|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mráz ve vegetačním období, 30.4.2023 Mi tu mráz do květu meruněk až -8°C zničil tak 90% květů (pestíků) - čidlo v koruně stromu. Kdybych stříknul championem (nestříkal jsem letos), těch 10% přežitých květů bych přisuzoval zázračným účinkům championu.
V případě příštího postřiku... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 27.4.2023  Severovýchod dnes Tmin 0°C, zítra prý znova mráz. Do rozkvětu meruněk tu bylo podle zahrady -8°C až -9,7°C vyzařovák, malá část to přežila - proto tvrdím že meruňky v plném květu jsou nejodolnější ovocný druh - přežilo tak 10%, to bylo ještě dobré.... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2023, 25.4.2023 Asi jsi na tom Petře s meruňkama nejlépe, když i na té jižní moravě to tak pomrzlo to jsem nevěděl, snad na všude, tady vozili do krámu zralé Leskory i Tsunami z jižní moravy, snad budou i letos určitě chuťovky oproti těm dovozovým nezralým.
U mě... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 25.4.2023 Že broskve meruňky kvetou do mrazů to je tady skoro jistota. Rozdíl je v jarních mrazících pod nulou nebo tvrdých mrazech pod -5°C.
Tady plůdky broskví zatím drží ještě v uspokojivém počtu. V druhé zahradě nechráněné to dopadlo hůře jen sem tam... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 25.4.2023 Tady Redhaven ani pořádně nekvetl, zmrzly už poupata, torza část po odkvětu zatím žije tak úroda by mohla být na broskvích uspokojivá, pokud to nezmrzne znova. Nevím jestli je to za 25 let, ale zmrzlo tu začátkem dubna v poupatech vpodstatě vše,... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 20.4.2023 Sagittarii se začínají probouzet část pupenů co nevyrašily i když moc bujně asi neporostou, část opadává jako typicky zmzlé pupeny. Tak u ní to choroba není, opravdu to vypadá na dlouhou vegetaci do podzimu a silný mráz neshodila listy, očka nebyly... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 18.4.2023  Dovolím si tvé foto na porovnání, na kterém jsou vidět ty propadliny jak se den po dni šíří od pupenu nějaký ten monas Fantomas, když se to chytí včas a vyřeže tak se větvička zachrání aspoň na třetině obvodu a časem se zahojí a zavalí, myslím že ta... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 18.4.2023 Bych tipoval že na tomto foto Petře zrovna skvrnitost je. Vypadá to na povrchový flek na volné ploše letorostu, ohraničený jiným odstínem, nikam se nešíří do hloubky se nepropadá. Ta bakterioza nebo co to je se šíří většinou od mrtvého pupenu,... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023 Jojo tento bakteriální,,Fantomas" byl nejdříve jen na meruňkách a poslední 4 roky napadá broskvoně. Je to tedy krátce, zatím to vypadá že broskvoně s bujněji rostoucími letorosty odolávají - proto ve školkách asi ty projevy nejsou - zavlažují a... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023 Tak to je právě ta bakterie. Suchá skvrnitost má sice podobně hnědý (hnědočerný) odstín fleků, ale jen povrchově většinou kruhové ložiska, po oškrábání je letorost pod flekama skvrnitosti živý.
Tak na tohle co je na foto odcházejí broskvoně i... celý příspěvek > |  |
|  | Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 15.4.2023 Tady podobně, po vánocích vystoupení z dormance a nalévání pupenů, Leskora, VP, Forum, orangered bez ztráty, řada Far 50-90% poškození, Aurora, Big red, Coty apod přes 90% vymrzly v únoru. Vymrzly v pupenech i některé broskve - sagittaria,... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023 Tak jak se vlastně projevuje to odcházení broskvoní na bakteriózy. V zimě pupeny žijí a na jaře nevyraší uschnou jakoby vymrznou, dřevo žije dál - to je letos u té Sagittarie, některé pupeny se probudily, mi se to na bakterii nezdá, jak jsem psal,... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023 ,,U Bergeronu podle mých zkušeností nejvíce škody způsobuje moniliový úžeh, který napadá i v době tvořících se mladých plodů."
To jsem zanamenal taky, mon úžeh letorostů někdy v červnu, kde k přenosu monilie zjevně nedošlo přes květy, typicky... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023  Na fotce klasické rány na broskvoních. Bylo vyřezáno nožem do zdravého a zamažu stromkovým balzámem, tvoří se po vyřezání klejetok, ale nakonec se vše zahojí. Taky Pseudomonas syringae nebo něco jiného?
Na to ale celé stromy přímo neodejdou, spíš... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023  Na foto jsou zahojené rány které byly odhalené v počátku šíření z uvadlé větvičky v tom místě. Polovina obvodu zůstal živý tak se rychle zahojí, když se na to nepříjde včas, tak zůstane jen proužek. Na broskvoních se to objevuje i v létě na nových... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|