Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023
A zničí během jednoho roku kořeny podnoží myrobalánu? Máme dva sady více méně stejné odrůdy na různých místech v rámci jedné vesnice. Jedny stromy z jednoho sadu jsou nádherné a druhé postižené záplavou ve druhém sadu v krachu. Neměduje se ani v... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 16.4.2023
K Jojo a Black Amber se včera přidala jedna z posledních Hagant a také Topper. Letošní snad už větší úroda Topperu snad rozhodne jestli je to opravdu ta odrůda a jestli se roubování několika podnoží naslepo vyplatilo a nebo ne. Už jsem zde vyjádři... celý příspěvek >
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 16.4.2023
Já moc doufám, že zakladatel vlákna úrodu bude mít, aby to mohl všechno vyhodnotit nebo aspon dost velké plody do doby než se poškození květů mrazem prokazatelně bude dát odhadnout. Pokud by došla nějaká pohroma mrazová ještě později.
Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023
Fakt vám neřeknu, třeba leucostoma cinsta...
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 16.4.2023
Ještě bych chtěl případně upozornit kolemjdoucí z řad nově začínajících pěstitelů meruněk, že mrazové poškození v % nemusí být vůbec průkazné k tomu zda strom koupit a nebo ne. Záleží na tom jak ta či ona odrůda bohatě kvete. Když vám u některých... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023
To se zeptejte pana Petra jak se mu to projevuje. Já broskve zrušil z jiných důvodů.
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 15.4.2023
Určitě se připojím, ale na vyhodnocení je v mém sadě zatím brzo. Zničené květy pořád ještě drží z velké části na stromech i po prudkých deštích a i po kroupkách. Až budou větší plody tak se ukáže, ale myslím že na některých stromech nebude vůbec nic.... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 15.4.2023
U nás přeprchá... Mám zatím jen dva postřiky meruní proti spále a přezimující škůdce na Malvazinkách.
Já mědi na kadeřavost broskvoní po vysazení sadu používal jen ojediněle. Je fakt, že ze začátku jsem poctivě dvakrát na jaře stříkalněkolik let kadeřavost Delanem, který proti těm jiným onemocněním měl určitě taky dobrý účinek. Pak už jsem ale přešel... celý příspěvek >
Zvláštní to možná je pane MH, ale je to knižně popsáno už v roce 1992!
Na ucpávání pletiv a podobné věci je nejvíce náchylná u mě merunka Velká raná, ale pamatuju to i na jedné Velkopavlovické. Ale ty stromy rány zacelují izolují a žijí roky.
Mohu již přenést do skleníku?, 15.4.2023
Nejlepšími mými pomocníky na zahradě a ve skleníku při pěstování jsou kromě žebříků kapličky. A je jedno jestli malé a nebo větší. Můžete je skládat zamostatně a nebo do skupin a pro zeleninu je to paráda. A jestli je potáhnete netkanou, folií,... celý příspěvek >
Pane MH, já se do těchto diskusí o bakteriích nebudu moc zapojovat, protože nemám zase takové znalosti. Ale ani na Bergeronu nemám nic podobného a to mám stromky ze tří zdrojů a s velkou pravděpodobností dva klony. U Bergeronu podle mých zkušeností... celý příspěvek >
Ta fotka sice není moc kvalitní, ale takové skvrny nikde nemám na švestkách a nebo merunkách. Broskve jsem pěstoval do roku 2020 podle cedulky se savařeninou a taky naštěstí nic podobného! Držím palce at to zvládnete a hlavně nekupujte nějaké nové... celý příspěvek >
Tak to jo pane MH, strupovitost - rez co já mám načteno může ji způsobovat stigmina carpophila a jsou na ni doporučovány přípravky s mědí, mancozebem, dithianon nebo thiramun. Ale těch "hub" je víc - phoma pomorum, tranzschelia, polystigma rubrum a... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika