|
Rajčata 2023, 14.4.2023 Pane Milane líbí se mi jak to berete přímo osudově. :-) Fackovat se máte nechat od někoho jiného, aby vám pak zuby zaplatil. :-D Jinak máte pravdu, že to ovlažování teplou vodou by kde kdo potřeboval... (Postřižiny) |
 |
Rajčata 2023, 12.4.2023 Ano cukety jsou OK, je škoda, že se to tu od poradenství dost vzdálilo. Ono je to vidět i na reklamách, které se zde vyskytují. Dříve to bylo více o zahradě. Dnes pořád jen fotky nějakých nácků z druhé světové (tato fotka byla roky utajena) a nějakej... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2023, 12.4.2023 Pánové, já měl dnes ve skleníku -1 pod nulou a v koruně stromu -3. Já aktuálně otužuju jedno hnízdo salátovek a dám je tam kolem 15. dubna a když se nepodaří druhé hnízdo mám doma v květináči v záloze. Přesazoval jsem taky třetí hnízdo do většího... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 12.4.2023 Pane Vladimíre, je vidět, že žijete v úplně jiné dimenzi. U nás dnes opět mrzne až praští. Do skleníku bych mohl něco zkusit, ale bydlí tam kocour a mám obavu, že kdybych musel přítápět, mohl by se otrávit oxidem uhelnatým. |
 |
Meruňky 2023, 11.4.2023 Pěstitel na Youtube si po mrazech pochvaloval Madarku a Vehardu, ale byly to hodně mladé stromečky a neudával minimální teploty. |
 |
Hynoucí sazenice cuket a okurky, 11.4.2023 Roubování se mi nikdy nepodařilo a nemám s ním v těchto plodinách žádné zkušenosti. |
 |
Hynoucí sazenice cuket a okurky, 11.4.2023 Já na záhonech hlínu neošetřuju nikdy a proto je před výsadbou raději preventivně stříknu i u rajčat to tak dělám. Pro venkovní pěstování je ale nejlepší zaset přímo na trvalé stanoviště. Dost let se potýkám s problémem, že po přesazení krásných... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání slivoní, 11.4.2023 Pokud budou mít rosničky pravdu, Jojo rozkvete do deště a mrazu a to nikdy dobrou úrodu nepřineslo. Mám ale radost, vyryl jsem si loni odkopek Durancie a letos pokvete! Sice je škráblý pluhem na kmínku :-(ale snad se to zahojí. Také začíná kvést... celý příspěvek > |
 |
Výsev neúspěchy, 11.4.2023 Nechám to až na příští rok pokud dožiju. |
 |
Meruňky 2023, 11.4.2023 U Velké ráné měl být dodatek, že na ní bylo jen pár květu, že je to nově nasazený stromek. U vás v Pardubicích nebylo zase tak chladno, aby to s použitím Championu žádný květ z většího stromu nezvládl... Bez ošetření mám na tom o něco horší Leskoru... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hynoucí sazenice cuket a okurky, 11.4.2023 Pokud to není přehnojením, přelitím a nebo ostrým slunkem patrně plísně v půdě. Zasel bych nové, pokud to není nějaké drahé osivo ze zahraničí, ošetřil zeminu, ale taky to není všelék. Nejlépe je preventivní postřík rostlinek systémově působícím... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 10.4.2023 Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný nebo bílý, slepička vám snese jiný. Sazenice letos nově zakoupené od Starkla, o kterých jsem už psal jsou vysazené na trvalém stanovišti. Rozhodnutí jsem změnil po tom když jsem viděl jak krásně některé z... celý příspěvek > |
 |
Gisela 6, 9.4.2023 Pane Miku, dělám to také tak, že stromky třeba ve školce kupuju pouze na rouby a pak si je doma štěpuju podle vlastních představ. Ne proto že bych chtěl obcházet autorská práva, ale když už něco pěstuju, chci aby to rostlo tak jak mi to vyhovuje. |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 9.4.2023 Já měl dnes ve skleníku pouze 0,5 nad nulou a otužilé sazenice rajčat to zvládnou, u ostatního nevím, protože nikdy sazenice nejsou z mého neodborného pěstování tak velké, aby na záhon a nebo do skleníku příliš kvaltovaly. Nicméně zatím venku rostou... celý příspěvek > |
 |
Mráz ve vegetačním období, 9.4.2023 Pane Petře, nechaj toho Herr, česka Soldat dobra Soldat. V půlce března Durancie pokud si pamatuju nikdy nekvetly... kadet Biegler |
 |