|
Je už čas na stříkání jabloní - Kumulus/Polygram?, 16.4.2008 Stromy zatím plodí, přestože byly drasticky zanedbané - neprořezané a neošetřované nejméně 10 - 15 let. Prořezávku provedla před třemi týdny máti, která tomu narozdíl ode mě rozumí .
Dokud budou plodit, kácet je nebudu. Zasadil jsem sice několik... celý příspěvek > |
 |
hubení bršlice, 12.4.2008 Bršlice je mi jako bylina v trávníku lhostejná, netoužím po jednodruhovém sterilním porostu, ale zlobí mě tím, že pod ní prakticky nic jiného neroste a po sesekání zůstávají holé bezútěšné plochy.
Víceméně opakuji, co už bylo řečeno, ale: Roundup je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je už čas na stříkání jabloní - Kumulus/Polygram?, 12.4.2008 Děkuji za radu, zatím jsem použil Delan.
Působí tyto fungicidy i proti dřevokazným houbám? Na jedné jabloni jsem ji objevil, mechanicky odstranil, ale chtěl bych ji samozřejmě důsledně zlikvidovat. |
 |
Je už čas na stříkání jabloní - Kumulus/Polygram?, 11.4.2008 V návodech k použití jsou uvedeny termíny "myší ouško" a "zelené poupě" - přiznávám, že vůbec nevím, co si pod tím představit. Cílem je chránit stromy obecně před houbovými chorobami.
Z pupenů teď začínají... celý příspěvek > |
 |
Randap, 9.4.2008 Nahlédněte do přibaleného návodu k použití.
Stejnou látku (glyfosfát) lze koupit výrazně levněji pod jinými názvy - Plevel-stop totální herbicid, Glyfo atp. |
 |
Trpaslíci, 9.4.2008 Co tam přidat ještě dřevěné saguaro (takový ten kaktus á la "telegrafní sloup" známý z westernů) natřené syntetickou barvou č. 5300?
Jedno oko by nezůstalo suché a mohl byste se bavit záznamem reakcí... |
 |
kalové čerpadlo - žumpu, 8.4.2008 Levné čerpadlo s plastovým kolem u mě vydrželo jen jedno použití
Doporučil bych zkusit si od někoho vypůjčit staré robustní kalové čerpadlo s kovovým oběžným kolem, např. Sigma GFTU. Tato čerpadla jsou bohužel nová nehorázně drahá... |
 |
Červenohnědý povlak na větvích?, 5.4.2008 Jsou to řasy, našel jsem je pak např. i na betonovém sloupku atp. Chystám se jabloně důrazně ošetřit proti houbám, s řasami nijak bojovat nebudu.
Škoda, že nemám mikroskop, bylo by zajímavé určit je přesně |
 |
Vyžínač MTD 700 - seřízení karburátoru?, 4.4.2008 Vyžínač se problematicky startuje ze studena. Také mu poměrně dlouho trvá (řekněme 5 minut), než začne pravidelně běžet a zrychlovat na stupeň 1, tj. zcela bez sytiče. Pokud se před uplynutím této doby sytič vypne, motor se při prudkém přidání... celý příspěvek > |
 |
Červenohnědý povlak na větvích?, 28.3.2008 Na větvích jabloní neprořezávaných zhruba 10 nebo více let se nachází povlak barvy světlé rzi, odstín připomíná suřík. Jabloně loni plodily.
O co by se mohlo jednat, možná o nějaké houbové onemocnění?
Děkuji. |
 |
|
 |
Pnoucí růže New Dawn, 17.3.2008 Údajně je to jedna z nejodolnějších a nejsnáze pěstovatelných růží, proto přemýšlím, že bych si ji také pořídil na zakrytí nevzhledné zdi.
Věděl by někdo, jaký má průměrně za rok přírůstek v cm?
Děkuji. |
 |
Lze teď řezat staré třešně?, 14.3.2008 Jedná se o přerostlé stromy, které chceme zachovat, přitom úroda nás nezajímá - plody stejně nelze z v ýšky 5 a více metrů sklízet.
Uříznout teď a větve zatřít latexem, nebo počkat do června?
Děkuji. |
 |
Nitrofilní ozdobné rostliny do vlhka a polostínu, 9.3.2008 Existuje nějaké ozdobné rostlinstvo, které by mohlo prosperovat v polostínu/stínu, ve střídavě zamokřené půdě bohaté na dusík?
Stručněji řečeno, v blízkosti přepadu septiku?
Vytrží v takovém prostředí ozdobnice (Miscanthus)?
Děkuji. |
 |
Řízkování ptačího zobu, 3.3.2008 Děkuji, pochopil jsem a provedl. Svazky jsem přestříhal nůžkami na větve.
Dá se stejně řízkovat i lonicera? |
 |
Řízkování ptačího zobu, 28.2.2008 Chystám se založit živý plot z ptačího zobu a chci použít řízky ze stávajícího.
Mám nařezat řízky jen z loňských přírůstků, nebo se mi chytí i pokud je uříznu pod rozvětvením? Můžu je po posypání stimulátorem strkat přímo do země, nebo raději... celý příspěvek > |
 |