Příspěvky uživatele - 199.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Borůvky chřadnou, 3.8.2023
Jaké máte vlastně odrůdy? Drenáž by podle měla být z nějakých drobných kamenů, borůvky /nebo ta kůra/ by neměla nic vcucávat.
Sucho na zahradě, 24.7.2023
Už se zobrazují příspěvky s fotkou i na hlavní stránce zahrada.cz. Jen detail  - chybí u nich hvězdička... označení nového vlákna.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.7.2023
Já si vážím rad všech dlouholetých přispěvovatelů i Vašich. U Spintoru mám povědomí, že se používá v integrované i ekologické produkci, jenom jsem nevěděl, kde se uvádí aktuální stav. Takže děkuji.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.7.2023
Kde se to píše, že Spintor není povolený do integrované produkce? Na tomto webu je uvedeno /dole pod popisem/, že určen pro integrovanou produkci i ekologické zemědelství. https://www.ochranarostlin.cz/spintor-1-l-baleni
Červivé kanadské borůvky, 23.7.2023
Psal jsem letos na jaře dotaz na dané téma panu Ing. Šimalovi. Z odpovědi cituji: "U mna sa vyskytla drosophila pred dvoma rokmi, na neskorších odrodách, hlavne ak je vlhkejšie počasie, vlani nebola vôbec v poraste ani na plodoch." "Pokiaľ... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023
Mám 40 m2 brambor, dávám na ně dávku dle návodu pro 40 m2 a funguje to naprosto perfektně. Není důvod dávat větší dávku.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023
Nejde jen o Mospilan, ale o všechny pesticidy v práškové formě. Tady na fóru se digitální váhy diskutovaly před více lety, od té doby si jí pořídil skoro každý.
Nejsem mladý ani agronom, přepočet z hektarů na na 100 nebo 10 m2 mi nedělá problém. V tištěných návodech se také musí někdy přepočítavat.
Můžete si koupit dražší, výběr je dnes velký. Kapesní digitální váhu mám už spoustu let, tehdy stála cca 800, výběr byl menší. V minulosti se tu přesnost vážení diskutovala, někdo postupně dovažoval a bylo to shledáno OK. Kapesní digitalní váha... celý příspěvek >
To bych nedělal. Koupil bych kapesní digitální váhu - ceny začínají od 129 Kč + dopravné. Zvážil bych to a namíchal podle údajů na agromanual.cz... tam jsou udaje na hektar... musi se to vydelit 100 na 100 m2 nebo 1000 na 10 m2.
Pokud ještě nemáte - pořiďte si malou (kapesní) digitální váhu - můžete prášek zvážit a případně navážit a použít menší množství. Návod na použití by neměl být odvozen od velikosti balení ale obecný, tj. na plochu nebo na objem kapaliny.
Nekompatibilní třešně - přeroubování k dosažení kompatibility?, 9.7.2023
Stejná odrůda se stejnou odrůdou se u cizosprašných třešní neopylí, opylovačem musí být jiná, tzv. kompatibilní odrůda. Ale tu v okolí asi máte, když jste před 3 lety měl třešně. Jedině, že by jí někdo vykácel, to je také možné.
Nekompatibilní třešně - přeroubování k dosažení kompatibility?, 9.7.2023
Kompatibility se tím nedocílí, boudou dva stromy se stejnou odrůdou a někdě v okolí musí být kompatibilní třešen -. což asi je. Odrůda se podle mne dá jen odhadnout podle plodů a doby zrání.
Maliny nerostou, 26.6.2023
Jsou většinu dne na slunci... mají dost vody? Loni na podzim jsem zasadila malinu... prostokořenou nebo kontejnerovanou? Kupované prostokořenné maliny se podle mých zkušeností obtížně zakořeňují.
Nemoc hrušně, 19.6.2023
S přípravkem Bellis nemám zkušenosti, ale přípravk Topas je podle vhodný proti padlí a ne moc proti skvrnitostem. Na rez hrušňovou používám přípravek Score - 2 postřiky /před květem, po květu/ - funguje perfektně.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika