|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 20.8.2025  To fakt nevím, kamaráde Waltře. S vlnovníkem rajským jsem se ještě nesetkal. Na straně 3 tohoto vlákna jsem fotil postižené listy a nyní přikládám aktuální. Ta alternarie mi připadala jako relevantní, ale nenapadá plody, tak to bude něco jiného.... celý příspěvek > |  | Halehaven a Fairhaven, 20.8.2025 Omlouvám se největšímu fandovi meruněk a broskví, panu MH za tu svoji ZÁRVU (maďarsky zavřeno). Letos je toho ovoce šíleně moc, že časem člověk odpadne. Jabka a hrušky nechávám prozatím vlastnímu osudu. Nejvíc nás tady zavalil právě Halehaven. Kdyby... celý příspěvek > |  |
|  | Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 20.8.2025 Včera jsem odštípal zase plný fúrik žlutého listí z rajčat. Vůbec nevím, o co se jedná. Plody tato choroba vůbec nenapadá. Listy napadá nejenom staré, ale všechny po celé rostlině. Co se týče plísně bramboru, tak na Goldkrone byly už asi čtyři hnědé... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 14.8.2025 Hombre za radu na vyčištění karburátoru panu PP "pěkně poděkoval", tak alespoň předpověď na 33°C - 37°C, místy i velmi pěkných 38°C pana PP snad potěší. S babičkou si krásně prohřejí kosti a robotická sekačka může s chutí vyrazit do pažitu a pěkně ho... celý příspěvek > |  | Meruňka - kruhy na plodech, 8.8.2025 Nekácejte, nekácejte. Mě by ale přesto zajímalo, jak je na tom třeba rosti&slavík, který všechno nakažené, co koupil nemilosrdně likvidoval. Mohl jsem to dělat také tak a neměl by sem problémy, jak dopěstovat některé neodolné, leč velmi kvalitní... celý příspěvek > |  | Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 8.8.2025 Nevýhodou pěstování rajčat v květináčích venku na slunci je to, že je musíte každý den zálévat, jinak svěšují listy. Pokud zapomete, a zalejete je až tehdy, když mají listy svěšené, do pěti minut je zase narovnají. Chtěl jsem se zeptat Milana, nebo... celý příspěvek > |  | Hrušky 2022, 8.8.2025  Pan MH mi připomněl svým příspěvkem s jakousi velkou hruškou, že tady mám také hrušky. Nějaké spadané Kozačky nebyly špatné. Pozapomenutý postřik proti rzi, jsem provedl až když se rez na listech objevila a oranžové skvrny později zhnědly a dále se... celý příspěvek > |  | Tomel,Kaki.🍈, 8.8.2025  Jak je patrné z fotky, místo naroubované odrůdy vyrazil od spodu původní Tomel viržinský. Lze se ale dočíst, že pokud jeho plody dobře vyzrají a netrhají se zbytečně brzy, kdy jsou ještě svíravé, jsou údajně chutné. |  | Fortune, 8.8.2025  Mám asii tři plody na Flavor Supreme a jeden na Queen Elizabeth, jsou ještě zelené. Dapple Dandy č.2 ještě taky není zralá. Nejlepší hlášku měl PP, když napsal: "Ať koupíte, co koupíte, vždycky je to bluma". Doma jim taky název... celý příspěvek > |  | Toptaste, 8.8.2025  Bohatou úrodu letos slibuje i TOPTASTE. |  |
|  | Švestka Jojo, 8.8.2025  Nespokojnosť s odrodov Jojo. (napsal Milo Korzár a přidal fotky)
Já si slivky JOJO docela cením, protože má dobrou jistotu sklizně v druhé polovině září. Kvalitnější švestky jako Presenta, Elena, Harbella, Joganta, Tolar neudržím na stromech... celý příspěvek > |  | Vlaška končí, 8.8.2025  "Čo to tu vystrájaťe?" Zeptal se policista pána, který autem prorazil skleněné dveře "místního národního výboru" v Bardejove. A podobné "vyčínanie" mně tady provádí zcela zbytečně šarka na Vlaškách. Italian prune set Maliage by byla naprosto... celý příspěvek > |  | Fortune, 7.8.2025  Fortune - laskomina pro pana MH. Máš pravdu, Martine, první velká úroda. Většina plodů není ještě zralá. |  | Chernyj Barchat, 7.8.2025  Plody krymského Cherneho Barchatu (50% meruňky a 50% švestky) jsou letos o něco větší než v minulém roce. Krvavě červená dužnina vypadá lákavě, co myslíš, Martine. |  | Znáte švestko meruňky?, 7.8.2025  Další várka stogramových švestkomeruněk. Nedal by sis, Martine? |  |
 |
|
|
|