Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 17.8.2022
Mám koupený nový Kalcolit a už má stejnou etiketu s ředěním v jednotkách dcl jako je zde vyfocená.
Rez hrušňová - bio ochrana, 17.8.2022
Já rzivost nemám, stříkal jsem, ale ani hrušek moc nemám. Ta největší Clappova máslovka ze které se dalo v dobách největší slávy sklidit i dva metráky je prázdná. Několik let na ni nalétávají bouci roháčí, mylím, že se blíží její konec.
Procházkova, 17.8.2022
A nebo Hamanova, sice ji mám chycenou šárkou a plody jsou malé, ale po stránce plodnosti a chutí taky nezklame.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 17.8.2022
S výskytem obaleče u nás v Chřibech souhlasím, Idared a Rubín už jsou i některá jablka navrtaná. Spintoru už jsem měl jen trochu, tak se mi ani nepodařilo všechny stromy stříknout, protože byl potřeba na mandelinku. Naštěstí už máme všechny brambory... celý příspěvek >
Víno z meruněk 2022, 15.8.2022
Tak jsem se už pro letošek důstojně a úplně rozloučil s merunkovou sklizní. Mám stočeno v demižonech. S chutí i vůni jsem spokojen. Kyselinku at hledám jak hledám najít v destilátu jako odborníci degustátoři na You Tube nemohu, protože je sladká.... celý příspěvek >
Máme holé ruce?, 15.8.2022
Dá se koupit Magnicur quick. Prolectus jsem letos testoval, ještě tam něco mám a na to že má tak krátkou OL, učinnost má. Ale Mospilan prý nekončí na škůdce, to mně řekli v prodejně. Ani čert se v tom nevyzná. Záleží jaká bude za Prolectus náhrada?
Učím se roubovat meruňky, 15.8.2022
Jinak ještě jsem narazil na článek, že réva se očkuje v červnu, že pak při pozdějších termínech může snadněji vymrznout. Jenže je potřeba mít dobře vyzrálé dřevo, jinak očka nejdou ani řezat. Všechno má pro a proti. Já na zimu provedu dobrou izolaci.... celý příspěvek >
Učím se roubovat meruňky, 15.8.2022
Pane MH, takzvané bylinné roubování, zelené do zeleného třeba u angreštu a rybízu se provádí v květnu kdy výhony dost narostou. V jiné termíny ta uspěšnost klesá, je li vůbec nějaká, když jsou velká vedra nepomůže ani zastínění. Ono je velký rozdíl v... celý příspěvek >
Učím se roubovat meruňky, 14.8.2022
Kdy nejlépe povolit-odstranit pvc pásku při letním očkování? Přiznám se, že na tuto otázku jsem nenašel úplně spolehlivou odpověd a to ani z mé malé praxe... Dnes jsem zkusil chip budding na révě, tam budu povolovat až příští rok na jaře a navíc... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 14.8.2022
V Německu se dá koupit, pokud máte zájem. Jinak co se týká odkopkových pravých švestek raného druhu, které se u nás pořád ještě po příkopách dají nabudovat, tak už jsou plody z poloviny zralé na zemi. V porovnání s Hanitou ovšem néně než poloviční... celý příspěvek >
Réva 2022, 14.8.2022
Podle toho jak ještě nezasítovaný Festivalnyj chutná už nyní kosům, je na postřik Karathanem už pozdě. Sklizen bude dřív a nedodržel bych ochrannou lhůtu, k jejimuž konci už přípravek stejně nemá velkou účinnost, jak jsem vypozoroval. Hodně zralé... celý příspěvek >
Topgigant, 14.8.2022
Vše zatím ukazuje na to, že letošní švestková sezona nejen ta Topgigantová by mohla být v mém sadě kvalitní. V prostoru sad jsou přeplozené hlavně některé Topgiganty, a to úmyslně, protože chci vidět, jakou tato odrůda unese násadu a zároven si ovoce... celý příspěvek >
Řasy v jezírku a pes, 13.8.2022
Pokud se doufám nebudeme bavit o sinicích tak existuje mnoho druhů řas. Ty které jsou jen ve vodním sloupci jsou většinou krátkodobější záležitostí a jak se objevily tak zase vymizí, když vyměníte vodu bude se jim dařit v čerstvé lépe. Vlásečnicová... celý příspěvek >
Boikovo obrovské, 13.8.2022
"Bojkovo obrovské" je dle atlasu špatným oplozovačem. Přímo jeho popis nemám, ale není uváděno v seznamech: Výborná chuti, nejplodnější, velkoplodé a ani mrazuvzdorné. Info mám je o Bojkovu, které není v barevné příloze zelené. Možná bude v jiném... celý příspěvek >
Identifikace slivoně, 12.8.2022
Sice má dírkovitost listů na kterou si hodně pěstitelů Hanity stěžuje, ale nejsem si jist, že to Hanita je, musel bych ochutnat a vidět strom celý. Při květe má menší kvítky zbarvené spíše do odstínu žluté než sněhově bílé?
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika