|
Ke staré chalupě pod okna, 18.2.2022 Na rugosy pozor, když se jim místo zalíbí, Adéla je proti nim domácí mazlíček. |
 |
Opět stará třešeň kácet/zkusit zmladit?, 16.2.2022 To je pravda, všichni vědí houby, jak to tam vypadá a odkud fouká vítr. Jediná rada je "dělejte, co uznáte za vhodné". PP.
|
 |
|
 |
Mala previsla visen,jaky to muze byt druh?, 11.2.2022 Vackovu, když ji seženete.
|
 |
Která zelenina je odolná španělským slimákům, 8.2.2022 Lidé si nemyslí, že neúčinkuje, lidé to vědí. Viz diskuse před časem tady na fóru.
|
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 6.2.2022 A právě proto já to piplání doporučuju nechat na množiteli a koupit pěkné zdravé velké sazenice. O stáří jsem nic nepsal a myslím, že nějak nerozhoduje. Rozhodující je kvalita nakupovaného výpěstku a u borůvek to podle mně platí naprosto. Několik... celý příspěvek > |
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 5.2.2022 Borůvka je vynikající spolehlivé ovoce bez jakýchkoliv chorob a potřeby chemického ošetření, alespoň u mně na zahradě. Když se dodrží podmínky výsadby, je naprosto "bezúdržbová" a vyjma hnojení a závlahy nepotřebuje žádnou péči. |
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 5.2.2022 Já bych borovky z internetu kupoval jen v největší nouzi. Stav sazenice je ten nejdůležitější předpoklad úspěšné výsadby. PP. |
 |
Červený angrešt, 3.2.2022 Ano, nelze to brát absolutně, záleží na místních podmínkách. |
 |
Červený angrešt, 3.2.2022 Tak sirnými přípravky se dá v době vegetačního klidu stříkat všechno. Jenže angrešt se musí stříkat i v době po odkvětu, jinak je po úrodě. A tam musí být jistota o spolehlivosti. PP. |
 |
Červený angrešt, 2.2.2022 Nemám vlastní zkušenost, ale uvádí se, že angrešt je za zelena na síru citlivý. Takže se dá použít jen v bezlistém stavu a to při dnešním tlaku choroby bude asi málo. Možná moderní sirné přípravky angrešt snáší, nevím.
|
 |
|
 |
Červený angrešt, 2.2.2022 Zlatý fík nebyl, ale je jednou z nejchutnějších odrůd, vedle "starých" odrůd které vypadaly a chutnaly jako angrešt. Bohužel na padlí citlivý je a bez chemické ochrany se neobejde. Koupil jsem stromek před několika roky, možná jej někde stále někde... celý příspěvek > |
 |
Červený angrešt, 1.2.2022 Jsem o tom přesvědčený. Dříve jsem znal padlí jen z knížek. Dnes bez postřiků angrešt nevypěstuju. |
 |
Jabloně do 465 m.n.m, 16.1.2022 Coxova je etalon. Jestli tam roste, plodí a dozrává, můžete sázet cokoliv. Nezapomeňte na letňák. James Grieve paní asi chutnat nebude. |
 |
Papriky 2022, 15.1.2022 No ano, máte skoro úplnou pravdu z mého pohledu. Já to asi zmodifikuju, že připravím na půl záhonu sadbu Amy, a zbytek koupím. Koupit všechno se bojím, protože na trhu se často prodávají velké masité odrůdy, které mi na rostlině za vegetační dobu... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2022, 15.1.2022 Jen tak mně zajímá, proč vás to přestalo bavit, jestli to není tajný. |
 |