|
Rajčata 2023, 2.6.2023 Ocením pěstitelské úspěchy kohokoliv. Ale nesnáším, když se někdo vyvyšuje nad ostatní a přitom nebere v úvahu pěstitelské podmínky. Byť to dělá jaksi potutelně a skrytou formou. Čteno mezi řádky: "podívejte se amatéři jak se to dělá". Vám papriky ve... celý příspěvek > |
 |
Okurky usychají, 2.6.2023 A máte tam opravdu svilušky, to bude příčina. Jestli okamžitě nezasáhnete, o rostlinu přijdete. |
 |
|
 |
Okurky usychají, 2.6.2023 Tohle okurky na začátku plodnosti dělávají. Příčinu jsem nezjistil, možná i odrůdová vlastnost. Zalijte ledkem. |
 |
Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 1.6.2023 Je to nějaký trol, taky jsem se chytil. |
 |
Co s kořeny šeříku?, 31.5.2023 Dovolím si přilípnout post s trochu jinou otázkou. U sestry na zahradě roste tmavý velkokvětý voňavý šeřík. Chtěl bych ho nějak namnožit pro sebe. Kořenové výmladky nemá a možná je i nějak roubovaný. Ví někdo nějaký spolehlivý způsob jak to udělat?... celý příspěvek > |
 |
Jahody - hodně listů, málo plodů, 31.5.2023 Čerstvý koňský hnůj má nevyvážený poměr živin. Doporučuje se založit na hromadu a nechat rok rozležet a pak teprve hnojit. Mimochodem vynikající hnojivo je vyplozený susbstrát ze žampoináren. |
 |
Rajčata 2023, 30.5.2023 MilosK: Host 2.66 vám ukazuje, jak se to má dělat, amatére. Mimochodem, peckoviny dopadly stejně, značně promrzly v koruně. Jo a pořád fouká severák. Furt, celý jaro. |
 |
Soda na zvýšení PH a zakalená voda, 29.5.2023 Jestli máte v bazénu Ph 2,5, tak jste jak ve filmu rozpuštěný a vypuštěný. To je Ph skoro čisté kyseliny. Nepletete si nějak pojmy? |
 |
Mráz ve vegetačním období, 29.5.2023 V minulém (od 22.5) týdnu poklesy ke 3 st, dnes ráno zaznamenané minimum 2,9 st. Pořád ještě je k smíchu snaha MHP nějak pomoci okurkám? |
 |
Rajčata 2023, 29.5.2023 Buďto někdo flákne do diskuse post který tam tématicky nepatří (třeba tenhle) a začne se o něm diskutovat, nebo se během "korektní" debaty udělá slavný velikánův úkrok stranou. Obojí je pro ostatní protivné, ale stává se to všude opakovaně a kdyby to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemoc nosnic, 28.5.2023 Já jen abych vám doplnil vzdělání o chovu drůbeže, do hrnce strčíte zařízlou slepici držíce ji za pařáty, takže při troše opatrnosti azbestové rukavice nepotřebujete. A o tom kdo se v chovu víc orientuje se tu nedohodnem, Váš přístup mi ale připadne... celý příspěvek > |
 |
Nemoc nosnic, 28.5.2023 Opět oblíbený výslech o tisíci otázkách, který ovšem padoucha nevypátrá. Tohle se řeší uhnízděním v hrnci. |
 |
Ořešák - divné výhonky, 28.5.2023 To sice máte částečně pravdu, ale u ořešáků se musí opatrně s tím řezáním. |
 |
Rozkvétání slivoní, 27.5.2023
|
 |
Rajčata 2023, 26.5.2023 Nevím tento, ale teploty půdy na stanicích CHMU jsou zveřejněny na jejich webu v jakémsi zasutém pododdělení. |
 |