|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zasychání malých nezralých plodů, 2.6.2023 Jestli je všechno jak má být. :-) Biegler |  | Okurky usychají, 2.6.2023 To je divné, že to není v návodu? To pak nevím kde jsem to četl... Už nevím za kolik dní. :-( |  |
|  | Rajčata 2023, 2.6.2023 Pane W, mám obavu vám zde odpovídat, ale nechce se mi zakládat vlákno na seno, bylo by to zbytečné. My letos sušili jen sad kde nejsou záhony a nepase se jalovice. Všeho všudy cca. do 3000 m2 Konečně rok bez velkých lánů, žádné záhumenky atd. Nemá... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 2.6.2023 Rajče Spencer pěstované za oknem mi dělá opravdu radost. Jsem rád, že jsem se rozhodl aspon jednu tu odpisovou sazeničku zachránit a to rozhodlo, že se stanu okenním pěstitelem. První patro je odkvetlé s krásnými 10 plody a možná ještě dva... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 2.6.2023 Já mám také jeden semenáč bez kadeřavosti, ale odolnost není půkazná, jednou jsem stříkal Sulkou. |  | Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Ano, já vím, že Kalcolit má OL 0 dnů a je tam uvedena. Nechci se hádat a chodit někde přečítat cedulky, ale kdyby bylo všechno tak košér, nebylo by psáno při aplikaci nejezte, nepíte, nekuřte a to se běžně doporučuje. A řeknu vám otevřeně, že i když... celý příspěvek > |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 2.6.2023 Pane Petře, nejde o záchranu letošní úrody, ale o úrodů příští. Na plodomorku jsem našel jediný registrovaný přípravek a to bílou lepovou desku. Já plodomorku nikdy nestříkal, nebyly s ní problémy. Mospilan ale účinkuje dobře. Ty plůdky byly... celý příspěvek > |  | Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Určitě jsem o tom četl u Vegafloru a Kalcolitu. "Doporučená doba před sklizní" Je možné, že to i tak bylo v některých případech formulováno. A nebo to bylo někde vztaženo na ochranou dobu při použití spolu s přípravky na ochranu rostlin. V každém... celý příspěvek > |  | Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Já se u některých hnojiv na listovou výživu s ochranou lhůtou setkal. A jinak jsem si přečetl a osvěžil informace z publikace Jahody od Ing. Miloše Haranta a Dr. Ing. Vladimíra Zacha CSc., ale je to publikace z roku 1986, výzkum šel jistě dopředu,... celý příspěvek > |  | Zasychání malých nezralých plodů, 2.6.2023 Rozlouskněte plod a podívejte jak to vypadá uvnitř. |  |
|  | Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Já jahody už při sklizni nehnojím, protože nejsem schopný zajistit, aby hnojivo nepřišlo do styku s plody, to by musela být kapková závlaha pod textilií. Na obale kristalonu který mám není vůbec nic psané o ochranné lhůtě, ani když se používá k... celý příspěvek > |  | Okurky usychají, 2.6.2023 Ty nejhorší listy bych odstříhl a stříkat dobře ze spodu listů možná bude potřeba i dvojitý zásah. Biegler |  | Okurky usychají, 2.6.2023 Jen bych ješě doplnil, že dostatečná listová plocha je základ, ale pokud jsou živiny v nerovnováze a nebo poklesnou, okurky vám udělají to stejné co na fotce. Biegler |  | Okurky usychají, 2.6.2023 Asi už to zde bylo vše řečeno. Snad kromě toho, že už bych utrhl ten velký plod, my už také konzumujeme, nejpěknější jsou v květináči na balkoně. Na svilušky Nissorun s trochou stolního oleje, ale dobře vymít a odmastit butelku postřikovače, olej je... celý příspěvek > |  | Roubování angreštu, 1.6.2023 Letos jsem sice bylinnými řízky nic nerouboval, ale celkově nejsou vhodné podmínky. Moc horko, na peckoviny leze dírkovitost a na jabloně strupovitost a padlí. Padlí by mohlo být problém i u angreštu. Bez vytrvalé chemické ochrany roubovanců proti... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|