|
Česká rajčata 2017, 25.3.2023 Těmi 120 g myslíš všechny dohromady?
Vladimír |
 |
Česká rajčata 2017, 24.3.2023 Když jsou ta Bejbina červená, tak jsou už botanicky zralá, jen na rostlině visí a žádné živiny ani výsledky asimilace už nepřijímají. Jsou ve stavu, kdy nahromaděné látky se enzymatickými procesy mění na kyseliny a cukry. Takže podle mne je lepší je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česká rajčata 2017, 21.3.2023 Abych to uvedl na správnou míru. Takže z českých pěstuji Start F1 každý rok, mám ho rád a vyhovuje mně i přes jeho některé chyby. Stupické polní rané jsem také hodně pěstoval hlavně s ohledem na jeho historii a jeho pěstování ve světě- Stupice.... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 18.3.2023 Pěstuji rajčata na to, abych je jedl. Nehledám ale, které rajče je nejchutněujší. Každému chutná něco jiného a nechvám to na kždém co si vybere a pěstuje.
Vladimír |
 |
Rajčata 2023, 17.3.2023 Při pěstování Bejbina je třeba si uvědomit skutečnost, kterou šlechtitel (SEMO) uvedl při uvádění této odrůdy do pěstování. Tato odrůda je uváděna jako MSL (medium shelf life) to je skladovatelná po středně dlouhou dobu, kdy někde doma na... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 17.3.2023  V lednu jsem dával do pořádku archiv svých fotografií českých nehybridních rajčat. Následně jsem všechno poslal do Kanady do rajčatové databáze. Záměrem bylo, aby vešlo ve známost, která rajčata jsou výsledkem šlechtění v České republice. |
 |
Rajčata 2023, 17.3.2023 Včera jsem vysel poslední rajčata. Byl jsem totiž v obchodě a nevydržel jsem pohled na plno semen a tak jsem si koupil Bejbino. Několik let jsem ho nepěstoval, těším se na tyto rajčata.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčata na sušení, 28.2.2023 Než se ta sušená rajčata dávají do toho oleje, tak se krátce povaří v ředěném octu. Změknou a jsou schopny nasávat ten olej s bylinkami.
Vladimír |
 |
Rajčata 2023, 28.2.2023 Zajímavý nápad. Zkusím v Googlu, ale nevím co napsat aby mně to vyhledalo tu lávu.
Vladimír |
 |
Rajčata 2023, 28.2.2023 Opravdu pěkné.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2023, 28.2.2023 Svého času jsem se snažil zjistit, jaké složení má ta půda na stráních Vesuvu (rozpadlá láva). Jedno je jisté, že má zvýšený obsah potaše (draslík). Jinak jsem na internetu nic nenašel.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 28.2.2023 Máš pravdu že to vím a také rozpustným síranem hnojím. Problém je v počasí, které je nesrovnatelné třeba s Vesuvem.
Vladimír |
 |
Rajčata na sušení, 27.2.2023 Asi nejlepší z menších rajčat bylo pro mne Pienollo del Vesuvio, jednoruše se jen rozkrojí na půl a suší. Vynikající chuť (jen tak bez nějakého nakládání)-
Vladimír. |
 |
Rajčata na sušení, 27.2.2023 Suší se většinou odrůdy, které jsou pro tento způsob zpracování více méně přímo určené. Počínaje San Marzany, přes Scatolone (semena dostupné i u nás) nebo také odrůdy vzájemně podobné-Opalka, Andes Horn, Gilbertie, Jersey devil, atd. Všechno jsou to... celý příspěvek > |
 |
Bezsemennà rajčata, 27.2.2023 S tou partenokarpií u rajčat je to jiné než jak jsme zvyklí například u okurek. U nás na trhu je několik hybridních odrůd okurek, které dávají plody bez opylení. U rajčat je to jinak. Všechny uvedené odrůdy vyšlechtil Dr.Bagget, tyto jsou zajímavé... celý příspěvek > |
 |