|
Příspěvky uživatele - 236.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ořešák - divné výhonky, 28.5.2023  My si asi úplně nerozumíme, nebo to na první fotce nebylo dobře vidět - já rozporuju řezání větviček, které jsou sice převážně holé, ale na konci mají listy! Sice světlounce zelené, ale zelené a rostou, nevadnou. Přece když na konci listy mají, tak... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 27.5.2023 Nebojím se všeho - zeminu kolem stromku prokypříme a cererit už mám objednaný.
Nedokážu ho jen ořezat. Podle vašeho příkladu by nešlo o transfuzi (tedy otázku víry, ale o amputaci zraněné nohy, aby ho nebolela a mohlo se soustředit na cvičení s... celý příspěvek > |  |
|  | Ořešák - divné výhonky, 27.5.2023 On právěže nerostl. Fotka je teď aktuální a pak ze samotné výsadby - ta byla v červenci 2021. Do podzima vypadal stejně, na jaře obrazil méně, ale jakžtakž a na podzim 2022 předčasně zežloutl. On vlastně od zasazení neporostl ani o kousek. Takže asi... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 26.5.2023 Já jsem fotila, takže přesně nevím, ale myslím, že s kořenama nic nedělali. Ono se to nabízí - "přece nesmím poškodit kořeny". Koho by napadlo, že je to naopak? Trochu vidím chybu v tom, že v zahradnictví lidem prodají drahý kontejnerovaný stromek,... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 26.5.2023  Děkuji za všechny reakce - asi nemá smysl odpovídat každému zvlášť, takže:
1. dusíkaté vápno - na obalu bylo 30g/m2, bála jsem se dát víc. Močovinu mám přidat, nebo teď raději ne?
2. přidávám foto z výsadby - byl to dárek od kolegů k... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 26.5.2023 Proč problém? Nemám zkušenosti, ale na několika místech jsem našla informaci, že ořešáky potřebujou hodně vody, hlavně v prvních letech a má se jim i v zimě 2-3x nalít. Každopádně chřadnout začal už před ziimou.
S dusíkatým vápnem - vrchovatou... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 26.5.2023 "Divné" jako že na divném místě, hodně dole. Prý ořešákům vadí prořezávání už vzrostlých větví, tak jsem se bála, že mu je tam nemůžu nechat. Jsem tedy ráda, že můžu. Já jsem vůbec moc ráda, že konečně obráží (v korunce jsou drobné výhonky taky, ale... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 25.5.2023  Předloni jsme zasadili roubovaný ořešák Seiferdorfský, cca 3,5 m. První zimu přežil dobře, jen jedna větvička zůstala suchá. Loni na podzim mu listy strašně brzy zežloutly a opadaly (tak o tři týdny dříve než jiným ořešákům v okolí). A teď na jaře... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|