|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2024, 4.11.2023 S radostí kvituji, že jsi zase a stále aktivní. Usuzuju z toho, že Tvé zdravotní problémy nejsou kritické.
Milan |  | Ako upravit pozemok plny kamenov, 3.11.2023 Pokud je pod 20 cm tohodle kameniště dobrá půda, zkuste třeba navrtat díry zemním vrtákem a zasadit sazenice rajčat. Trochu hlouběji než je zasadíte, dát pod ně trochu hnoje či kompost, pak malou vrstvu zeminy, aby se kořeny přímo nedotýkaly, prolít... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2024, 3.11.2023 Tak, a je to. Jsou v substrátu. Po 48 hodinách máčení ve vodě. Což ovšem nebyl úmysl, ale vyšlo to tak. Nakonec jsem ke keříčkovým dodal Bajkalské rané, takže mám po třech semínkách od 8 odrůd. Plán ale je vybrat jen jednu nejsilnější rostlinu od... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 1.11.2023 Ale ten kaktus je parádní. A pokud jde o radost, úplně jednoznačně plní tu samou funkci. Trochu jsem tu spotřební funkci v té psychologii opomněl. Už jsem se tady přiznal, že kdyby na konci nebylo co sežrat, nedělal bych to. Proto nepěstuju kytičky,... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 1.11.2023 Dalo by se říci, že mám. Jestliže všechny moje bifteky trpí těžce na suchou hnilobu, a loni malinko i papriky, dá se předpokládat, že v půdě rozhodně není přebytek vápníku. A i jsem měřil pH, byla mírně kyselá. A 40g kyanamidu vápenatého na metr... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 1.11.2023 Rajčata, PePé, rajčata. A já mám koninu rád.
Milan |  | Pěstování ozimé zeleniny, 1.11.2023 Ale to je také ušlechtilá motivace, ne? Ono to k tomu určitě taky hodně patří. Kdybych neměl pak co sežrat, nedělal bych to.
Milan HP |  | Pěstování ozimé zeleniny, 1.11.2023 Dík, že v tom nejsem sám.
Milan HP |  | Paprika Rodrigo, 1.11.2023  Moje papriky na balkóně vypadaly 30.10. takto. Stále jich tam docela dost dozrává, zatím jsem sklidil 7 kg ze 12 rostlin. Je to málo nebo ne? Jaké jsou tak průměrné výnosy na rostlinu?
Milan HP |  | Počasí, 31.10.2023 Já to zmírním na "malý", ale stále kulový. Ale to, co říkala babička, bylo jasnovidné: ti dnešní páni nám fakt nic neodpustí. O té zimě ani nemluvím. A my s tím prostě musíme počítat.
No a u Lady mi vždycky přišlo divné, proč jsou ty jeho... celý příspěvek > |  |
|  | Pěstování ozimé zeleniny, 31.10.2023 Mám za to, že pěstování v zimě či přes zimu je o něčem jiném než brzké úrodě jakožto užitku. A pokud bych to bral z finančního hlediska, otevřeně přiznám, že nejen pěstování doma, ale i na zahradě, je spíš ztráta. Investice do radosti. Osobně to... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 31.10.2023 Taky příští rok dám dusíkaté vápno. Už jsem ho rozhodil do záhonu na česnek, což je taky trochu pokus. Vlastně včera a sázet budu tak kolem 15.11. Možná i později.
Co se Matky Přírody týká, jsem optimista. Nějaký ten květák to přežije.
Milan... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 31.10.2023 Miloši, a co tedy zkusit přehodit přes ty květáky uvnitř ještě netkanku, nízký tunel. Takhle chránila Eva T. i rajčata, když udeřily mrazy. Co si pamatuju, nikdy jí úplně nezmrzly. Kolik stupňů je kritická teplota pro zelené části květáků? Vy ale... celý příspěvek > |  | Paprika Rodrigo, 29.10.2023 Fotky odsud otáčím tak, že si je stáhnu do počítače a ve svém programu je přetočím. V některých programech je asi potřeba přetočenou fotku uložit ručně. Ten můj to dělá automaticky.
Jinak parádní papriky, palec nahoru.
Milan HP |  | Pěstování ozimé zeleniny, 29.10.2023 Miloši, i když máte sklo, nemá vzduch uvnitř stejnou teplotu. To pouze pokud by se jednalo o delší periodu počasí se stejnými teplotami. To sice může nastat, jen si myslím, že pravděpodobnost je přijatelně nízká. Ten princip je, že když je jasno,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|