|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2023, 12.10.2023 Vladimíre, já je sice nikam daleko nenosím, sbírám je do plastového košíku, do kterého se vejdou jen asi 2 kila a nesu pár desítek metrů. Přesto mi i při tak krátké cestě některá popraskají, ač jsem je sebral celistvá. Vysvětluju si to tak, že napětí... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 12.10.2023 Tak je to asi tady. Nádherné září a kus října a najednou hup do mrazu. Šlus. Budu muset obrat i zelené na zimu. Tam nahoře nepředpovídají jen jednu, ale hned několik mrazivých nocí. To se risknout nedá. A to jsou hlavně řízky obalené jak červenými,... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 10.10.2023 "Warning" potvrzuji a je zatvrzelé. Přičítám to počítačovým broukům, kterých je možná víc než těch živých.
Milan HP |  | Rajčata 2023, 9.10.2023 "V době, kdy je tlak chorob, tj. v létě, je rostlina sázená dříve do chladnější půdy i rostlina sázená později do teplejší půdy ve STEJNÉM zdravotním stavu a STEJNÉ růstové fázi."
Opravdu ve stejném zdravotním stavu? Nebude to záležet na... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 9.10.2023 To celkem chápu. Ten rozdíl mi ale přijde spíš o vzdálenosti. A velké nakažené pole brambor vyvine větší infekční tlak než lokální lempl zahrádkář. Při silném větru i do daleko větších vzdáleností. Podstatou je, že v tomhle ohledu je globální... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 9.10.2023 Víte co, vynechte mne z rovnice. Proč a o co se snažím. Věnujte se realitě a pěstování. "Nikdy se nepotvrdilo" není podložený argument. Moje tvrzení či dohad je, že zdravě vyvinutá rostlina má větší imunitu proti chorobám, a to se projevuje tím, že... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 8.10.2023 Petře, gratuluju k tomu poslednímu. Bejbino považuju za docela náchylné k PB, Goldkrone jsem nikdy neměl. Ty dvě rostliny postižené pb dovnitř už by bylo lepší prostě zlikvidovat. Omezíte šíření, pravděpodobnost, že z nich získáte nějaké zdravé plody... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 8.10.2023 Pepé, to je přesně to, v co doufám: těch "velkokapacitních" nejspíš ubývá, podle principů, které jste vyjmenoval. A to spolu s počasím dává nám, malým zahrádkářům mnohem větší šanci.
Nemyslím si ale, že to rozlišení na lokální a širokopůsobící... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 8.10.2023 Ano, máte pravdu, tedy pokud bych pracoval na vědecké studii a psal do vědeckého žurnálu. Což ale není ten případ. Píšu na fórum praktických zahrádkářů a má srovnání jsou jediná, pro mne dostupná a tak jen postřehem (jedním z mnoha tady... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 7.10.2023 Petře, netroufnu si říct, že PB je na ústupu. Faktem je, že dva roky po sobě neměla moc vhodné podmínky pro masivní šíření. Domnívám se, že tím se zvýšila důležitost místních, tedy blízkých, zdrojů oproti těm "velkokapacitním". Což by i vysvětlilo... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 5.10.2023 Vladimíre, nelze provádět "srovnávací" pokusy ve stejný čas. Lze se jen přibližně poučit porovnáním přibližně porovnatelného. Nemám laboratoř, jen zahradu.
A pokud nerozumíš tomu, co jsem chtěl říct, je to možná tím, že nechceš. Myslím, že jsem... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 5.10.2023 To, že chytnou chorobu podle výskytu patogenu je naprosto jasná věc. Ovšem kondice rostliny dost ovlivňuje její imunitu a tedy i rychlost podléhání dané chorobě. To snad nechcete popřít, že ne? Samozřejmě větší vliv má genetický stupeň odolnosti dané... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 4.10.2023 Protože rád dotahuju věci do konce, tady je výsledek, jak dopadly mé okurky Regina F1. Byly vyseté tam nahoře 2.6. Přímo do půdy do děr v mulčovací netkance (hnědá, 50g/m2). Po tom, co celkem hbitě vyklíčily (teplota půde něco přes 16°C), dostaly... celý příspěvek > |  | Mohu již přenést do skleníku?, 4.10.2023 Díky moc za radu. Osvědčila se, řekl bych naplno. Vypěstoval jsem, tedy pouze aplikací hnoje podle vaší rady, bez přidání draslíku, naprosto superA brambory. Pravda, výnos mizerný až bídný, z 9 kilo jen 35, ale jsou přesně podle mé chuti. Nelze je... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 3.10.2023  Tak konečně sehnal. Tady je snímek mého zelí, aby lidi nemysleli, že kecám. Zjistil jsem ale, že je Murdoca třeba sklízet mnohem dřív než až v říjnu. Loni jsem váhal se sklizní a on mi hodně popraskal. Ale zářijové deště se na tom rozhodně dost... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|