|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zčernání květů hrušně - čím stříkat do květu?, 10.5.2021 Nemyslím, že to je houbová choroba. Je to zanedbaná insekticidní ochrana. Mery, vlnovník, hálčivec, možná i květopas. Teď bych použil třeba Mospilan, event. Decis + akaricid Nissorun nebo Vertimec. Neotálel bych! Za týden zopakovat. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 9.5.2021 Tak jsem pátral, ale nic nevypátral. Sivanto Prime ani Sanium System nemají nikde registraci proti pilatce švestkové a žluté (na slivoních). Jen proti pilatce jablečné, mšicím, molicím, křísům, červcům a proti mandelince bramborové. Nikde jsem... celý příspěvek > |  |
|  | Rozkvétání slivoní, 6.5.2021 Mospilan používám v nejvyšší doporučené dávce. Tj. 2,5 g na 10 l vody. Dobré (není ale nutné) je přidat smáčedlo nebo malou lžičku Jaru nebo podobného saponátu na 10 l vody. Stříkejte, až opadnou 3/4 květních plátků. Záleží na počasí, na teplotě, jak... celý příspěvek > |  | Rozkvétání slivoní, 5.5.2021 Pilatky švestková nebo žlutá dokáží zlikvidovat i celou úrodu, i když slivoně fest kvetou. Stříká se na konci kvetení. Moc přípravků není. Decis, Karate, Mospilan... (nemají jednoznačnou registraci, ale použít proti pilatkám jdou). |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 5.5.2021 Na konci dubna jsem ošetřil jádroviny proti padlí a strupovitosti (Scala + Score). Tento týden začínají jabloně rozkvétat, takže při dokvétání bude nutný postřik proti houbovým chorobám a proti pilatce jablečné. Náhodou jsem objevil přípravek SANIUM... celý příspěvek > |  | Bataty, 4.5.2021 Budu mít asi 15 svých oranžových a 10 objednaných fialových. Hlízy klíčím od ledna, ale pořádně začaly rašit a růst až v dubnu. Jedna nenarašila vůbec. Většinu už mám v kelímkách. |  | Rozkvétání meruněk 2021, 26.4.2021 V Hradci Králové, omrknuto odpolko, květ jsou OK. Zatím. |  | Rozkvétání meruněk 2021, 25.4.2021 Ne, chladem to není. Meruňka rozkvétá postupně. Dá se toho i využít. Tzv. Šittův řez dokáže postupné rozkvétání ještě prodloužit a nerozvinuté květy mráz nepoškodí. Takže nějaká úroda bude. Když je studené jaro, tak Šittův řez funguje lépe. Když je... celý příspěvek > |  | Rozkvétání meruněk 2021, 24.4.2021 Moje meruňky v HK mají vrchol kvetení za sebou, ale plátky ještě neopadávají. Krize bude v pondělí a v úterý. Není co zkazit, tak jsem dnes stříknul proti mrazu Championem. A když jsem se s tím už crcal, tak jsem přidal Signum. Dejme tomu, že plůdek... celý příspěvek > |  | Rozkvétání meruněk 2021, 20.4.2021 Zajistit to na malé zahrádce dost dobře nejde. Já mám ovocné stromy a zeleninu odděleně, tak tento problém neřeším. Ale, i kdyby jste měl teď kolem meruněk vysázenou zeleninu, brambory, tak rezidua postřiku nemusíte řešit, protože sklizeň zeleniny... celý příspěvek > |  |
|  | Prosím určit cibulovinu, 19.4.2021 Já jsem myslel, že to je růžová odrůda ladoňky. Ladoňky pěstuju v želvím výběhu a želvy je jako první pořádnou stravu po zimě přímo zbožňují. Sežerou listy i květy a vykoušou je i kousek pod zem. Asi se později v trávě ztratí, a tak zmátoří, protože... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 18.4.2021 Dnes ráno se mně povedl první postřik jádrovin proti padlí, strupovitosti a přezimujícím škůdcům (mšice, pupenoví a jiní obaleči, ne obaleč jablečný). Namíchal jsem Sercadis + kontaktní Polyram + Decis. Decis škodí užitečným členovcům, Polyram trochu... celý příspěvek > |  | Rozkvétání meruněk 2021, 14.4.2021 Proti moniliové spále se stříká při rozkvétání a dokvétání. Pokud to ale počasí nedovolí, tak lze stříkat samozřejmě i během květu! Nízké teploty a vlhko jsou pro spálu požehnáním. Z běžně dostupných postřiků je ideální Signum (= i přípravek... celý příspěvek > |  | Rozkvétání meruněk 2021, 11.4.2021 Ale to je špatně! Určitě se najde okénko pro aplikaci postřiku. |  | Rozkvétání meruněk 2021, 11.4.2021 Rozkvétači meruněk 21, už jste stříkali proti moniliové spále? Čeká nás chladné období, pro meruňky to největší houbová krize! Já dnes na začátku květu Signum. |  |
 |
|
|
|