Příspěvky uživatele - 213.137

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023
,,Přes zimu odejde cca 90% obrostu" To všechny jednoleté výhony jsou tak napadené bakteriálníma flekama že přes zimu uschnou, nebo uschnou jen pupeny jakoby zmrzly, nevyraší? Neumím i to představit. Bakteriozy jsou určitě v každé zahradě už... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 14.4.2023
Já myslel těma houbama na broskvoních ty na listech a letorostech nebo plodech. Jestli jsou to i nějaké bakterie nebo co Xantomonas, SantaMonas Fantomas... já bych ty plody na fotkách Geronima označil že jsou strupaté - strupovitost. Ale postřik... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 14.4.2023
Sagittaria letos zlobí i tady. Zpočátku vypadala velmi odolně, rostla bujně zdravě, možná i dost odolná na kadeřavost. Letos jí květy vymrzly v narašených poupatech v únoru a zbytek březen/duben v květu zmrzlo. Růstové pupeny vyrašily jen některé,... celý příspěvek >
Broskve 2023, 13.4.2023 Obsahuje fotku
O trochu dříve kvetoucí Francoise nezůstal na stromě ani jeden plůdek. Nad malým stromkem Francoise jsem roztáhnul slunečník a netkanku, kryt tvořil jakýsi zvon, zdola otevřený, teplota mráz cca stejný jen chráněno proti vyzařování do vyjasněné... celý příspěvek >
Broskve 2023, 13.4.2023 Obsahuje fotku
A ani nepokvete. Silné mrazy pod -5°C zničí z velké části i poupata. Květy se možná otevřou jako torza, uvnitř je plůdek s pestíkem obvykle dávno zmrzlý. V některých hnědých květech můžou plůdky přežít. Na foto je květ s nepoškozeným plůdkem a... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 12.4.2023
Tady opakované likvidační mrazy více vydržel Bergeron, Orangered, Forum - nějaké plůdky stále žijí. Nejhůře dopadla tak jako každý rok Leskora, snad i na VP nějaké plůdy zůstaly, Leskora nejvíce kvetla ani vysoko nic nepřežilo, nejméně mrazuodolná.... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 8.4.2023
U nás pošta zůstává, sjíždějí se i z okolních obcí takže ji zrušit nemohou, ale je fakt že je zredukovaná pracovní doba, personál i přepážky. Rozvážeče balíků přeřadili na vytíženější obvod, chějí ho uštvat, na jeho místo tady bude rozvážet asi... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 6.4.2023
Na té vaší lodžii by přežily možná i bez krytí. Jaké že to máte prosím podnože meruněk? Nevím jestli jste to psal nebo už jsem zapomněl. Meruňka v květináči schovaná v zahradním domku mi přežila úplně v pohodě, bílé květy. Meruňky venku vedle... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2023
-9°C to už je moc do poupat před otevřením. Kdyby byly ještě zabalené zelené hlavičky tak velká část přežije, jinak jen sem tam. Teploměr zásadně před použitím ověřit nejlépe laboratorním skleněným s ČSN a pak ho umístit do koruny, ne jak mi soused... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2023
Severovýchod mělo být dnes už jen 0 až -2, předpověď nevyšla opět silný mráz -6°až -7°C, opakovaně do kvetoucích broskví asi nebude nic ani z těch. Meruňky budou z kauflandu ty španělské nedozrálé kyselé. MH
Mráz ve vegetačním období, 5.4.2023
Severovýchod dnes další silné mrazy -6 až -8°C a to douhodobě už od večera jasno bezvětří, tento mráz byl tentokrát naprostý vyhlazovák co zničil poslední plůdky/poupata co přežily, havně meruňky třešně višně hrušky Chránit proti dlouhodobým... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 3.4.2023
Tady rozkvétají všechny broskve, už i Sunhaven jako jeden z posedních, žádná nádhera se letos nekoná, chybí většina květních lístků podobně jako na meruňkách, asi únorové mrazy do nalitých poupat, část květů má černý plůdek z posledních mrazů pár dní... celý příspěvek >
Rozkvétání broskvoní, 2.4.2023
Jo kvetou vám ty broskve pěkně, jde vidět že byly u vás jen slabé mrazy, případně v pupenech jsou částečně kryté když ještě nekvetou, ale úplná odonost na mrazy to taky není. U mě letos Red haven je bez okvětních lístků, což vidím poprvé, ty... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 2.4.2023
Dodám, že problém u višní je asi nejvíc zřetelný je poslední roky s jarními mrazy, stromy zanedlouho rozkvetou, ale už teď jsou uvnitř černé plůdky, čímž se přenos monilie snižuje, nicméně chráněný strom u domu většina višní té starší sladší odrůdy... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 2.4.2023
U mě višně odolávají zatím bez nálezu monilie, kyselá Ujfehertoifurtos a jedna stará odrůda výborná sladší višeň - tedy jestli se to bere jako višeň nebo už třešňovišeň když to není kyselka? Každopádně všechno kolem meruňky, třešně monilia bez... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika