Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rouby hrušně Jana, 21.1.2023
Chip buddingem se dá očkovat i na jaře, pokud je tam něco solidního a i moc slabý roub se dá vsunout v plné míze za kůru a chytne se. Kdysi jsem očkoval i ze staršího dřeva, když lonské nebylo nic moc... Ale důležité je nepoškodit si podnože a udělat... celý příspěvek >
Skore marhule, 21.1.2023
Jak už zde bylo psáno, čím déle strom kvete at už vlivem odrůdy, řezu nebo počasí, tím je horší ho chránit proti monilii, to by se muselo stříkat každou chvilku. Přitom k nakažení a odumření mladého výhonu stačí jediný infekční květ...
Záhada Kristalonu (zdravé rajče a paprika), 21.1.2023
Zavařujeme na 80, ale není problém je pak jíst třeba za několik let, jsou pořád křupavé, ale musí se nechat nějakou dobu zaležet.
Loni jsem přesunul skleník o jeho jednu šířku na nové místo a to vždycky byly nádherné úrody. Podařila se ale jen paprika. U rajčat byl problém s příjmem živin, vápník se dařilo dodávat, bez toho by byla suchá hniloba i u papriky. Ale draslík byl v... celý příspěvek >
Zásoba dolomitického vápence už také došla. Já zalévám skleník jen deštovkou a přemýšlím, jestli v tom není problém. Protože když vidím, že máme v podzemní vodě tolik usazenin, možná by stačilo změnit zdroj. Ale zalévejte pitnou, to by se už finančně... celý příspěvek >
Snad to jen písek nebude... Jinak to pro rajčata ve skleníku bude špatné... Ale letos budu sadit jen málo, od lonska mám kečupu a protlaku dost a sušená jsou tam ještě od předlonska. Už nemám u soupravy zdravé rajče tu složku dusík s vápníkem.... celý příspěvek >
Malenovická slíva a Paní háje švetka, 21.1.2023
Malenovická má být velmi pozdní středně velká slíva se štavnatou dužinou přilnavou k pecce. Paní háje pozdní švestka s malými plody, dobře odlučitelná od pecky. Pěstujete některou z odrůd a nebo se k tomu chystáte?
Já jsem letos dostal dvě vědra vodního kamene ze starého bojleru na ohřev TUV. Zkusím tím přihnojit rajčata před výsadbou na trvalé stanoviště. Ke stromům už jsem jednu nádobu rozhodil. Jsem zvědavý na výsledky...
Rouby hrušně Jana, 21.1.2023
Tak si od každé odrůdy koupím stromek a rouby si z něj nařežu ještě letos na jaře. Jádroviny nejsou zase na odběr moc háklivé. Vím může to být podobný problém jako sadit brambory z vlastní sklizně ze sklepa, i k záměně může dojít, ale případné... celý příspěvek >
Rouby hrušně Jana, 20.1.2023
Obě odrůdy má ovocná školka Kubáček ve Střílkách KM. Zkuste se zeptat.
Palenka z vína, 19.1.2023
Před mnoha lety jsem měl možnost ochutnat pálenku z vykvašeného moštu, ale nevím jaká to byla odrůda vína. Nebyl to žádný druhák, ale nebylo to ani hotové víno tak jak ho známe, když si ho koupíme někde ve sklepě. Vypáleno na dvoukotlové klasice.... celý příspěvek >
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 19.1.2023
Zatím jsem ničím nikde nestříkal, za oknem v květináči už ale jeden hodně pozdní lonský očkovanec vyhazuje lístky. Jsem zvědav, zda se kadeřavost v pokojových podmínkách ukáže a nebo ne.
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 18.1.2023
Pane 108.247 my už nyní nakupujeme hlavně v pojizdné prodejně, kde si brambory závazně objednáte podle odrůdy a oni je pak rozvážejí. Naklíčené nebývají, hnilobu nebo co to je při pohledu na první pohled nepoznáte. Až při rozkrojení to zjistíte.... celý příspěvek >
Pánové já nejsem zadavatel dotazu k řešení, jen připojuju zkušenost se zakoupením sadby. Nic víc a nic mín. :-) A ti kteří brambory pěstují delší dobu velmi dobře vědí, že i ze zapomenutého drobného bramboru, který přezimuje v zemi může vyrůst pěkný... celý příspěvek >
Pane 9.142, můžete mi prozradit prodejny, kde vám umožní otevřít balení a rozříznout několik hlíz jestli uvnitř není něco v nepořádku? Budu velmi rád. :-) To je pro mne novinka, že prodejci si ty brambory třídí a vybírají sami. Myslel jsem, že je... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika