Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zčernání květů hrušně - čím stříkat do květu?, 10.5.2021
Nemyslím, že to je houbová choroba. Je to zanedbaná insekticidní ochrana. Mery, vlnovník, hálčivec, možná i květopas. Teď bych použil třeba Mospilan, event. Decis + akaricid Nissorun nebo Vertimec. Neotálel bych! Za týden zopakovat.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 9.5.2021
Tak jsem pátral, ale nic nevypátral. Sivanto Prime ani Sanium System nemají nikde registraci proti pilatce švestkové a žluté (na slivoních). Jen proti pilatce jablečné, mšicím, molicím, křísům, červcům a proti mandelince bramborové. Nikde jsem... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 6.5.2021
Mospilan používám v nejvyšší doporučené dávce. Tj. 2,5 g na 10 l vody. Dobré (není ale nutné) je přidat smáčedlo nebo malou lžičku Jaru nebo podobného saponátu na 10 l vody. Stříkejte, až opadnou 3/4 květních plátků. Záleží na počasí, na teplotě, jak... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 5.5.2021
Pilatky švestková nebo žlutá dokáží zlikvidovat i celou úrodu, i když slivoně fest kvetou. Stříká se na konci kvetení. Moc přípravků není. Decis, Karate, Mospilan... (nemají jednoznačnou registraci, ale použít proti pilatkám jdou).
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 5.5.2021
Na konci dubna jsem ošetřil jádroviny proti padlí a strupovitosti (Scala + Score). Tento týden začínají jabloně rozkvétat, takže při dokvétání bude nutný postřik proti houbovým chorobám a proti pilatce jablečné. Náhodou jsem objevil přípravek SANIUM... celý příspěvek >
Bataty, 4.5.2021
Budu mít asi 15 svých oranžových a 10 objednaných fialových. Hlízy klíčím od ledna, ale pořádně začaly rašit a růst až v dubnu. Jedna nenarašila vůbec. Většinu už mám v kelímkách.
Rozkvétání meruněk 2021, 26.4.2021
V Hradci Králové, omrknuto odpolko, květ jsou OK. Zatím.
Rozkvétání meruněk 2021, 25.4.2021
Ne, chladem to není. Meruňka rozkvétá postupně. Dá se toho i využít. Tzv. Šittův řez dokáže postupné rozkvétání ještě prodloužit a nerozvinuté květy mráz nepoškodí. Takže nějaká úroda bude. Když je studené jaro, tak Šittův řez funguje lépe. Když je... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk 2021, 24.4.2021
Moje meruňky v HK mají vrchol kvetení za sebou, ale plátky ještě neopadávají. Krize bude v pondělí a v úterý. Není co zkazit, tak jsem dnes stříknul proti mrazu Championem. A když jsem se s tím už crcal, tak jsem přidal Signum. Dejme tomu, že plůdek... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk 2021, 20.4.2021
Zajistit to na malé zahrádce dost dobře nejde. Já mám ovocné stromy a zeleninu odděleně, tak tento problém neřeším. Ale, i kdyby jste měl teď kolem meruněk vysázenou zeleninu, brambory, tak rezidua postřiku nemusíte řešit, protože sklizeň zeleniny... celý příspěvek >
Prosím určit cibulovinu, 19.4.2021
Já jsem myslel, že to je růžová odrůda ladoňky. Ladoňky pěstuju v želvím výběhu a želvy je jako první pořádnou stravu po zimě přímo zbožňují. Sežerou listy i květy a vykoušou je i kousek pod zem. Asi se později v trávě ztratí, a tak zmátoří, protože... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 18.4.2021
Dnes ráno se mně povedl první postřik jádrovin proti padlí, strupovitosti a přezimujícím škůdcům (mšice, pupenoví a jiní obaleči, ne obaleč jablečný). Namíchal jsem Sercadis + kontaktní Polyram + Decis. Decis škodí užitečným členovcům, Polyram trochu... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk 2021, 14.4.2021
Proti moniliové spále se stříká při rozkvétání a dokvétání. Pokud to ale počasí nedovolí, tak lze stříkat samozřejmě i během květu! Nízké teploty a vlhko jsou pro spálu požehnáním.  Z běžně dostupných postřiků je ideální Signum (= i přípravek... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk 2021, 11.4.2021
Ale to je špatně! Určitě se najde okénko pro aplikaci postřiku.
Rozkvétání meruněk 2021, 11.4.2021
Rozkvétači meruněk 21, už jste stříkali proti moniliové spále? Čeká nás chladné období, pro meruňky to největší houbová krize! Já dnes na začátku květu Signum.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika