|
Jaká rostlina, 17.5.2022 Nemusí to být kozlík, ale konopour.
Mimmo |
 |
Meruňky 2022, 7.5.2022 V Třebíči mám jen mrazuvzdorné meruňky na chráněném stanovišti a v písečné půdě skoro bez živin (480m.). Nedaleko v 530m mám taky něco (Leskora, Leala, Goldrich). Všechny mají mírnou násadu. Přeplozená je jen Bergeronka v Tr. Mám ještě VP na jižní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Víceleté pěstování rajčat, 30.4.2021 Vilma je po smrti. Přežil jen Azték. Obě rostliny chytily v zimě v mé nepřítomnosti svilušky. Následovalo stěhování, malování místnosti atd. Hodně jsem je ostříhal, ale pouze Azték se vzpamatoval a pěkně plodí. Je ve 4 litrovém květináči. Teď je... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2021, 5.2.2021  Přikládám pro zajímavost kvetoucí papričku z loňska. Současně dozrávají i podzimní zelené plody. Nové rostlinky vysévám také.
Mimmo |
 |
Proti krtkům, 18.12.2020 Krtek se nemusí vždy zničit, ale někdy stačí ho mírně odpudit nebo usměrnit. Říká se, že krtci (stejně jako krtonožky) nesnášejí pach skočce (ricinus). Tuto dekorativní a bohužel i jedovatou rostlinu není hned nutno pěstovat. Na trhu jsou k dostání... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Vesprima, 15.12.2020 Na seriózní komentář by to chtělo aspoň 10 stromků. A to asi nikdo nemá. Já si myslím, že patří spíše k odolnějším. Na druhou stranu, některé citlivější odrůdy mají atraktivnější plody. Takže doporučuji na jednu zahradu jen jeden stromek jako... celý příspěvek > |
 |
Přesazení odkopku nebo třešně z pecky, 1.3.2020 Stejné plody asi těžko. Pokud však byla třešeň amatérsky naštěpovaná na semenáčku z ušlechtilé odrůdy, může být i odkopek i semenáček docela dobrý stromek. Pravda, nemusí. Kupované bujné stromky jsou většinou štěpované na ptáčnici. Deset metrů od... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2020, 29.2.2020 U mě na Vysočině taky, všechno zavřené. Jenže plánovaný postřik se mírně odkládá, protože zase sněží. Ale nakonec "únor bílý-pole sílí". Snad to platí i pro zahrady. Na teplé zahradě na Balkáně jsem druhý postřik provedl Dithanem. Jsem zvědav na... celý příspěvek > |
 |