|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nové odrody marhúľ🍑, 21.8.2023 No a provokatérům samozřejmě nejde vůbec o žádného Korzára, ale našli si další záminku, jak "zasmrdět". |  | Nové odrody marhúľ🍑, 21.8.2023 Zbytečná diskuze. Realita je taková, že Korzár si neustále stěžuje, že mu to tady jde na nervy. Tak ať si buď vezme prášek, nebo ať jde tam, kde to tak chválí. Jednoduchá rada. |  |
|  | Slivoň, 17.8.2023  Vypadá to jak Althanova renglóda a přece to není Althanova renglóda. Co je to? Je to Superior- dužnina pevnější, chruplavější, sladká. Althanova švestkovější. |  | Určenie odrody, 17.8.2023  Nepoznal by někdo, co mně to prodali místo Opálu č.1? Něco mně to připomíná. Lotyšská žlutá slivoň ANCE (viz. fotka) to není. Ten Opál č.2 má fialové ojínění, tento nikoliv. |  | Švestky 2023, 17.8.2023 Ohledně Čačanské lepotice nesdílím nadšení pana MH. Snad je to o něco lepší, ale v jednu chvíli jsem si vzpomněl na slova z nějakého filmu, která zní "ty pudeš". A šly by obě. Na jedné je již naroubovaná Harbela a Domácí švestka - Dušičková. Šarka... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 17.8.2023 Tlaková níže "Petar", která přecházela přes naše území před několika dny a přinesla třídenní déšť a citelné ochlazení, měla pravděpodobně za následek zhoršení kvality některých broskví. Ztratila se hlavně cukernatost. Jediná odrůda, která se z toho... celý příspěvek > |  | Benedicte, 17.8.2023  Broskvoň BENEDICTE je sice velmi odolná vůči kadeřavosti listů broskvoně, leč vůči mrazu v květu nikoliv. Její zvonkovité květy letos dost vymrzly. Zbylo pár plodů většinou již napadených moniliovou hnilobou, která letos řádí "jak v bordelu u mamá"... celý příspěvek > |  | Halehaven, 17.8.2023  Možné projevy PPV na plodech broskvoně HALEHAVEN. Je to víceletý problém, přesto mají plody tu nejlepší jakost. Kam se na ně hrabe Sunhaven, Redhaven a Fairhaven. Myslím tady u mě. Silný vzrůst, silná kadeřavost, možná i PPV, ale kvalitnější broskve... celý příspěvek > |  | Procházkova, 17.8.2023  Pane PP, jak jste na tom s "Procházkovou"? Moje poslední plody jsou již o něco lepší, než ty v minulém roce. Jsou aromatičtější, švestkovitější. Zdá se ale, že mají ještě rezervu. Nebo se možná pletu. Podle atlasu popis opravdu hodně odpovídá... celý příspěvek > |  | Vistarich, 17.8.2023 Blahopřeju, pane. Můj několikátý pokus o znovuvysazení Vistarichu a Symphonie se nezdařil, tak můžete být i nadále jediným pisatelem o této odrůdě.. |  |
|  | Franzi, 17.8.2023 Pěkně jsi "zamachroval", Martine. Ještě vyšlechtit nějakou svoji "óbr" švestku a ocenil by to i pan Korzár. Další, kdo by mohl přispět se svojí švestkou Františkou, je pan MV.,ale spíše bude informovat jiné fórum. Geronimo nemá o tyto švestky zájem a... celý příspěvek > |  | Švestky 2023, 11.8.2023 Dal jsem si do překladače slovo "dzady", ale nepřeložilo se. Je pravda, že ty novoněmecké tolerantní odrůdy jsou atraktivní, s vysokou plodností, ale na co jsou mi metráky švestek. V chuti všechno dost podobné. Pokud jde o Eliášovu, tak ta je... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 10.8.2023  Ale tak Redhaveny byly dobré, určitě nic proti. Blahořečit Flamingu je nošením dříví do lesa, Martine. Podle mě je to nejméně náročná odrůda ze všech, možná ještě s Favoritou Morettini 3. Usuzuju z toho, že i při velkém množství plodů zůstává chuť... celý příspěvek > |  | Royal Glory a spol, 10.8.2023  Dobrý den. Nepěstuje ještě někdo jiný broskvoň Royal Glory s takto krásně pevnou dužninou, jako na má rozkrojený plod na fotce? |  | Felsina, 10.8.2023  Něco podobného jsem už dlouho neviděl. Naposledy u Vlašky (Topinka, Jaroměř), která se díky takovým plodům musela zlikvidovat. Letos má "virová šarka švestky" dobrý rok a zařádí si, i když už se zdálo, že je na ústupu. Po Špendlíku, který předčasně... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|