Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování meruněk, 6.4.2023
Loni jsem koncem léta očkoval 18 podnoží semenáčů u nás divoce rostoucího myrobalánu na merunky. Moc jsem tomu nevěřil, ale nakonec to na amatéra není zase tak špatné. Nepřirostla pouze 4 očka, která se po odvázání pásky odloupla. Pěkně raší 8... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2023
A ještě je zajímavá přednáška i na kanále Emilové Sady. V obou případech používají i vrtulníky.
Koukněte na Youtube kanál Dobrý Ježko. Mají tam ochranu sádů proti mrazu zadeštováním a zakuřováním, to je mazec!
Nejhorší zkušenosti se zmrznutím květů švestek mám u odrůd Toptaste a Jojo. A u Jojo když zmznou větší plody tak od toho chytne úžeh až do dřeva. A zmrzly i zelené plody třešní nevím přesně ve kterých to bylo letech.
Při odstranování nerozkvetlých květů ze tří špičáků Solanky bylo vidět, že po těch mrazech taky nejsou zrovna v dobré kondici... Některé švestky už mají bílé čepičky i u nás na Zlínsku v Chřibech. Takže mrazové poškození není nereálné.
Meruňky 2023, 6.4.2023
Není úplně rozhodující zda teplota na meteostanici skočí na -6, ale na celkové intenzitě jak dlouho to trvá. V každém případě já už stanici přesunu do skleníku, protože venku už není potřebná a švestky hlídat nebudu, abych mohl zhodnotit noční... celý příspěvek >
Dnešní ráno o stupěn teplejší než včera pouze -6, síla ledu sice slabší, ale dost silná na hodně intenzivní mráz. Třeba letos nebude ani jiné ovoce včetně trnek a i to si pamatuju a ne jednou. Ty mrazivé výpady jsou dost silné, asi Santa dobře... celý příspěvek >
O půlnoci jsem pro jistotu opět zapálil ten jeden ohýnek, to už jen kvůli případné ochutnávce, protože na buchty bude těžko, ale zdá se zatím, že snad zítra takový mráz nebude jako dnes. To už je ale prd platné. Nicméně bych chtěl opět ochutnat letos... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 5.4.2023
Pane Milane, dejte nějakou fotečku zrajících rajčátek, at máme co závidět. ;-)
Rajčata 2023, 5.4.2023
Jen ještě krátký dotaz o výrobu vína mi nejde, spíš jen o konzum moštu nebo burčáku. Odzrnujete a nebo ne?
Rajčata 2023, 5.4.2023
Pane Waltře, tohle vlákno založil pan Milan HP jako přihlášený... Já zde tomu vašemu zákulisí nerozumím a ani mě to netrápí... Ono ta rivalita mezi zahrádkáři byla vždycky a nejen na internetu kdo má co větší a lepší. A pokud se to bere zdravě,... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 5.4.2023
Pane Brediku, vaše stránky znám a i když je to mimo téma rajčat píši zde, než utečete... Přamýšlel jsem o pořízení révy Rondo, ale někde píší, že je pozdní a špatně dozrává jinde zase že je raná, tak nevím jak to je? A mám na mysli tu odrůdo která... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 5.4.2023
Pane 66.55, s tím hloupým sedlákem to nebylo na vás, ale já to napsal sám o sobě. ;-) Jsou lidi, které podobné statistiky zajímají a sepisují je. Někdy to může být užitečné, někdy je to jen koníček, ale já jsem na podobné věci líny a když to roste i... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 5.4.2023
Já dnes využil příznivého větru a teploty k druhému ošetření všech meruní proti úžehu Horizonem. Po takovém mrazovém poškození jaké mám by se to mohlo šeredně rozjet. Kvítky mám po mrazu krásně bílé, i čmelák už nějaký vyletěl, ale plůdky uvnitř... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 5.4.2023
Mohu se zeptat pane Petře po kterém fungicidu vám okvětní plátky rezavějí? Toho jsem si nikdy nevšiml... Ale všiml jsem si toho, že sněhově bílé květy na první pohled bez jakéhokoliv poškození opylují včely, ale plůdek je černý na uhel.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika