|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2023, 28.3.2023 Není opravdu zač.
Milan HP |  | Česká rajčata 2017, 28.3.2023  Tak tady je konečně ta fotka. Slupnul jsem ta 2 rozříznutá a 1 malé celé a musím říct, že byla lepší než ta předešlá 3 nedlouho po sklizni. A jak jsem je rozřezával, nádherně voněla.
Milan |  |
|  | Rajčata 2023, 27.3.2023 Pokud to přežijí, je to sice velmi rané stádium, ale na jejich pozdější vývoj by to nemuselo mít kritický vliv. Kdysi jsem takhle "usušil" Crimson Crushe. Také v podobném stádiu na buničině. Od té doby klíčím zásadně v substrátu. Už si nepamatuji,... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 27.3.2023 Vydrž ještě chvíli. Teď čekám, až dojdou. Když je rozříznu, budu je muset hned sníst.
Milan |  | Rajská jablíčka 2023, 26.3.2023 Po delší době opět situační zpráva. Zatím sklizeno doma 16 Bejbin (celková váha 186 g ), 8 jich ještě dozrává "na polici" ve 23°C. První letošní sklizeň proběhla 17.3. Začínají zrát i Startky, nesměle, ale přece.
Ovšem čas běží a tak už jsem dnes... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 26.3.2023 Tentokrát ani ne, protože jich ještě 8 zbylo. A manželka nebyla doma.
Ale těch nejprvnějších 5 jsme snědli slavnostně tak, že každý, tedy manželka a já, jsme dostali půlku od každého. A bylo to tak správně, protože nebyly stejné chuti.
No a... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 25.3.2023 Vladimíre, s radostí, však víš, jaký jsem chlubílek. Dneska už jsem nedočkavě 3 slupnul, byl hlad. No a pochopitelně jsem vybral ta nejzralejší. Takže učiním tak, ale počkám ještě tak týden. Alespoň. Mezitím by mi mohly začít dozrávat i Startky. Loni... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 25.3.2023 Těch 11 včera sklizených. Do Guinessovky se určitě nedostanou.
Milan |  | Česká rajčata 2017, 24.3.2023 Tak jsem jich dnes sklidil 11 (120g přesně). A usoudil, na základě zrání zelených rajčat na podzim, že pokud chci zrání urychlit, vyšší teplota je lepší, protože enzymatické procesy urychluje. Jsou u manželky v pokoji v teplotě tak 23°C.
Dám... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 24.3.2023 Dík, jdu ho promptně vyřešit.
Milan |  |
|  | Rajčata 2023, 22.3.2023 Pro pana 81.144.
Raději odpovádám tady. Já něco na pěstování mám tady dole na balkónech. Samo domo konstrukce, říkám tomu balkonovníky. V průměru je tady tak o 3 - 4 stupně tepleji a vlastně tam teď někdy začnu vyhazovat ta svoje domácí monstra,... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 21.3.2023 Kluci meruňkářští, držím vám všechny palce, co jich mám. A jen tak pro zpestření a bez záruky: moje staré kosti říkají, že vy letos nebudete mít takovou honičku jako loni, ale my zelináři budeme muset poněkud odložit výsadbu teplomilných druhů. Ne,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 21.3.2023  Upřesněte prosím, jaké plísni? Ze zkušenosti vím, že PhR, tedy plísni bramborové odolné odrůdy, nejsou nutně naprosto odolné proti třeba Alternarii, Septorii či Borytridě (seznam není zdaleka úplný).
Vzhledem k tomu, že jsem Honey Moon pěstoval... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 21.3.2023 Díky moc. Myslím, že nejsem sám, kdo Tvůj názor ocení.
Mám ještě praktický dotaz: mám ty doma vypěstovaná Bejbina spíš nechat uzrát na rostlinách nebo utrhnout, jakmile jsou úplně červená, a nechat dojít? Pokud to druhé, v jaké nejlíp teplotě? Po... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 18.3.2023 Jasně. Takže z těch českých, kromě Start a Stupice, se zdržuješ doporučení. Myslím, že je to škoda.
Milan
|  |
 |
|
|
|