|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 29.5.2020 Našel jsem loňský kalendář (2019), do kterého jsem si zapisoval úlovky obaleče jablečného do lapáku. První výrazný vrchol byl 6.6. Druhý velmi výrazný vrchol byl 26.6. V první generaci. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 25.5.2020  Na postřik je čas. Já jsem vyvěsil lapák přibližně koncem dubna. Každý den se chytne jede či dva, teď, když je zima, tak žádný. Až se oteplí, tak se jich náhle chytnou desítky běhen několika dnů. Za cca týden se pak provede postřik. Vyfotil jsem... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 24.5.2020  Po vydatných deštích první letošní příznaky strupovitosti. Včera ještě nic! Mám takový testovací strom na sousední neošetřované zahradě. Odrůda neznámá. Jedna nahnědlá skvrna nahoře, dvě skvrny uprostřed. |  | Škůdce nemoc?, 23.5.2020 Vlnovník žije na spodní straně listů právě v tom semiši, který vzniká drážděním buněk listu. Teď už je na ošetření skoro pozdě (Ortus). Při rašení se keře "omývají" např. Sulkou, tj. sírou... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 21.5.2020 Vloni se objevil proti padlí a strupovitosti v hobby balení velmi kvalitní přípravek Sercadis (fluxapyroxad). Letos se objevil přípravek Dagonis (fluxapyroxad + difenokonazol) = Sercadis + Score. Také hobby, super kombinace. I na rez hrušňovou! |  | Bataty, 21.5.2020  Pěkná sadba! Mně přišly z eshopu a už jsou nasázené. Byly pěkné, bohužel bylo chladno, tak jsem je nemohl vysadit hned a odnesly to spodní listy. Ale to nevadí. |  | Insekticid Mospilan, 19.5.2020 5 g je na minimálně 20 litrů postřiku! Mospilan snad nemá ani do listových zelenin registraci. Hodit na kompost, v žádném případě nejíst ani nezkrmovat. Dodržet nějakou ochrannou lhůtu nemá smysl, protože při takhle vysokém dávkování tam budou... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 16.5.2020 Sem tam jedna. Jen na koncích a jen úplně nahoře. Dvacet meruněk... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 16.5.2020 A dnes jsem použil na jádroviny Score + Syllit. Za cca 10 dnů bude další fungicidní postřik, a pokud bude vše ok, tak poslední fungicidní postřik bude na začátku června s insekticidem proti první vlně obaleče jablečného. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 12.5.2020 Zobonoska prýtová. |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 10.5.2020 Včera jsem použil proti padlí a strupovitosti Sercadis. Hlásí změnu počasí, konečně má pořádně pršet, a to bude právě strupovitosti vyhovovat! |  | Napadené švestky, 6.5.2020 Aha, kožky jsou bílé... (Další). |  | Napadené švestky, 6.5.2020 Mšice slívová. To, co se sypalo, byly jejich kožky. Teď už odlétají na jiné hostitele, ale provedl bych ještě jeden postřik stejnými přípravky. |  | Likvidace svlačce a pcháče ze záhonu, 5.5.2020 Glyfosát před výsadbou rajčat, cca 10 dnů, mám vyzkoušený. Bez problémů. Problémem jsou komposty, substráty, sláma, hnůj..., kde se někdy ve vegetaci použily některé herbicidy proti dvouděložným plevelům. Nebezpečné jsou komposty z městských... celý příspěvek > |  | Likvidace svlačce a pcháče ze záhonu, 4.5.2020 Na podzim bude svlačec lézt půl metru do výšky rajčat a kvést už nebude. Pcháči stačí vytvořit pár přízemních listů. |  |
 |
|
|
|