|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký chutný druh maliny, 14:47  Zajímavé příspěvky. Nemůžu sice říct, že bych tak zavrhoval "Tayberry" Buckingham", ale letos nějak nechce dozrát. Věřím, že odrůd malin je spousta. Kdysi jsem jich tady pár zkoušel a zůstal jsem u té Zevy II, co chválí i paní výše ve vlákně. |  | Meruňky 2025, 14:26  Borsalino a spol. to byl nějaký film. Pokud máš roub od Milana Fialy, tak by to mohlo být pravé. Na Sudropu je ta padaná, měkká Pricia mdlejší, ale jinak příjemně překvapila. Ty největší plody na Wondecotu mají nějaké náznaky, ale zřejmě to bude... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 13:29 Fakt to vypadá na pokrok z hlediska zrání. Nebo-li nadějné odrůdy v tomto ohledu. Ta Sagittaria u tebe nějaké plody má, tak to s tou plodností nebude tak hrozné. Já jsem snad v životě neviděl tolik plodů, jako letos na té Sugar Time. Obalené větve... celý příspěvek > |  | Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 13:13  Moravský Granát, Martine, má trochu specifickou chuť. V jedné pomologii byl užit termín "navíněná". Můžeš si to představit asi tak, že je prostě navinulejší než jiné třešně i po ztmavnutí. Nemá to ale nic společného s višňovou chutí. |  | Počasí 2025, 13:07 Máte nějaké škody po včerejších bouřkách? Tady se to obešlo bez doprovodných jevů a přitom pěkně zapršelo. Na ČB byly nějaké vyvrácené stromy Her von Waltře, jak jsem si všiml, a co Opavsko u MH? Ve čtvrtek to vypadá prozatím na horší předpověď pro... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 12:41  TSUNAMI je jednak nádherná meruňka a navíc chuťově výborná, výrazná. Přitom je na stromku možná také příliš mnoho plodů. Vypadá to, že poměrně slušně velké plody jsou i na Wondercotu, ale chuť těch padaných je dost mizerná. Naopak u Tsunami jsou... celý příspěvek > |  | Fíky, 23.6.2025  Zhruba před měsícem. Musím říct, že ty sazeničky rostou pěkně, i když budou mít zřejmě později velké nároky na závlahu, alespoň podle té největší sazenice. Pokud mně je dřív nezlikviduje třeba "pseudomonáda" (bakteriální skvrnitost listů) |  | Broskvoně 2025, 22.6.2025 Dost vybarvený je Maycrest a ten jeden plod na Sagittarii. Co si tak vzpomínám tak ten Maycrest i Sugar Time bývávají vybarvené, celočervené, ale dlouho tvrdé. Harbiger má jen jeden plod a druhý asi tři. Nevím proč. |  | Tomel,Kaki.🍈, 22.6.2025 Dostal jsem sazenici Kaki. Je údajně naroubovaná na Tomelu viržinském, který je mrazuodolný. Znamená to tedy, že naroubovaná odrůda snese nějaký ten mráz? Název naroubované odrůdy neznám. |  | Fíky, 22.6.2025 Jíťo, díky za reakci. Je to suchem, protože když nezaleju, vršek zvadne, jakmile zaleju, do deseti minut je v pozoru. Na jednom listu je něco podobného jako plíseň bramborová na rajčatech, nevíte o co se jedná? Jako FMV se mi to nezdá, taky to může... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2025, 22.6.2025  Je to možné, Martine, ale leckdy je plodů málo a stejně nejsou kdoví jaké, například u toho Tomcotu. Navíc jsou ty Pricie v těch hroznech nádherné. První spadlé Tsunam bylo skvělé, pánové s těmi stromy na fotkách (Polabí, Beskydy) si můžou... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 21.6.2025  Tak dobrou chuť, Martine. Sagittarii mám taky ze Spomyšle. Je to loterie, a kdo nehraje, nevyhraje. Michelini jsem měl jako falešný Candor, ale byl to jen nástřel, jako s tím Thyrinthosem. Nějaká bělomaska, co zrála po Benedicte. |  | Meruňky 2025, 21.6.2025  Chápu, pane 136.144. Já mám pár meruněk pro radost, žádné metráky. Z Escande meruněk se u nás ujal právě Pinkcot přitom takové Kioto je odolnější v květu i později rozkvétá, je barevnější, ale neštěkne po něm ani pes. Tsunami je asi... celý příspěvek > |  | Fortune, 20.6.2025 To netuším. Mám tady švestkomeruňku "no name", dvě pravé nebo nepravé Dapple, Flavor Supreme, Flavor Queen, Queen Elizabeth, ale ty všechny rodí zatím minimálně mimo té šm. "no name". Bohatě bude rodit Chernyj Barchat - ten už od druhého roku. Ale... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 19.6.2025 Pricie na Leskoře už začínají padat. Zbaštil jsem jich asi šest. Fakt povedená záležitost. Když změknou, tak nemají chybu. |  |
 |
|
|
|