Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stare listove hnojivo, 1.7.2022
Raději to odevzdejte do nebezpečného odpadu, než to lít někde ke stromu, pamět je zrádná, kdo ví co tam ve skutečnosti máte za poklad...
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.7.2022
Pane Kuky, polohu nad mořem po dnešku neberu v úvahu. Mé pěstitelství se zařadilo do teplých oblastí, snad už konečně i vinohradnických. Při vypeckovávání meruněk nejen na zavaření jsem našel 4 červivé, obaleče východního jsem nestříkal... Píše se že... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 1.7.2022
Pustili jsme se do zavařování, máme 15 sklenic, chci vědět, co bubu případně dodávat za kvalitu na místní trh. Bohužel z meruněk poškozených slunečním zářením jsme neměli odvahu dělat marmeládu. Naložil jsem je tedy na víno a případně to vyleju do... celý příspěvek >
Papriky 2022, 1.7.2022
Tak to já pořád používám stejné "ocejchované" kalíšky o kterých vím, že ukazují relativně dobře. Na listovou výživu jeden, na plísně a škůdce druhý a na herbicid zase jiný. Ani vodu nedávám podle stupnice na postřikovači a nebo rosiči, odměřuju... celý příspěvek >
Papriky 2022, 1.7.2022
Já ze stříkačkama mám špatkou zkušenost, některé ty přípravky se přichytí ke stěnám, že je ten píst ani nesetře.
Orangered, 1.7.2022
Já už jsem ochutnal Pinkcot a jsou chutné, utčitě jim pomohla důkladná protrhávka. Lejuna a Leskora nemají konkurenci, tak se někdy nevydaří ani Madarka. Ale hodnocení mohou být zavádějící, je rozdíl mít pár plodů na jedné větvi a nebo mladých nově... celý příspěvek >
Papriky 2022, 1.7.2022
Jinak i v těch baleních přípravků jsou odchylky v gramáži a je to na nich i uvedeno v %.
Papriky 2022, 1.7.2022
Cestou jsou kapalné přípravky, ale pokud se někdo někdy zajímal o to, jak ty odměrky od jednotlivých výrobců měří, když je porovnáte... Jsou to taky zajímavá pozorování...
Papriky 2022, 1.7.2022
Já mám zkušenosti se dvěma digitálníma a když jsem na ně dal závažička která doma mám i méně než gram, bylo zajímavé sledovat tu přesnost. :-D Ale třeba už je něco lepšího. V každém případě člověk rozdělil balení přesněji podle oka na dvě hromádky... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 1.7.2022
Pěkné pane MH, mně dešti nerozpraskalo nic, jediné rány jsou ty dnes už hluboké a začernalé dírky po kroupách. Aktuálně ty venkovní čtyřicítky, které u nás jsou poškozují plody, které začínají zrát. Na plodu se na nejvíc osluněné straně utvoří cca.... celý příspěvek >
Topgigant, 30.6.2022
Dnes provedeno poslední přihnojení části švestek, které to z důvodu pěkné násady plodů potřebují. Roznesl jsem vlastnoručně 50 konví vodou naředěného zákvasu ze slepičinců. Monilie na Jojo se podařila zastavit, Topgiganty se nádherně zvětšují.... celý příspěvek >
Papriky 2022, 30.6.2022
Zavařoval jsem i kvašáky, ty dávám pouze do osolené vody s kořením, koprem, listem z vína. Nálev se vyleje zaleje se to novým a zavaří 20 min. Nemusí to být propadák, když vezmu v úvahu, že někteří lidi kvasí zelí v sedmičkách u radiatoru.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 30.6.2022
Já jsem pod 300 mnm. Letos jsem ochoten dát ještě jeden postřik a to Spintorem, ale to už je strop, protože jabloně mám na zeleninové zahradě a pak už venku budou zrát rajčata a papriky. Pokud to mám dobře načtené tak jediný z přípravků které mám... celý příspěvek >
Papriky 2022, 30.6.2022
Držím palce! A nebo z toho budou kvašáky v lepším případě. Ono se některé ovoce, které teda hlavně zavařujeme v zavařovacím hrnci taky nepodaří a jsou pak ztráty třešně a višně. Ale čalamáda v Deku zavařovaná 20 minut vydrží i když víčko náhodou... celý příspěvek >
Cibule v kvetu dotaz, 30.6.2022
Ještě k té "jarovizaci" o které zde byla řeč a mrazech. Když zasadím i v tuto dobu doma vypěstovanou konzumní cibuli a žádné mrazy už nebudou a ani v komoře nezmrzla, stejně vykvete, protože už to není sazečka, která rostla jen krátkou dobu po výsevu... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika