím jestli to jsou sítě a nebo plachty, u nás jeden sadař má taky už postavené takové sloupy a jestli to bude jen proti kroupám a nebo i proti mrazu se nechám překvapit. Bohužel jsou zprávy, že se z těch materiálů pro krytí uvolnují nebezpečné... celý příspěvek > |
 |
Vypěstování broskve z pecky, 14.3.2023 U ořechů je ovšem problém s tím, že i když jsou pěkné velikosti, stanou se z nich tvrdé kaměnáky, které tak na kovadlině louskati palicí. Já slyšel pravý opak, že u broskvoní je šance slušná a u meruněk podle odrůdy. |
 |
Výsev neúspěchy, 14.3.2023 Klíčení zkouším od ledna, při pozdějších výsevech v minulosti se mi nedařilo vypěstovat silné sazenice pro venkovní pěstování. Proto když tato dávka nevyklíčí, už další pokus nebude. U majoranky je to jako u celeru, čím dříve tím lépe. Cmund,... celý příspěvek > |
 |
Výsev neúspěchy, 13.3.2023 Vzhledem k velkému počtu semen v balení by stačila klíčivost i 10% aby na cmundu po Kaplicku něco bylo... |
 |
Výsev neúspěchy, 13.3.2023 Někdy také takto výsev nechám přihřát, ale pouze opatrně, radiatory máme dost žhavé, aby nedošlo k poškození semen vysoku teplotou. |
 |