Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 25.6.2021
Na dnešek 18 CP!!! Pak věřte teplotním modelům. Lapák je nejpřesnější.
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 24.6.2021
Teplo, deštivo. Tak jsem u brambor najel na intenzivní ochranu. Zhruba po 7-9 dnech, maximálně. Acrobat nebo Ridomil už ne. Nelze s nimi dobře ošetřit spodní stranu listů, natě jsou polehlé. Mancozeb je potřeba dostat právě na spodek listů, jinak... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 24.6.2021
Včera 1, dnes 21 CP. To znamená, že další postřik proti CP je v podmínkách Hradce Králové nutný, a to asi 28. - 30. 6. Obaleč švestkový, Cydia funebrana (CF) Obaleč jablečný, Cydia pomonella (CP)
Favorita Morettini 3, 24.6.2021
Letos má silně nasazeno, odhaduju, že 2/3 plodů musím otrhat. Červnový propad se moc nekonal (totéž jabloně).  Vloni měla spíš méně, ale plody byly luxusní. Z těch nejlepších, nahryzaných od sršní a vos, byl parádní džem. Kadeřavost mám... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 21.6.2021
CF jsou ti menší? Já proti první generaci CF nestříkám. Ani lapač nemám. Stříkám na druhou generaci podle Amet aj. po 10.7.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 21.6.2021
10, max. 14 dnů. Nikde se to pořádně nedá zjistit. Totéž Mospilan. Mám zkušenost, že mšice na jabloních se začínají objevovat už po týdnu po aplikaci Calypsa i Mospilanu.
Míchání postřiku Ridomil, 21.6.2021
Koukal jsem se do návodu pro Ridomil Gold, a týká se to jen pro použití ve skleníku (aspoň tak jsem to pochopil).  Je to z důvodu poškození rostlin v horkém a vlhkém prostředí skleníku. Venku to nevadí. Ve skleníku lze udělat mezi postřiky... celý příspěvek >
Ale aby to nebylo tak jednoduché, tak se na dnešek chytilo 18 samečků! Týden po aplikaci Integra. Integro by mělo teoreticky působit ještě 14 dnů, líhnutí po tomto vyrcholu bude za cca 8 až 10 dnů, ke konci působení Integra. Vajíčka hubí jen právě... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 19.6.2021
Uvidím, co na to budou říkat mandelinky, které přiletí. Postříkal jsem a začínám od nuly. Nová vajíčka nejsou, larvy nejsou, noví brouci zatím nepřileteli. Ale abych neodcházel od tématu jádrovin, tak na dnešek se chytil jen jeden sameček obaleče... celý příspěvek >
Napadené okurky a rajčata, 19.6.2021
Souhlasím. Okurky jsou chycené sluníčkem, rajčata jsou poškozena trávníkovým herbicidem. Dělá to účinná látka clopyralid, která je třeba v Bofixu. Stačí použít kompost z posekané ošetřené trávy, slámu z ošetřného obilí, kompost z městské kompostárny,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 18.6.2021
Včera jsem zjistil, že se mandelinky líhnou. Brouky jsem několik dnů schválně nesbíral. A tak jsem včera večer provedl postřik přípravkem Sanium System. A super! Larvičky jsem ani nenašel, mrtvé brouky ano. Schválně, jak bude postřik dlouho působit.... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 16.6.2021
Já taky 3 (za dva dny), plus jeden takový poloviční. Asi jiný druh. Občas se to stane. Zajímavé povídání o rezistenci. Něco jiného je vznik rezistence obaleče na plantážích nebo na zhrádkách. Od nás jsou sady kilometry daleko, takže odtud... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 14.6.2021
Tak jsem dnes aplikoval také drahocenné Integro. Počasí bylo vynikající, nefoukalo. Dal jsem si záležet, abych postříkal i spodní stranu listů. Integro působí jen povrchově. Ve 22.00 hod jsem se byl podívat do lapače a ani jeden obaleč se nechytil.... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 13.6.2021
Přípravky smíchat lze.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 13.6.2021
No, já myslím, že ano. U mě cca 15.6. Koukám na AMET, třeba stanice Těchlovice, Radíkovice, Želí, což je pár kilometrů východně od nás a ve cca stejné nadmořské výšce. A počátek kladení (vrchol letové vlny) mají spočítaný kolem 3.6. a počátek líhnutí... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika