|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2023, 14.5.2023 Pepé, to není tvrdohlavost. To byla nouze: byly už tak přerostlé, že jim hlína v kartónu nestačila. Proto změním plán výsevu od základu. Musí vyhovovat jak dobrým, tak špatným rokům. Prostě kompromis.
A s tou horkou vodou je to tak, jak... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 14.5.2023 Ano, to je docela pravděpodobné: u nás opravdu málo prší a to naše zalévání je taky jako noty na buben. Teď trochu zapršelo, tak uvidíme, co to s nimi udělá.
No, rajčata už jsou venku všechna, 41 rostlin (držel jsem se letos zpátky). Budu... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 13.5.2023 Udělal jste dobře, že čekáte. Mně nezbývalo než je vysadit ven, ale radost z nich nemám. O nějakém urychlení se vůbec nedá mluvit, teď je to spíš otázka přežití. A to jsem proléval půdu horkou vodou. Kvetou, pravda, ale zda z toho budou plody je... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 8.5.2023 Ano, je to letos zpožděné. Ovšem ty moje vyseté 18.2. už jsou tak 90 cm bez balu (také kartóny) a dost jich už kvete. Na Rajčatech 2023 je snímek, který se ale neobjevil v nových příspěvcích. Letos zkouším vrtat díry, utopit bal, ale stejně ještě... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 7.5.2023  Prvních 7 šlo v pátek, dalších 7 dnes. Víc má záda těžko snáší. A hlavně mne zpomaluje to, že záhony nebyly připravené, takže nejdřív ryju, odpleveluju a pak teprve můžu sázet.
A mám první zkušenosti s výsadbou pomocí zemních vrtáků. V pátek jsem... celý příspěvek > |  | Cibule ze semínek, 4.5.2023 K podobnému závěru jsem dospěl také. A v podobných podmínkách, jen o 70 m výš. Netuším proč, ale cibule ze sazečky mi nikdy nevyšla tak, jak jsem si představoval (a mé představy byly skromné). Možná je to půdou, možná jen náhoda. Takže jsem loni... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 2.5.2023 Vypadají dobře. Klíčová otázka: kdy odhaduješ, že je budeš vysazovat ven? Jsou to ti Crimson Crush? Jestli tohle je fotka před týdnem, máš ještě čas. Já budu už muset alespoň ta největší vylifrovat, ať se děje, co se děje. Němci říkají, že Zmrzlíci... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat v pařeništi, 2.5.2023 Vladimíre, jsem taky toho názoru, že se budou opylovat slušně. U mne v balkonovníku - myslím, že ty teploty jsou srovnatelné, pokud je teplejší noc tak nad 7°C, ani jim nezatahuji krytí - se prokazatelně opylují a plody rostou. Nijak závratně rychle,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 1.5.2023 Moje řeč. Ovšem tam u mne, přestože je to dost vysoko, moc v létě neprší, jsme ve srážkovém stínu Krušných hor. Proto doufám, že se dole vlhkost udrží.
Zato ale mám jižní stráň, takže třeba loni tam uzrály i teplomilné papriky Big Red. Ne úplně... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 30.4.2023 A o tom to je: rané odrůdy, od kterých chceme brzkou úrodu, je asi lepší zasadit šikmo. Využít to teplo v povrchových vrstvách. A ty pozdější, od kterých chceme hlavně vynikající rajčata bez přehnané péče, zase rovně. Tedy, když jsou na to... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 30.4.2023 Lído, tohle je právě o těch místních podmínkách. Já naopak počítám s tím spodním jílem jako "nádrží na vodu". Je totiž téměř nepropustný. Ale zatím to nemám vyzkoušené, takže žádné předčasné závěry.
Milan HP |  | Rajčata 2023, 30.4.2023 Díky za tip. Já to zkusím obojím způsobem. A samozřejmě se ujistím, zda je teplota půdy v daných hloubkách přijatelná. Zatím jsem je vždy dával šikmo kvůli spodnímu jílu. Teď jsem v některých záhonech jíl vykopal až do cca 60 cm, naspod dal tak 20 cm... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat v pařeništi, 30.4.2023 Ptáš se mne. Nemaje meruňky, vidím jen jeden společný jmenovatel: nízké teploty, zvlášť pokud jsou pod nulou. V tom případě to ale má souvislost s mnoha dalšími druhy ovoce i zeleniny.
Když už jsme u toho: chci teď dát košťáloviny pod netkanku.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 30.4.2023 Díky. Jsem v procesu upravování svého výsevního kalendáře. Musím brát v úvahu spoustu faktorů. Proto se ptám.
Ty je máš, podle fotky, v tom pěstebním stanu, kde jim svítíš?
S tím světlem jsem to letos poněkud prokoučoval. Ve východním... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 29.4.2023 Tak jsem si pročetl historii počasí a výsadby roku 2021. Téměř jako přes kopírák s letoškem. Už upravuju svůj výsevní kalendář, aby vyhovoval případným dobrým, tedy teplým, jarům a i těm studeným, jako letos. Bude to znamenat víc výsevů v menších... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|