|
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 5.4.2024 Ona Redhaven byla asi nejběžnější broskev, i v tabulkách ji berou jako základ pro porovnávání. Osobně na ni nedám dopustit. Když se zakousnete do zralé, tak z ní šťáva jenom teče, a ta vůně... Lída |
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 4.4.2024 Teď jsem se dočetla o té Harnas, že blíž slupce může být dužina načervenalá - další poznávací znak...
Paní Kateřino, vzpomínejte... L. |
 |
|
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 4.4.2024 Zkušenost nemám, ale u ní píší horší odlučitelnost od pecky? Pí Kateřině šla od pecky dobře... Lída |
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 4.4.2024 Když jsem sázela nektarinku po broskvi, tak jsem také vyměnila zem, jak píše Walter, protože místa mám málo.
Jinak Redhaven zraje přece jen o chlup později a hlavně v plné zralosti bývá vevnitř okolo pecky dužina karmínově zbarvená - a to byste... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rododendronu, 3.4.2024 ...kontaktní... |
 |
Nemoc rododendronu, 3.4.2024 Ortiva je systémový přípravek, takže listy zespodu stříkat nemusíte. Listy tam klidně nechte, sice flíčky nezmizí, ale bylo by škoda té zelené asimilační plochy.
Merpan je kontektní, ten byste musela stříkat asi i zespodu, rostlina si ho sama... celý příspěvek > |
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 3.4.2024 Kateřino, a vy nevíte, co to máte za odrůdu? Ono je nejjednodušší koupit hotový stromek.
Ohledně podnoží se zkuste podívat někde v okolí kolem plotů, většinou někde nějaký semenáček z vyhozené pecky bývá .
Ohledně druhu podnoží pro broskvoně... celý příspěvek > |
 |
Šeřík chřadne, 3.4.2024 Určitě bych počkala. Ona přílišná péče většinou bývá spíš na škodu - neškodí tolik sucho jako přelití a rostliny snesou spíš nedostatek živin než přehnojení - to první se dá vždycky napravit, to druhé bývá někdy smrtící... ... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rododendronu, 2.4.2024 Tak jsem ještě koukla, na "agrobio" doporučují místo Dithane na okrasné dřeviny přípravek Ortiva . Lída |
 |
Zvonkové, 2.4.2024 Zajímavou chuť i aroma má Gascoygneho šarlatové - a mám pocit, že p.Pešek na "starých odrůdách" ho měl na M9 Lída |
 |
|
 |
Kompostování rostlinného oleje, 2.4.2024 Když jsem našla uvedený článek, docela mne to překvapilo. Osobně bych jakýkoliv olej do kompostu nedala, už jen kvůli spodní vodě. Lída |
 |
Šeřík chřadne, 2.4.2024 Připadá mi to jako vliv letošního střídání teplot: teplo, pak zas mrazík... U mne letos vypadá podobně hortenzie.
A že píšete o "velkém" šeříku - má dost velkou nádobu? Dost dobře si klasický šeřík (keř cca 3m vysoký) nedokážu v nádobě... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rododendronu, 1.4.2024 Mělo by to být houbové onemocnění, dříve se používal 2 x po 14 dnech Dithane, ale už se neprodává, takže něco obdobného... Lída |
 |
Staré odrůdy jaké jsou a kde sehnat rouby nebo stromky?, 31.3.2023 ps - to Ontário vydrží v pohodě do konce dubna (pokud máte vlhký sklep, tak možná i déle), dost dlouho vydrží i moje oblíbené Wagenerovo (jeden z rodičů Idaredu), to jsem tehdy po třech letech pátrání sehnala v Malenovicích ... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy jaké jsou a kde sehnat rouby nebo stromky?, 31.3.2023 Ze starých odrůd nejdéle vydrží Ontário, navíc k jaru je nejchuťnější. Jinak po starých odrůdách se podívejte na "prodejstromku"nebo "stareodrudy", některé mají i jinde -třeba školky Strážnice, Arbia Malenovice, ekozahradnictví Vrčeň.
Já ty, co... celý příspěvek > |
 |