|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pilatka svestkova, 8.5.2023 Agrobio doporučuje Sanium ultra, pokud chcete něco schváleného pro slivoně. Je chladno, mohlo by zafungovat ale taky nemusel, s těmito produkty nemám dobré zkušenosti... Pokud chcete něco ekologičtějšího, v jednom pořadu o zahrádkaření byl... celý příspěvek > |  | Květopas jahodový - koupit nové sazenice?, 8.5.2023 Včera k večeru jsem zjistil květopase na jahodách, kvete jen pár kvítků. Dnes nebylo možno celý den kvůli větru stříkat, tak to znovu vyšlo až na večer. Namíchal jsem Spintor a pustil se do toho. Při postřiku jsem zjistil, jakou velkou škodu za jeden... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 8.5.2023 Já těch pár kousků mám spíš osamotě stojících, že se ani nedotýkají, ale určitě nemám takovou velkou listovou plochu jak vy. Ta moje sušička bude sušit i bez dozoru, v případě potřeby umístím ještě jeden kolektor na západní slunce. Takže ze začátku... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 8.5.2023 Tak to je u vás pane Vladimíre asi země zaslíbená, protože ze zkušenosti vím, že rajče které lehne málo kdy se vzpřímí, aspon ta z mého pěstování. Gratuluji, máte zřejmě tak silné sazenice, jaké já nikdy v životě neměl. Já mám zase ale určitě 1 m... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 8.5.2023 Já čekám až po zmrzlých. Nemám tak velké jako vy, ale Sláva Porýní už má nasazená poupata. Mimochodem Spencer za oknem konečně rozvíjí první květ a jak už je to dlouho, co jsem zde o něm poprvé psal... Sláva Porýní vysazená ve skleníku i když ze... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 8.5.2023 Pane MH, také jsem si dlouhou dobu myslel, že úžehem monilie se strom infikuje pouze přes pestíky. Pak jsem ale četl, že i těmi rankami po umrzlém a opadlém květu se strom může infikovat a třeba i po poškození kůry kroupama. U Bergeronu jsou náchylné... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 7.5.2023 Já musím zítra venku stříknout Spintorem květopase na jahodách, i když už některé kvetou. |  | Rajčata 2023, 7.5.2023 Nyní je u nás takový severák, že by ta rajčata neobstála a byla u nás na cáry. Jahody už na textili nedávám kvůli okopávce která jim prospívá, snad jen před tvorbou plodů by se při větším množství vyplatilo rozmotat pouze pásy v neziřadích. Já s... celý příspěvek > |  | Meruňka vadnoucí listy, 7.5.2023 V létě váši merunku může navíc potkat hlavně mrtvička a nebo hnědnutí listů. Záleží na vás, jestli si tam ty postižená pletiva necháte jako zdroj infekce pro příští rok. |  | Rajčata 2023, 7.5.2023 Ano všiml jsem si toho, ale to by u nás neobstálo, hlavně v zadní zahradě. Už vím, proč sadíte za mírného deště, který znamená zataženou oblohu. Já když takhle na černou textilii vysadím sazenice okurek a jak leží nezastíněné, slunce je někdy úplně... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2023, 7.5.2023 Pro pěstování ovocných stromů v nádobách bohužel nemám prostory. Stačí mi ty dva moje citroníky, které musím na zimu z balkonu, který celý zabírají, přetáhnout zpět do domu. Moc pěkná násada. |  | Rajčata 2023, 7.5.2023 Je vidět, že u vás není moc větrno. To kdybych já u nás zasadil ven tak velká rajčata bez opory a okamžitého vyvázání, vítr by je rozcupoval. O výstraze jsem se dověděl až při večerní předpovědi počasí. Ale já když se podívám, že je černo od hradu,... celý příspěvek > |  | Meruňka vadnoucí listy, 6.5.2023 Nejde mi přidávat odkazy kopírováním. Najděte si youtube kanál: Plodná zahrada, video: Opravný a prosvětlovací řez peckovin. Já letos budu takhle prořezávat některé švestky, dělám to až po odkvětu z důvodu pylové alergie. |  | Meruňka vadnoucí listy, 6.5.2023 Ještě dodatek k těm postřikům, profesionální pěstitelé z jihu Moravy přiznali, že stříkají moniliový úžeh na merunkách 4x a je možné to i dohledat tuto informaci na internetu. Na druhou stranu sleduju některé youtube pěstitele a i když používají... celý příspěvek > |  | Meruňka vadnoucí listy, 6.5.2023 Už to zde bylo napsáno. Ono když je špatný průběh počasí při květu citlivějších odrůd a není možno stříkat déletrvající deště a nebo vám postřik odnese vítr, i když dáte hrubou trysku, a asi nejhorší je mrazové poškození mladých plůdků, tak se prostě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|