|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 14.1.2023 Podobně, práší vám lísky? Mi zatím ne, takže nebudu stříkat, navíc mají přijít mrazy a v nich se kadeřavost nijak nešíří. Lístky na vrcholových pupenech se taky netlačí, to je poslední signál a nejvyšší čas postřiku.
Meruňky růžové poupata, pokud... celý příspěvek > |  | Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 11.1.2023 Koncové pupeny ještě neraší. Aktuální SAT7 = 1100 mělo by se už stříkat, ale lísky taky nepráší, moc jim ten SAT nesedí. Koncové pupeny neraší, ty se nakazí kadeřavostí jako první, takže ještě je rezerva na postřik. Navíc není 24 hodin kdy by... celý příspěvek > |  |
|  | Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 5.1.2023 Ještě dodám, že jsem u zahradníka těsně před květem vloni použil pouze zbytek Thiramu co jsem měl ve flašce, měď nedával žádnou a kadeřavost se neprojevila. Z toho plyne že Thiram má účinnost vyšší než měď, proto ho zakázali . Druhá věc že tento... celý příspěvek > |  | Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 5.1.2023 Nynějším oplachem se zřejmě zničí houba která už na pupenech je. Jestli příjde pak zima, tak po ní bude potřeba znova postřik, přičemž ten druhý pozdější postřik má vyšší účinnost - to bude to,,kouzlo" pozdního postřiku u pana Waltera.
Nevím... celý příspěvek > |  | Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 4.1.2023 Dnešní prohlídka lísek, zatím nepráší, ale spodní části jehněď se už otevírají. V porovnání aktuální SAT7 tu je 650, za 3 dny má překročit 800... stříkat ale nebudu, vzduch nevoní, broskvoně zdálky ještě nezáří. Jsem zvědav jestli budou lísky... celý příspěvek > |  | Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 2.1.2023 Práší už někde jehnědy lísky? To se dělá první postřik broskvoní mědí. Nakolik jsou lísky přesné v porovnání s těmi mapami SAT7? MH |  | Fuji - červené mutace, 5.11.2022 retlaw - díky za odpověď. Myslel jsem proti strupovitosti nebo obaleče / hnilobě. Bez postřiků opravdu pěkné. Čekám až Fuji zaplodí, taky jsem zvědav. MH |  | Fuji - červené mutace, 4.11.2022 Pěkné ale jsou, stříkal jste je proti něčemu? MH |  | Fuji - červené mutace, 4.11.2022 To máte klasické pozdní Fuji nebo nějakou ranější mutaci? Fuji prý u nás špatně dozrává, můžete sdělit oblast nebo nadmořskou výšku? MH |  | Kech Psar (Oktoberskaja), 26.10.2022 Jako rarita pěkné, po sklizni švestek mít meruňky, ke všemu odolné to je supr MH |  |
|  | Kech Psar (Oktoberskaja), 25.10.2022 Parádní, na to jak mizerné deštivé počasí bylo, tak velmi odolné. I švestky měly letos problémy. Máte i Farhial/Fardao/Farclo na porovnání zrání? MH |  | Švestky 2022, 17.10.2022 Já si myslím, že ty balkánské odrůdy jsou určitě vynikající, ale bohužel nedozrávají v našich podmínkách a to jak letní odrůdy tak pozdní, narozdíl od Domácích které nějak dojdou podle kalendáře možná s menší cukernatostí. Já bych tu zatracovanou... celý příspěvek > |  | Švestky 2022, 16.10.2022 Tak to máte jistě z mnoha starších stromů. Jak jste na tom letos s průměrnou cukernatostí u Domácích u těch pěkných kousků v kýblu?
A nakonec tedy si stromy u vás po letech na šarku zvykly? Máte flekaté listy nebo pecky? Jsou pěstitelé, u... celý příspěvek > |  | Švestky 2022, 15.10.2022  Kosi mají smůlu, teď už mají jen jabka. MH |  | Švestky 2022, 15.10.2022  Původně koupené jako Durancie, velikostí podobné, tvarem už nikoli, odlučitelné od pecky. S Duranciemi porovnal a objasnil až Dr. M.V.
Jsou to pravé švestky domácí. Poslední sběr s již přistíněného stromu. Dužina je tužší hutná, nejsou šťavnaté,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|