|
Bataty, 21.2.2021  Po měsíci a kousek se pořádně probudila jedna hlíza. Ostatní ale už mají sem tam probuzené očko. Celou dobu byly na radiátoru. Ty mimo radiátor sedí, mají jen náznaky kořínků. Zkusím přidat polovině z nich do vody práškový stimulátor. Odrůda... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2021, 18.2.2021 Sulkou mořit česnek na podzim a nějakým zbytkem mořidla potom stříkat broskvoně na jaře je opravdu kravina. |
 |
|
 |
Kadeřavost broskvoně 2021, 18.2.2021 Sulku použijte ve stejném termínu jako Kuprikol nebo Champion. Základem je postřik měďnatým fungicidem. Sulka je mnohem slabší. |
 |
Kadeřavost broskvoně 2021, 17.2.2021 Raději dříve, než později! Já to takhle odhaduji, ale jestli bude příští týden v nížinách třeba i +16°C, tak není co řešit. Champion nebo bývalý Kuprikol (měď) + smáčedlo. Jako smáčedlo lze použít i Jar. Pár kapek na 10 litrů. Hlavně musí postřik... celý příspěvek > |
 |
Bataty, 16.2.2021 Tak (asi) O´Henry shnila. Ostatní hlízy položené na substátu pouští kořínky a očka se probouzejí. Ale sem tam nějaká hlíza začala měknout a hnít. Kořínky také. Takže jsem je ze substrátu vyjmul, omyl a zdravé dal naležato do mělké vody, do které jsem... celý příspěvek > |
 |
Bataty, 7.2.2021 Tak jsem dostal odpověď. Prý je to O´Henry, což se mi ale nezdá. |
 |
Bataty, 7.2.2021 Má bílou dužninu. Byla vzrůstnější než Beauregard, hlízy byly spíš delší. Výnos nic moc, ale měl jsem jen jednu sazenici. A ani jsem ji neochutnal. Koukal jsem do e-shopu a nabízejí jen Beauregard (oranžová dužnina), O´Henry (zlatavá dužnina) a... celý příspěvek > |
 |
Bataty, 6.2.2021  Ta první testovací hlíza Beauregard začíná tvořit kořínky (úplně dole). Jedna rostlina z objednaných Beauregard měla fialovou slupku. Ta už pouští kořínek. Ostatní Beauregard zatím ne. |
 |
Bataty, 1.2.2021 15. ledna jsem zkušebně dal do vody loňskou vlastní hlízu (odrůda Beauregard). Teprve dnes se objevily první náznaky kořínků. Na parapetu, v teple a na světle. Dnes jsem dal několik hlíz naležato mělce do substrátu pro výsevy a pár i do sklenic do... celý příspěvek > |
 |
Má tu někdo letité zkušenosti s Granny Smith?, 27.1.2021 GS jsou má nejoblíbenější jablka. Mají úžasnou tradiční jablkovou chuť, žádný "vocas", jako rezistenty. Některé, ale za mě většina. K jídlu jsou právě teď, když začínají žloutnout. Nevadnou, slupka se postupně stává mastnou. Ale je to teplomilná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Má tu někdo letité zkušenosti s Granny Smith?, 24.1.2021 Dobrý den,
mám dva stromky, které plodí. Jeden je cca deset let starý, druhý asi roky tři. Ten starší má minimální přírůstky a hodně plodí. Ten mladší zatím roste i plodí. Nutná je důkladná probírka plůdků po červnovém propadu. Nevím, na jakých... celý příspěvek > |
 |
Mango, 23.1.2021  Vloni jsem se chlubil třemi rostlinami mangovníku (viz foto). Koncem léta jsem je přesadil do většího květináče a do měsíce bylo po nich. Zkoumal jsem pak kořeny, mají hlavně silné, bez vlášení. A to byl asi ten problém. Na další fotce jsou letošní,... celý příspěvek > |
 |
Trachycarpus fortunei v domácnosti, 12.1.2021 T. f. se plete s Žumarou nízkou. T. f. nemá trnité řapíky. T. f. snese i větší mráz. Žumara ne. Ale této rostlině škodí teplé zimování. Ideální je ji mít někde ve světlé místnosti, kde nemrzne a je jen pár stupňů plus. |
 |
Rajčata 2021, 5.1.2021 No, dám (mám objednáno). Objednal jsem si semena i jiných plodin a kytek. Ale je to neomalenost. Těch pár sáčků lze poslat jako dopis, ne?! |
 |
Rajčata 2021, 4.1.2021 Brunato a Niki Zel určitě letos vyzkouším. Poštovné na SEMO je sice děs, ale co nadělám. V HK prodejna SEMO byla, ale stejně tam nic extra neměli, tak žádná škoda, že zanikla. A v hobby marketech mají sortiment semen taky takový zaprděný. |
 |