|
Polinka, 31.7.2023  Vypadá to, vážení a milí přátelé, že polská Polinka (Čačanská lepotica x Dabrovická) bude dozrávat přece jen až s Čačanskou lepoticí. |
 |
Falešný Dapple Dandy, 31.7.2023  Konzistence dužniny možná myrobalánová, ale jinak jsem rád, že ten stromek stále mám, a že jsem se neunáhlil s jeho zrušením. Exotická vůně a příchuť lákavá. Nakonec to bude zajímavější ovoce než nějaká průměrná meruňka nebo broskvoň. Dapple Dandy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nektarinka BIG TOP, 31.7.2023  Přesto ovšem mají plody vynikající chuť. Asi nejzdařilejší z těch žlutomasých nektarinek, co jsem měl. Překvapuje zvýšená cukernatost a specifická lahodnost. |
 |
Švestky 2023, 31.7.2023 Pěkné, pane z Hodonínska. Doufám, že se Čačanská lepotica vydaří, jak v Dolnomoravském úvalu, tak i zde na Východolabské tabuli. |
 |
Poradite nekdo, co je to za svestku?, 31.7.2023 Podle doby dozrávání a velikosti plodů to Čačanské rané odpovídá. Mám vyfocenou Čačanskou ranou ve vlákně švestky 2023. Ty vaše se zdají být špičatější, ale to není rozhodující. U mě jsou plody na stromě vždy chutnější a s pevnější dužninou, než ty... celý příspěvek > |
 |
Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.7.2023 A já jsem si bláhově myslel, že jsem si narouboval bílou meruňku, jak je to v názvu vlákna a na úvodní fotce. |
 |
Sunhaven, 30.7.2023 Pěkné kousky, Martine. Ještě k tomu napsat pár oslavných veršů pana SPCH a bylo by dokonáno. |
 |
Švestky 2023, 30.7.2023 Hlavním pěstitelem Černošické švestky je Her von Walter. Nějak se odmlčel, tak doufám, že to nebude jako ve starém filmu s názvem Pan Habětín odchází. Na můj jediný plod na roubu se chodím dívat, ale je stále tvrdý. Šarka letos zle dotírá i na... celý příspěvek > |
 |
Redhaven, 30.7.2023  Pomalu dozrává hlavní odrůda broskvové sezóny - REDHAVEN. Jak oslavit tuto důležitou událost, na kterou čeká každý broskvař, zatím nevím. Holt před Sunhaven smekni (MH), před Redhaven klekni (PzP). Prozatím to vypadá s kvalitou dobře i po těch... celý příspěvek > |
 |
ULA, 30.7.2023  Úvodní plody velikostně na úrovni Harlayne. Čhuť prvního zralého plodu dobrá. Díky začínajícímu období dešťů se to asi už nezlepší. |
 |
|
 |
Albatros, 30.7.2023  Jak jseš na tom, Jirko, s Albatrosem? Po kadeřavosti většinou jen "drobáky". Luna absolutně nefotitelná, ale na druhou stranu nikdy jalová. Připomínám, že dužnina je odlučitelná od pecky v tomto období u bělomasých odrůd pouze u skvělé SNOW QUEEN.... celý příspěvek > |
 |
Švestky 2023, 30.7.2023  Jaké švestky teď sklízíte? Mně od těch nejranějších odrůd typu Herman až do řijna stále něco zraje. Jestli je to dobře nebo špatně těžko říct. Momentálně jsou zralé Čačanská raná a Katinka. Je mezi nimi velký rozdíl. Zatímco spadlé Čačanské rané jsou... celý příspěvek > |
 |
Ladycot 🍑, 29.7.2023 Potřebujete poradit s registrací, pane 49.56? Klikněte na "úvodní stránka", klikněte na "registrace uživatele", potom vyplňte okénka "přezdívka uživatele", "heslo", "kontrola hesla" a v "kontrolním řetězci" sečtěte čísla a klikněte na "odeslat".... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 29.7.2023 Rostlinu s hnědočernými fleky na stonku jsem minulý rok zlikvidoval celou, tento rok jsem zlikvidoval jen napadenou část. Výsledek je stejný. Nejedná se o plíseň bramboru a fleky se dále nešíří. Proč na tom hledat něco víc. |
 |
Naslaždenie 🍑, 29.7.2023 Pokud by jste se přihlásil, mohl by jste vkládat k příspěvku více fotek najednou. Sám jste psal, že vás to sečítání čísel u vkládání příspěvků hostů rozčiluje. |
 |