|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Špičaté zelí, 26.7.2023 Já mám zase asi jen 5 či 6 hlávek. Byly pod netkankou až donedávna, ale ty záhony, kde mám košťáloviny, jsem musel kvůli prostoru odkrýt. A Murdoc už dělá hlávky. Tak doufám, že molice mu už neublíží. Ostatně nevím proč, ale letos se u mne vyskytují... celý příspěvek > |  | Zloutnuti listu balkonovych rajcat, 24.7.2023 Trochu s křížkem po funusu, ale omlouvá mne to, že jsem většinu času mimo civilizaci, tedy bez počítače.
Kdybych se neflákal, odpověděl bych podobně jako Walter. Jen s tím rozdílem, že jako první opatření bych zdůraznil zastínění kontejnerů. V... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 10.7.2023 Tobě se to zdá jednoduché? Mně rozhodně ne, protože za každým tím krokem se skrývá ještě kýbl otazníků a možností. To, co jsem napsal, je jen nástin situace. Stálo by to za obšírnější článek. Ale na ten nemám čas, chuť a nakonec ani... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 9.7.2023 Vladimíre, přesně to se stalo i u mne. Možná až příliš "dařit". Jsou nezvladatelně bujná. Fotku sice nemám, nechal jsem foťák doma, ale to napravím co nejdřív.
A svým rajčatům se musím omluvit za nedůvěru: dneska jsem sklidil 4 první zralá. Ano,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 9.7.2023 Sklízení úrody to opravdu ještě není, ale práce a absence počítače tam nahoře jsou tou skutečnou příčinou. A také vrtochy mého auta: plán byl v úterý dolů do civilizace. Jenže auto nestartovalo, tak jsem tam zůstal až do dneška.
Milan HP |  | Rajčata 2023, 9.7.2023 Jedná se o fyziologickou poruchu v příjmu vápníku, obecně známou jako suchá hniloba. A i když vápníkem přihnojujete, nemusí to problém vyřešit, protože většinou je hlavní příčina ve vysoké teplotě půdy v kontejnerech, takže kořeny postupně ztrácejí... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 22.6.2023 Vladimíre, je to jako vždycky: relativně skromné plány cca na 30 se vyvinuly na 46 rostlin. K tomu ještě 30 řízků na pozdnější sklizeň. Je zajímavé, že se ujaly do posledního muže. Ty řízky, ale vlastně i sazenice.
Odrůdy? Všechny udávané či... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 21.6.2023  A já se omlouvám, že reaguji se zpožděním. Čtvrtek až úterý trávím na chalupě, kde není ani počítač, ani televize.
Jasně, to první rajče není důležité jako sklizeň, ale jen jako orientace v uzrávání. Které roky byly dobré a které horší. U mne byl... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 13.6.2023 Vladimíre, gratuluju. Na to zpoždění je to skvělé. Jen tak pro zajímavost: které roky jsi měl první zralé rajče dřív, případně i nejdřív? Mám za to, že kalendářní pěstitelé letos budou spíš čekat do začátku srpna. Nevím jak jinde, ale tady jsou noci... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 8.6.2023 Máš to fakt vymyšlený dokonale. Jen mi neříkej, že to všechno dokážete zkonzumovat sami. Tebe musí mít spousta lidí rádo, mám na mysli ty obdarované. A po molicích ani památka, že? Ono každé počasí má asi i své dobré stránky. Já to mám všechno... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 7.6.2023 V horkém počasí minulého týdne nabylo měření teploty půdy ještě dalšího důležitého rozměru: teplota půdy v kontejnerech na balkóně. Je obecně známo, že kořenové systémy rajčat i paprik v půdě nad cca 35°C ztrácejí schopnost řádně přijímat živiny,... celý příspěvek > |  | Paprika Rodrigo, 6.6.2023  Předem svého příspěvku chci poděkovat Mírovi za opravdu nádherné sazenice paprik, jsou to ty na snímku několik dní starém. Dnes už jsou v plném květu. V 10l kontejnerech na balkónech. Je mezi nimi i Rodrigo a další španělské. Moji výsadbu totálně... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 6.6.2023
|  | Rajčata 2023, 31.5.2023 Koralik, Matt's Wild Cherry, Havajské či jiné divoké?
Milan HP |  | Rajčata 2023, 31.5.2023 Nedám vám ještě úplně zapravdu. Ale první fáze vývoje po vysazení tomu nasvědčuje. Letos má ale přijít horké a suché léto. Takže tam se zase mohou projevit určité výhody hlubokého sázení.
Už teď ale lze říct, že tenhle "rozpor" není o tom, co je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|